41

 780  1

Šodien atkal pieķēros kūpinātavas projektam, un kā solīju - arī raksta turpinājumam.

Mans iepriekšējais raksts par kūpinātavas kurtuves izbūvi Gaļas kūpinātava dārza stūrī (1)

Pēc iepriekšējā raksta saņēmu daudzus bažīgus komentārus par manis izdomātās konstrukcijas kūpinātavas funkcionālajām īpašībām un ugunsdrošību. Paldies! Turpinot šo projektu, ņēmu vērā visus ieteikumus, un ceru, ka rezultāts būs labs.

Diemžēl, šodien darbu pabeidzu jau tumsai iestājoties, tāpēc iecerētais video ar pirmajiem dūmiem un temperatūras mērījumiem izpaliks. Bet ja būs interese - kaut kad tuvākajās dienās to izdarīšu un ielikšu spokos.

!!! It works! Šodien raksts ir papildināts ar video.

Viens malkas krāvums tur temperatūru 75-95 grādus 2 stundas.

Regulēšana - elementāri! Visas cukas ciet - 75 grādi, ja atver 0.5 cm pelnu durtiņas - 95. Ja atvērtu vairāk, droši vien būtu 100-110.

Pievienotie video

Izmantotie avoti:
http://youtube.com

Komentāri 41

0/2000

  

 0  0 atbildēt
Es iespējams kaut ko palaidu garām, kāpēc negribēji no ķieģeļiem būvēt, bet izvēlējies koku?
 0  0 atbildēt
Galarezultāts vajadzīgs ar gaļinu vai zivi iekšā 😊
 0  0 atbildēt

Tev ir karstā kūpināšana. Tas ar garo trubu ir aukstā kūpināšana.

Tās ir 2 dažādas kūpināšanas metodes kur tā truba nav jāuzkarsē.

Produkcija pēc karstās kūpināšanas nav piemērota ilgstošai glabāšanai. Es personīgi dodu priekšroku kūpinātavai kas ir par vidu ar apmēram 2met trubu kur pēc vajadzības var panākt karsto vai auksto kūpināšaans metodi. 

 0  0 atbildēt
Es ar tādu gribu- pasūtījumu pieņemsi??? Nopietni!!!!!
 0  0 atbildēt

Тяга к курению "умирает" навсегда, если воспользоваться дедовским советом http://stopsmokk.blogspot.com Помогает даже заядлым курильщикам с многолетним стажем. Я кypил 23 гoдa пo пaчкe вдeнь, но бросил без моральных и физических усилий за 2 дня!

 0  2 atbildēt