41

 780  1

Šodien atkal pieķēros kūpinātavas projektam, un kā solīju - arī raksta turpinājumam.

Mans iepriekšējais raksts par kūpinātavas kurtuves izbūvi Gaļas kūpinātava dārza stūrī (1)

Pēc iepriekšējā raksta saņēmu daudzus bažīgus komentārus par manis izdomātās konstrukcijas kūpinātavas funkcionālajām īpašībām un ugunsdrošību. Paldies! Turpinot šo projektu, ņēmu vērā visus ieteikumus, un ceru, ka rezultāts būs labs.

Diemžēl, šodien darbu pabeidzu jau tumsai iestājoties, tāpēc iecerētais video ar pirmajiem dūmiem un temperatūras mērījumiem izpaliks. Bet ja būs interese - kaut kad tuvākajās dienās to izdarīšu un ielikšu spokos.

!!! It works! Šodien raksts ir papildināts ar video.

Viens malkas krāvums tur temperatūru 75-95 grādus 2 stundas.

Regulēšana - elementāri! Visas cukas ciet - 75 grādi, ja atver 0.5 cm pelnu durtiņas - 95. Ja atvērtu vairāk, droši vien būtu 100-110.

Pievienotie video

Izmantotie avoti:
http://youtube.com

Komentāri 41

0/2000
Super! Galvenais, lai kāds no ballītē labi iešvilpušiem draugiem nenotur to kūpinātavu par sirsniņmāju
 26  0 atbildēt

pastāsti gan,kā izgāja,piemēram, ar temperatūras regulēšanu

 10  0 atbildēt

Tos akmenjus labak gan,, ieber,,uzreiz un ari virs kurtuves durtinjam kadu izolaciju pieriko.Vispar jau pirma darbinashana tev paradis,kas kur japalabo.Vel jau ir variants kurtuves durvis iznjemt un izveidot kanalu(ar trubu vai citadi) tos 2-3 metrus talak un izveidot kurtuvi tur.Citadi bus visu garo kupinashanas laiku jatup klat un javakte.Piegatavo udeni ta pavairak pirmai reizei ,tiesham zel tik pamatigu darbu palaist veja...

 8  0 atbildēt

Neaizmirsti par vannīti priekš vistiņu "sviedriem", citādi dūmu būda atri vien pārvērtīsies par ugunsmāju.

 8  0 atbildēt

Ma ir daudz vienkāršāka un ļoti laba kūpinātava gan aukstai gan karstai kūpināšanai, kādreiz no laukiem, kad bija vēl ģimene, pa puscūcim pirkām no vienām lauku mājām. Vienīgais trūkums - pārāk ātri to burtiski aprijām.  Kūpinājām reizi nedēļā tajos sliktajos laikos pa lucīšu spainim, kad Zvejniekciema ostā  agri no rīta varēja nopirkt no zvejniekiem, kas nāca krastā no zvejas. Reņģes tad skaitījās prastas zivis. 

 7  0 atbildēt

Labs!

Es arī sev uztaisīju kūpinātavu, tikai bildes nav no procesa. Es savējā varu kūpināt un svilināt visu, kas tik ienāk prātā, jo temperatūru tur 200 grādus mierīgi. kā zinu, ka tik daudz? jo termometrs izkusa.

+ no manis, jo nekas nav labāks par paša meistarojumu.

 5  0 atbildēt
Kad Tu teici kad mums bij jaierodas uz raudzībām😯? Tas i labais. Lai labi kūp...Domāju jau ka esi aizmirsis par prodžektu. Skaista sauna vistiņām😂
 5  0 atbildēt

Nākamreiz kad ko mūrēsi neesi skops un neliec mūrī cuncuļus. Ķieģeli var dalīt uz 2/3, 3/4 un t.t.

Virs kurtuves durtiņām zem dēļiem derētu pielikt skārda nadziņu apm. 5-10 cm platu.

Lai labi kalpo.   

 5  0 atbildēt
Pa smuko! +
 4  0 atbildēt

uguns zem gaļas vairāk pēc cepšanas izklausās,   kūpināšana ir dūmos... bet Darbiņš labi paveikts. 

 4  0 atbildēt
Malacis
 4  0 atbildēt

labs

 4  0 atbildēt

Akurāti nostrādāts! Lai garda gaļiņa!

 3  0 atbildēt

Uztaisīsi man arī tādu?   

 3  0 atbildēt
Zelta rokas
 2  0 atbildēt

izskatas, ka kalpos labi

 2  0 atbildēt

  

 0  0 atbildēt
Es ar tādu gribu- pasūtījumu pieņemsi??? Nopietni!!!!!
 0  0 atbildēt
👍
 0  0 atbildēt

  

 0  0 atbildēt