local-stats-pixel fb-conv-api

Minimālā alga un Bezdarba līmenis.7

Tādad...mūsu Labklājības Ministre, “fiskāli konservatīvās” KPV LV partijas biedre, Ramona Petraviča sola celt valsts minimālo algu līdz 500 euro mēnesī...

Bet ko tas reāli nozīmētu Latvijas ekonomikai? Tas protams ir ļoti skaisti runāt par “labklājības celšanu” un visām šīm pārējām jaukajām lietām, taču būdams politikas un ekonomikas entuziasts bieži esmu dzirdējis par to, ka “labi nodomi nevienmēr noved pie laba rezultāta”(fallacy of good intentions). Tik tiešām-ceļš uz elli ir bruģēts ar labiem nodomiem, un minimālās algas likumi ir, manuprāt, viens no vislabākajiem piemēriem.

Bet kā tad lielākas minimālās algas var būt kautkas slikts? Vaitad Tu negribi, lai Latvijas trūcīgajiem būtu lielāki ienākumi vai augstāks dzīves līmenis?

Teoriju, kas stāv aiz šiem likumiem jau aprakstīju citā rakstā, bet īsumā-kāpēc lai kāds Tev maksātu 500 euro par darbu, kurš ir vērts tikai 400 euro? Ir tikai loģiski, ka ja Tev nav pieredzes vai tu neesi spējīgs strādāt darbu kas nav vērtīgāks par 400, un ja ir burtiski nelegāli Tavam šefam tev maksāt zem 500, tu paliksi bez darba (vai arī tev būs jāsāk draudzēties ar aplokšņu algām). Īsumā - par kādu ienākumu vai dzīves līmeņa celšanu iet runa, ja esi bez darba?

91 4 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

"kāpēc lai kāds Tev maksātu 500 euro par darbu, kurš ir vērts tikai 400 euro?" tālāk nemaz nelasīju 😂 Kā tu nosaki darba vērtīgumu ? Kāpēc darbs, kas te novērtējams ar 400eur mēnesī, Anglijā novērtējams ar 400 eur nedēļā .

7 1 atbildēt

😐

0 0 atbildēt