local-stats-pixel fb-conv-api

Atver Acis - Filmas Kuras Palīdz10

Tātad,šajā rakstā atmiņā atsaukšu filmas kuras neliek mieru prātam un liek atvērt acis (paraudzīties apkārt,sākt ievērot lietas,kuras iepriekš likās tik pašsaprotamas un uzmanību pievēršanas nevērtīgas. )

Mans atmiņu " Mindfuc* " filmu topsis,noteikti kāda arī būs izkritusi no galvas,bet nu,šeku reku,tik cik atceros,jo filmas ir diezgan pavecas.

1. Equilibrium. - Dzīve notiek nākotnē,kurā jebkura veida emocionālās izpausmes ir pretlikumīgas, un iedzīvotāji ir kā armija bez emōcijām jo ir spiesti katru dienu veikt injekcijas ar vielu,kura  dzēš jelkādas emōciju pazīmes,nekādu morāles likumu,tikai paklausīšana vadošajiem.Protams kā gandrīz visās šāda veida darbībās ir tādi,kuri ir pret ieviesto sistēmu un dzīvo pazemē,saglabājot gleznas,filmas,sveces,īsāk sakot,jebko kas izraisa emōcijas un atmiņas,tamdēļ ir sistēmas policija,kura karo pret šīm darbībām un vienā no vienībām ir galvenais filmas varonis,kurš tāpat ir šīs injekcijas pakļautais ,bet ar ļoti attīstītu cīņas mākslu,kādu dienu apstākļu sakritības dēļ,viņš neiepotē pakļaujošo vielu un sāk izjust emōcijas un sāk gāzt režīmu,bet neizrādot to,ka viņam ir emōcijas,tamdēļ tas ir ļoti grūti. (sākums nav daudzsološs,liekas kā atdarinājums matriksa kaujas scēnām,bet kopumā viss ir tieši uz ķeksi)

2.Vanilla Sky. - Psiholoģiskais trilleris,filma ir ļoti spēcīga un liek padomāt par cilvēkiem, cilvēku rakstura izmaiņām, prāta mistifikācijām. Tā vēlreiz man pierādīja to, ka cilvēka rīcību un attieksmi,ietekmē viņa iedomas, viņa oriģinālā subjektivitāte un šīs subjektivitātes vājā noturība. Cilvēku attiecības ir ļoti smalka struktūra, tās var būvēt un attīstīt gadiem ilgi, bet var sagraut niecīgās sekundēs.  

3.Just Like Heaven  .Elizabete mastersone ir daudz strādājusi un jūtas ļoti nogurusi. Viņa aizmieg pie stūres un iet bojā autoavārijā. Pēc vairākām nedēļām viņas dzīvoklī iemitinās Dēvids Ebots. Viņa izbrīnam nebūs robežu, kad viņš sapratīs, ka bijušās saimnieces gars vēl jo projām sargā aiz sevis teritoriju, uzvedas ļoti agresīvi un pieprasa, lai ienācējs izvāktos no dzīvokļa. Dēvids atved mājās parapsihologu Derilu, taču pat ekscentriskajam viņpasaules nešķīsteņu apkarotājam neizdodas aizdzīt sakaitinātās Elizabetes garu. Filma Jūtas noteikti pacilā,tiem kuriem sirds nav no akmens un ir Fantāzijas izieta tehniskā apskate,darba kārtībā.

4.City Of Angels . Poētisks mīlasstāsts, kas liek aizdomāties par to, cik mēs paši esam spējīgi atteikties no sev svarīgām, nozīmīgām lietām, pat no sevis paša, lai būtu kopā ar mīļoto cilvēku. īsāk sakot enģelis kura darbs bija sargāt cilvēkus no dažādām grūtībām un nelaimēm,kļuva redzams pateicoties mīlestības spēkam kurā iepīta līdzjūtība - tīra līdzjūtība,izbaudot asaras ko raudājis mīļotais cilvēks - iekšēji. Skaista filma.

38 0 10 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 10

0/2000

3. un 4. esmu redzējis, vnk tīiik foršas filmas!

 

ā, un otrā arī redzēta, arī tīri laba bija. :)

1 0 atbildēt

vanilla sky emotion

1 0 atbildēt

3. un 4. labas..

Filmas, kas tiešām liek paskatīties uz apkārtējo savādāk nevis kā uz pašsaprotamām lietām ir In to the wild un Piano.Šī tev liks novērtēt, kas tev ir.

1 0 atbildēt

man vel piem loti patik   Keith, Catch me if you can, A walk to remember, The butterfly effect un perfekta filma kuru noteikti iesaku noskatities The lovely bones....un ari varu ieteikt Shutter island man liekas ka ari nav slikta....

1 0 atbildēt

''requiem for a dream'' filma, ka ikkatram jāredz.

0 0 atbildēt

4. ļoti laba

0 0 atbildēt

Equilibrium ir man no mīļākajām filmām :)

0 0 atbildēt