local-stats-pixel fb-conv-api

A-ha.2

Daži ''spocēni'' gan jau bija pasaulslavenās grupas,1982.gadā dibinātās grupas ''A-ha'' koncertā 8.septembrī.Grupas dalībnieki ir Mortens Harkets (Morten Harket), Mangne Fūruholmens (Magne Furuholmen) un Pauls Vaktārs-Savojs (Paul Waaktaar-Savoy).
''A-ha'' grupa slavas šalti ienesa pasaulē tālajā 1985. gadā,kad iznāca viņu singls ''Take on me''.Šis singls iznāca 3.reizes,pirms tas kļuva par hītu Lielbritānijā, ieņemot otro vietu Lielbritānijas singlu topā. Mūzikas videoklips, kas tehnoloģijas ziņā tajā laikā bija kaut kas nebijis, pārsteidza MTV skatītājus visā pasaulē.Ar “Take on Me” a-ha kļuva par pirmo Norvēģu grupu, kas iekaroja ASV Billboard Hot 100 singlu topa virsotni. Šis singls ieguva pirmo vietu 27 valstīs.
1987. gadā grupai a-ha bija tas gods komponēt tituldziesmu Džeimsa Bonda filmai The Living Daylights (“Dzīvās ugunis”). Pēc diviem gadiem grupai izdevās savākt rekordlielu skatītāju skaitu – 196 tūkstoši – Maracanã stadionā Riodežaneiro.

Pārdoto albumu skaits sāka mazināties 1990. gadu sākumā. Pēc piektā albuma Memorial Beach (1993) izdošanas grupa nolēma ieturēt pauzi.

Mortens Harkets sāka solo karjeru, bet Pauls Vaktārs-Savojs kopā ar savu sievu Leurenu Savoju (Lauren Savoy) un perkusionistu Frūdi Unnelannu (Frode Unneland) nodibināja grupu Savoy.
Jau no sākuma a-ha fanu vidū ir bijis plašs loks mūziķu, sākot no Leonarda Koena (Leonard Cohen) un Kenija Vesta (Kanye West) līdz tādām grupām kā U2, Crosby Stills & Nash un Pet Shop Boys.Coldplay ir nosaukusi šo trio par vienu no viņu lielākajiem iedvesmas avotiem.
2000. gadā, pēc 7 gadu pārtraukuma, a-ha atkal sanāca kopā un izdeva albumu Minor Earth Major Sky, kuru vienlīdz labi novērtēja gan kritiķi, gan fani, un šis albums bija grupas labākais sniegums, tāpat kā pārējie trīs sekojošie albumi.

Foot of the Mountain (2009) ir grupas pēdējais studijas albums. Trīs grupas dalībnieki drīzumā ies katrs savu ceļu.

Dažas grupas dziesmas:











13 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

Tā balss mmm

1 0 atbildēt

super ljoti laba grupaemotion

0 0 atbildēt