local-stats-pixel fb-conv-api

vai pasaulei pieneāks gals?12

56 1

Visam, kam ir sākums ir arī gals.Puķe,kas iedēstīta, reiz novītīs un iznīks.Arī Zeme kādreiz beigs pastāvēt.

Cilvēku versijas par iespējamo pasaules bojāeju ir dažādas.Vieni uzskata,ka cilvēci,Zemi vai pat Visumu apdraud dabiskas katastrofas-komētas,asteroīdi,Saules vētras,melnie caurumi,netālu sprāgstošas zvaigznes.Daži domā,ka Zeme ies bojā pēc daudziem miljardiem gadu,kad Saule savā dzīves noslēgumā uzpūtīsies un aprīs tuvākās planētas.Bet citi uzskata,ka mūs var apdraudēt dažādi mistiski un reliģiski fenomeni un spēki,piemēram,pār Zemi tiks izlietas Dieva vai vairāku dievību dusmas,atnāks Antikrists(ļaunuma iemiesojums)u.c.

Māņticība liek baidīties

Cilvēkus vienmēr uztraucis laiks,kad mainās gadsimti,pienāk vienādu skaitļu gadi vai tādi,kas vienādi lasāmi no abiem galiem.Pirmais šāds "trakums" reģistrēts 500.gadā,kad kristiešu akadēmiķis Sekstus Jūlijs no Āfrikas sludināja tuvošanos Armaķedonas kauju.Līdzīgi notika,iestājoties 1000. gadam.Krustnešu armijas centās iekarot daudzas valstis,lai pēc iespējas vairāk cilvēku pievērstos ticībai,pirms atgriežas Kristus.Izglītības līmenis tolaik bija tik zems,ka cilvēki ne tikai nenojauta par "tuvojošos pasaules galu",bet pat nezināja,kurš tobrīd ir gads. Māņticība un zīnāšanas trūkums senatnē neļāva izprast dažādas dabas parādības vai notikumus.Tā 1005.un 1006.gadā Eiropā iestājās šausmīgs bads,ko uztvēra par pasaules gala priekšvēstnesi.Savukārt 1179.gadā Džons no Toledo paziņoja,ka 1186.gadā zeme ies bojā,jo uz vienas līnijas nostāsies vairākas planētas.Tiesa,arī salīdzinoši nesen, 1919.gadā,meteorologs Alberts Porta prognozēja, ka tā paša gada 17. decembrī sešas planētas satuvināsies un radīs tādas magnētiskās plūsmas,kuru iespaidā uzsprāgs Saule un aprīs Zemi

Pasaules bojāeja gaidīta vairākkārt

Visos laikos vieni no aktīvākajiem pasaules bojāejas sludinātājiem bija dažādi Kristus sekotāji.Tā 1669.gadā pasaules galu gaidīja daudzi vecticībnieku draudžu locekļi Krievijā.Laika posmā no 1669. līdz 1690.gadam dzīvi sadedzinājās vairāk nekā 20 tūkstoši cilvēku,lai sevi aizsargātu no Antikrista.Savukārt milleriešu kustības dibinātājs Viljams Millers paredzēja, ka jēzus atgriezīsies 1884. gada 22. oktobrī.Daudzi kristieši pārdeva īpašumus,pameta darbu un gatavojās Kristus atnākšanai. 22.oktobris pagāja kā parasta diena,bet pasaules vēsturē tā ir pazīstama kā "Lielā vilšanās". Pagājušā gadsimta 50. gados Marianna kīča vadīja kultu,kas gaidīja zemes bojāeju.Šī kulta sekotājus it kā bija solījušies izglābt citplanētieši.kad pasaules gals neiestājās, Kīča paziņoja ka viņu ticība ir izglābusi Zemi.Savukārt 1997. gadā Svētie nacionālās drošības bruņinieki ziņoja,ka"Misūri štata rietumos NLO nosēšanās vietā ir noķerts citplanētietis,kurš pratināšanas laikā atzinās,ka ārpuszemes civilizācijas armija uzbruks Zemei 27. novembrī, lai paverdzinātu cilvēkus un iegūtu resursus kādi pieejami uz Zemes".

2000. gadā Zemei bija jāiet bojā

Par 2000. gadu vien tika izteikti vairāk nekā 40 dažādu pasaules gala scenāriju, no kuriem neviens tā arī nav piepildījies. Tika prognozēta gan Kristus, gan Antikrista ierašanās. Tika ziņots, ka ''2000. gada kļūda'' radīs visas pasaules elektrotīkla bojājumus, izraisīs ekonomisko lejupslīdi un ieradīsies Antikrists. Citi sludināja, ka Zemi skars kosmiska vētra, kas iznīcinās visu dzīvo. Spēcīgi uzliesmojumi uz Saules izdedzinās Zemi un daudzi miljoni cilvēku kļūs akli. arī sešām planētām nostājoties vienā rindā 2000. gada 5. maijā, kas nenotika, vajadzēja izraisīt postošas katastrofas. Bet 2000. gada jūlijā bija milzīgai komētai jāizsit no orbītas Marsa pavadonis Foboss. kas ietriektos Zemē.

Planēta X - Nibiru

Lielu satraukumu cilvēkos radījusi arī planēta Nibiru. Tā ''uzpeldēja'' 1983. gadā, kad NASA satelīts atklāja ''noslēpumainu objektu'', par kura attālumu līdz Zemei astronomiem nebija skaidrības. Ļoti daudzi laikraksti publicēja ziņu, ka Saules sistēmas nomalē atklāta planēta X. Jau 1985. gadā astronomi bija skaidrojuši, ka šis objekts ir tāla galaktika. Planētas X sensācija noklusa līdz pat 1992. gadam, kad aiz Neptūna robežas tika atklāts 200 km karš objekts. Koipera joslā, kur riņķo arī bijusī planēta Neptūns, kopš tā laika atklātas vairākas mazas planētas. Iespējams, tur slēpjas vēl kāda lielāka planēta, bet nav pamata domāt, ka kāds no šiem objektiem pēkšņi mainīs savu orbītu un lidos Zemes virzienā. Mistiķi Nibiru apraksta kā ļoti interesantu planētu. Izrādās, uz tās dzīvo augsti attīstīta civilizācija, kura reizēm meklē Zemi, lai savāktu derīgos resursus-zeltu. Dažās versijās planēta ir tik liela kā Jupiters, dažās-mazliet lielāka par Zemi. Planēta X nepakļaujas arī fizikas likumiem. Pastāv versija, ka tā pārvietojas cauri citai dimensijai. 2009. gada maijā to jau vajadzēja redzēt ar neapbruņotu aci. Ņemot vērā, ka līdz brīdim, kad Nibiru lidos garām Zemei ir palikuši tikai divi gadi, šo planētu jau tagad vajadzēja pamanīt ne tikai profesionāļiem, bet arī amatieriem. Tas nozīmē, ka ši planēta neeksistē.

Bīstamais 2012. gads

Nākamā reize, kad pasaule "ies bojā", ir 2012. gada 21.decembris plkst.13.11(pēc Latvijas laika).Šajā datumā beigsies maiju kalendārs un zemi apciemos noslēpumainā planēta Nibiru.Tiek prognozētas gan zemestrīces, gan viesuļvētras.Mainīsies Zemes ģeogrāfiskie poli, un planēta sāks griesties pretējā virzienā.Zēmē ietrieksies milzu komēta.Saules magnētiskais lauks mainīs orientāciju, izmainot arī Zemes magnētiskā lauka orientāciju.Iespējams katastrofu rezultātā uzpeldēs Atlantīda.Ja esi noskatījies "2012", gan jau lielāko daļu šo briesmu redzēji.Ja nu kāds tomēr izdzīvos pēc 2012. gada bojāejas, neskumsti-arī pēc tam tiek prognozētas dažādas citas pasaules gala versijas! Tā, piemēram, Bills Džoijs 2000.gada aprīlī žurnālā "Wired" rakstīja,ka roboti,gēnu inģenierija un nanotehnoloģijas cilvēci iznīcinās pēc 20-30 gadiem.

Cilvēks arī var iznīcināt

Zemes vēsturē ir bijuši vairāki gadījumi,ko var saukt par sava veida bojāeju,jo tad izmirusi lielākā daļa dzīvības.Piemēram,pirms 65 miljoniem gadu Zemē ietriecās milzīgs meteorīts.Tā rezultātā izmira ne tikai dinozauri, bet arī daudzas citas augu un dzīvnieku sugas.Lai arī pagaidām nav zināms neviens objekts, kas mūs apdraudētu, nevar apgalvot ka zeme ir drošībā. Spēcīgas Saules vētras,pārnovu sprādzieni, gamma staru uzliesmojumi un citi kosmosa spēki var iznīcināt mūsu planētu un tās iedzīvotājus Arī tepat uz Zemes mums netrūkst ienaidnieku-vīrusi un baktērijas, kā arī paši cilvēki.Kurš gan cits spēj radīt bioloģiskos un ķīmiskos ieročus, izraisīt pasaules karu, uzspridzināt atombumbu, saindēt gaisu, ūdeni un zemi.Cilvēkiem ir jābūt piesardzīgiem un apdomīgiem, dzīvojot uz zemes. Neviens nezina, vai klimata izmaiņas, gēnu inženierija, piesārņojums un dabas resursu iztukšošana tiešām neizraisīs pasaulesbojāeju.

56 1 12 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 12

0/2000

Interesanti, būs laba lasāmviela, paldies. +

3 0 atbildēt

Interesants raksts! ķer  + :)

2 0 atbildēt

gribedama nevaru vairs pasaules galus uztvert nopietni

2 0 atbildēt
exe avatarsexe

sasodīts,tik daudz burtu emotion

0 0 atbildēt

visiem kam par garu nlja lohi juuus :DD:

0 0 atbildēt

Karo4e,gaidam pasaules galu...

0 0 atbildēt

Nē ,nepienāks.emotion

0 0 atbildēt

BIja interesanti lasīt 

P.S gan jau būs vēl kādi milijons pasaules gali paredzēti :D :D

0 0 atbildēt

Tas taču ir fufelis par to visu, ka tur būs kaut kāds pasaules gals :D

0 0 atbildēt

Neticu šitiem

0 0 atbildēt

moška dinozauri arii izmira dēl nibiras.

0 0 atbildēt

Man deg acis!!! pārāk gari!! (-)

0 3 atbildēt