local-stats-pixel fb-conv-api

Kraukļveidīgo izglītošana4

30 0

Diezgan daudzi ir sastapušies ar apstākļiem, kad vēlētos kaut kādā veidā vērst sabiedrības uzmanību uz viņiem aktuālām problēmām, tomēr kaut kādu apstākļu dēļ viņu centieni uzrunāt apkārtējos ir tikuši ierobežoti vai izolēti.

Tāda nespēja tikt uzklausītiem aktīvus ekologus ir novedusi pie apvienošanās un mērķu izvirzīšanas nerēķinoties ar sabiedrības leilākās daļas viedokli vai neinformējot par saviem centieniem atrisināt vienu vai otru viņiem sasāpējušu problēmu.

Tiešsaitē esot sākuši cirkulēt materiāli, kur tiek uzskaitīti veidi kā varētu tikt apmācīti dažādi savvaļas radījumi, lai utilizētu ekologu izvirzītos mērķus, tos realizējot. Visus projektus vai ieceres te nedomāju uzskaitīt, tomēr viens no projektiem tomēr piesaistīja manu uzmanību un iespējams tāda rakstura risinājums pat varētu darboties, lai panāktu Zemes ekosistēmas uzlabošanos attiecībā pret vajadzību absorbēt atbrīvoto vai izdalīto enerģiju, kuru cilvēks labprāt izmanto, lai realizētu sevis pašapliecināšanās vēlmes.

Par cik kraukļveidīgie pārstāvji izceļoties ar labām atmiņas un uzdevumu veikšanas spējām, radikāli noskaņoti ekologi iesaka tos apmācīt, lai tie pārtikas meklēšanas vietā stādītu dažādus kokus vai citas kultūras, protams tos nodrošinot ar pārtiku, kuru tie būtu meklējuši cilvēkam vēlamo uzdevumu veikšanas laikā. Pirmajā mirklī šāda ekologu iecere varētu šķist visai neprādtīga, tomēr analizējot līdz šim reģistrēto informāciju par kraukļveidīgajiem šāda veida projekts pat varētu sevi attaisnot un pat sniegt kaut kāda veida rezultātus. Grūtākais šajā pasākumā esot kraukļveidīgajiem iemācīt atšķirt dažādas augu kultūras, kuras varētu tikt izplatītas auga dalīšanas procesā. Kas Latvijas apstākļos varētu būt kārkli, kuri bez izteiktiem sarežģījumiem ir spējīgi ieaugties jebkurā vietā atdalīti no augoša krūma. Taču radikāli noskaņotie ekologi ir iecerējuši panākt to, lai šādā veidā kraukļveidīgie stādītu mežus, kas protams saistās ar zināma līmeņa grūtībām. Lai gan kraukļveidīgie esot sastopami jebkurā Zemes nostūrī, tomēr augu kultūras, kuras attiecīgajā reģinonā varētu tapt izmantotas Zemes biomasas efektīvai palielināšanai, visai krasi atšķiras. Līdz ar ko ir izvirzīta iecere, izveidot standartizētu kraukļveidīgo apmācības sagatavi un dažādos reģionos izplatāmo kultūru sarakstu, kurš nodrošinātu iestādītā auga efektīvāku augšanas spēju, pārtopot mežos. Protams man ir grūti spriest, cik lielas perspektīvas ir šādām iecerēm un vai sadusmotajiem ekologiem pietiks spars, lai novestu šādu projektu līdz kaut kādai realizācijas pakāpei, tomēr šādas aktivitātes šķiet ir izvērtējamas un vajadzētu labāk saprast kopējās sabiedrības attieksmi pret šādām visai savādām iecerēm, kuras pārņem nesadzirdētus risinājumu meklētājus.

lasi, vērtē, komentē emotion

30 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv