local-stats-pixel fb-conv-api

Kāda ir tava ĪSTĀ horoskopa zīme?35

Vai tu zini kāda ir tava horoskopa zīme? Pirms steidzies atbildēt izlasi šo rakstu.

Zinātne savienojumā ar atroloģiju ir astronomija. Astroloģija nosaka horoskopu zīmes pēc zvaigžņu pozīcijām dzimšanas brīdī, bet astronomija to varētu atzīmēt pēc Zemes atrašanās vietas attiecībā pret sauli. Sen senos laikos astronomi vēroja saules pozīciju un zvaigžņu atrašanās vietu, un laiku kamēr zvaigznes nemainija savas pozīcijas (30 dienas) bija tas laiks, kamēr zeme pavirzijās 30 grādus pa ekliptiku (tas lielais riņķis ap sauli, pa kuru virpinās Zeme). Viss ir ļoti skaisti un viss sakrīt, taču ir neliels fenomens, saukts par precesiju, kas šos 30 dienu periodus mazliet pārvieto.

Precesija ir zemes rotācijas ass virziena periodiska maiņa, kuras cēlonis ir Mēness un Saules, kā arī planētu gravitācijas iedarbība uz Zemes ekvatoriālo paresninājumu. Precesijas dēļ Zemes rotācijas ass ~ 25700 gadu laikā apraksta ap ekliptikas poliem aptuveni konisku virsmu, kuras sfēriskais rādiuss ir ~ 23,5. Precesijas rezultātā pavasara punkts pārvietojas un mainās debess spīdekļu ekvatoriālās koordinātas. Pēdējās 2 ar pus tūkstošgadēs šis punkts ir pārvietojies par 36 grādiem, līdz ar to arī sākuma un beigu datumi horoskopa zīmēm.

Sen senos laikos pirmā pavasara diena tika nolikta kā horoskopu sākuma punkts. 600 gadus pirms mūsu ēras šo punktu pārdēvēja par Auna sākuma punktu, tā Auns kļuva par pirmo horoskopa zīmi un pirmo 30 grādu īpašnieku. no 30 – 60 grādi periodā ap sauli pienācās Vērsim. Tālāk 60 – 90 grādi Dvīņiem, un tā tālāk.

Piemēram līdz šim cilvēki , kas dzimuši no 21. marta līdz 19. aprīlim uzskatija, ka pēc horoskopa ir Auns. Mūsdienās saule vairs nav Auna zvaigznājā šajā periodā. Pašlaik no 11. marta līdz 18. aprīlim saule ir Zivs zvaigznājā.

Zemāk atrodama tabula, kurā ir pierakstīti visi periodi, kas izlaboti mūsdienām balstoties uz precesiju.

Mežāzis – 20. Janvāris līdz 16. Februāris
Ūdensvīrs -16. Februāris līdz 11. Marts
Zivis – 11. Marts līdz 18. Aprīlis
Auns – 18. Aprīlis līdz 13. Maijs
Vērsis – 13. Maijs līdz 21. Jūnijs
Dvīņi – 21 Jūnijs līdz 20 Jūlijs
Vēzis – 20. Jūlijs līdz 10. Augusts
Lauva – 10. Augusts līdz 16. Septembris
Jaunava – 16. Septembris līdz 30. Oktbris
Svari – 30. Oktobris līdz 23. Novembris
Skorpions – 23. Novembris līdz 29. Novembris
Dziednieks( Ophiuchus) – Nov 29 to Dec 17
Strēlnieks – 17. Decembris līdz 20. Javāris

64 6 35 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 35

0/2000

A šitais būs tā oficiāli vai tikai pupu mizu līmenī?

6 0 atbildēt

Avots?

Visas oficiālās astronomiskās planētu un Saules atrašanās vietas norāda, ka šis raksts ir melīgs. (Nezinu, kā šīs grāmatas sauc latviski, bet varat pameklēt "Ephemeris", tur ir norādītas atrašanās vietas/leņķi pret Zemi visām Saules sistēmas planētām, pašai Saulei, varbūt arī citiem debess ķermeņiem uz katru minūti, katru stundu, katru dienu, nedēļu, mēnesi gadu. Jāatrod tikai pareizā grāmata.)

Bieži vien gan ir tā, ka, piemēram, 21. martā dzimušais uzskata, ka ir auns, jo, redz, 21. marts - 19. aprīlis (datumus kopēju no šī raksta, slinkums pārbaudīt) visos horoskopos ir minēts kā auna laiks. Īstenībā katru gadu šie robežlaiki mainās, viss atkarīgs no Saules atrašanos pret Zemi. Ja Saule nonāk auna zīmē 21. marta 14:55, tad cilvēks dzimis 21 marta 14:00, domājot, ka ir auns, pukojas, ka horoskopi vienmēr melo un pat cilvēka raksturojuma apraksts pēc horoskopa zīmēm ir ļoti neprecīzs, lai gan īstenībā pēc horoskopa ir zivs.

5 0 atbildēt

Nezin kādēļ vienmēr, kad izlasu dažādus horoskopus (sevišķi ļaunos) un iedomājos par sev zināmiem attiecīgās zīmes pārstāvjiem, vismaz 90 % sakrīt, lai gan, ja vadās no 13 zīmju horoskopa, viņi visi būtu dzimuši citā zīmē. Tā ka neticu.

1 0 atbildēt

nu manī nav nekā no svariem. takā es šitam neticu. [esmu skorpions]

1 0 atbildēt

Sāku lasītrakstu un... opā

"Zinātne savienojumā ar atroloģiju ir astronomija" - īsti nepiekrītu, bet tas vēl sīkums;

Tālāk seko vārdiņš 'ekliptika', kuru autors paskaidro kā orbītu, un tas gan ir nepareizi. Ekliptika ir tā līnija kur saule atrodas katru dienu 12:00 (un arī visas horoskopa zīmes), un attiecīgi zvaigznājs kurā atrodas saule 12:00 tiek uzskatīts par patreizējo horoskopa zīmi. Taču dēļ precesijas uz šīs līnijas palēnām ir uzslīdējis arī Čūsknesis.

0 0 atbildēt

www.astro.com

ievadiet savus dzimšanas datus, piereģistrējieties un iegūsiet paši savu zvaigžņu karti un nelielu ieskatu tulkojumā.

0 0 atbildēt

pilnigi piekritu,bet taka mes esam idjoti mes to neieverijam,lai ne4akaretu sev lieki pratu!

0 0 atbildēt

Jebkurā gadījumā + par rakstu.

Interesanti un man patika.

0 0 atbildēt

tatad tgt esmu lauva o.o  jaiet lasit horaaskopi un jaatrtrod kaukas kopigs         bet pagaidam viss sakrita arjaunavas horaskopu ;D

0 0 atbildēt

tikai 6as dienas skorpionam? tāda apdalīšana... emotion

0 0 atbildēt

kkaa nedomaaju ka esmu streelnieks emotion

esmu mezhaazis 

0 0 atbildēt

Bull***t! .. taa nav un kas taad taa par horoskopu zimi dziednieks? Tur vnk visa ziimes ir paarliktas par vienu uz priekshu.. neticu visi cilveeki +/- atbilst sava horoskopu ziimei.. nevis citai.. un tad jau visi horoskopi muusdienaas ir nepareizi.. bet kaa meess iznaam taa nav..

Nez .. bet nu ..es shim nepiekriitu.

 

+ anyway ;D

0 0 atbildēt

man nekas nemainās, bet aizpagājušo gad šis te bij kkādā portālā rakstīts, bet laikam nevienam tas nav nozīmīgi, tāpēc viss notiek pēc kura visi ir pieraduši. :)

0 0 atbildēt

A es paļubomu strēlnieks :D:D:D

0 0 atbildēt

Mans horoskops tā vai tā nemainās. Un kas pie velna ir tas dziednieks? emotion

0 0 atbildēt

nevar būt ka skorpions ir tikai 6 dienas!!! Nedomāju arī ka no skorpiona var kļūt par jaunavu.

0 0 atbildēt

omg esmu jaunava

0 0 atbildēt

kkaa nejuutos es Veezis!

 

(esmu Lauva)

0 0 atbildēt

No izlasītā es neko nesapratu, bet značit esmu mežāzis nevis ūdensvīrs? :D

Un nemaz nezināju, ka tāds dziednieks arī ir.:D

0 0 atbildēt

a es vērsis!!!

0 0 atbildēt