local-stats-pixel fb-conv-api

Amuleti0

8 0

Vēl mūsdienās dažādām tautām ir atšķirīgi uzskati par amuletiem mājas aizsardzībai. Ķīnā un Birmā jumtus grezno dzeltena govs aste. Tadžiki un turkmēņi uz jumta novietoja kalnu āža ragus utt. Gruzijā šorieši un kočini pie nama durvīm pienagloja lāča ķepu ar visiem nagiem. Gan tāda ķepa, gan ragi, gan dzīvnieka simboli kalpoja kā amuleti mājas aizsardzībai no ļauniem gariem. Šā paša iemesla dēļ mūsu tēvutēvi pie durvīm pienagloja uz ceļa atrastu pakavu.

Šis metāla priekšmets- pakavs ir ļoti jauns. Zirgus sāka kalt tikai pēdējā gadu tūkstotī. Bet pati U veida zīme kā sargājošs elements ir ļoti sena. Gan Dobeles rajona Pokaiņos, gan citās vietās Latvijā atrasti U veida akmeņu salikumi kā sargājošs veidojums.

Amuletu nevar nopirkt. To jums var uzdāvināt kāds labs cilvēks vai daba. Laba cilvēka dāvanai, kas dots no sirds jūsu sargāšanai, var būt ļoti liela vērtība. Es šeit domāju zintniecisko , nevis tirgus vērtību. Mīļa cilvēka dāvināts akmentiņš var būt daudz vērtīgāks nekā liela veļas mašīna vai televizors, ko jums dāvinājis kāds lielisks cilvēks, lai nopirktu jūsu labvēlību.

Sargājiet mīļu cilvēku no sirds dāvinātās lietas, un tās savukārt sargās jūs un jūsu mājokli.

8 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000