local-stats-pixel fb-conv-api

Cits skats uz "Lielo Oktobra revolūciju"79

483 5
483 5 79 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 79

0/2000

Šādu uzvedību vēl varētu saprast un piedot. Citi laiki, citi apstākļi... Bet, cik redzu, Austrumslāvijā vairumam tā domāšana un dzīves uztvere gandrīz nav mainījusies. Vienkāršoti sakot - tādi paši lupatas vien ir kā toreiz.

12 0 atbildēt

Lūk pie kā noved vājš valsts vadītājs....

11 0 atbildēt

Visas revolūcijas un valsts iekārtas ir absolūti vienādas - noteiktas ļaužu grupas, kuras politiskā līmenī bīda savas intereses. Oktobra revolūciju organizēja ne jau tie strādnieciņi ar pīpjiem, bet gudri ļaudis ar lieliem līdzekļiem. Milzīgo Krievijas impēriju muļķis nevar pārvaldīt. Šodienas Latvijā darbojas tas pats piespiedu mehānisms, tikai nevēlamie netiek nošauti, bet tiek atņemtas mantiņas, kā, piemēram, Lemberga kungam, kuras bez tiesas sprieduma apķīlā kontus un sieviņai arīdzan. Savukārt inteliģentus cilvēkus neieredz neviena politiskā sistēma - tos nevar manipulēt, apmānīt, vadīt, inteliģenti troļļo valdības, parasti tie nav bagāti cilvēki, tāpēc atņemt inteliģentam neko daudz nevar. Politiķi ļoti reti ir inteliģenti, jo politiķi vada dzīvnieka instinkts - dominēt par katru cenu, kamēr inteliģentu vada ētiski - morālais „Samuraja" kodekss.

9 1 atbildēt

Labas gleznas. Uzreiz atsauca atmiņā Borisa Pasterņaka "Doktoru Živago".

6 0 atbildēt

Paldies par rakstu un atbildēm uz komentāriem- pats es vairāk sekoju karam Ukrainā un Krievijas impēriskajiem izlēcieniem, kā rezultātā man šķiet, ka šobrīd sāk atkārtoties kaut kas līdzīgs tikai kaut kādā citā- īpaši perversā veidā.

Esmu redzējis fotogrāfijas ar nomocītajiem un sakropļotajiem Ukrainas aizstāvjiem, kas nokļuvuši "russkij mir" (krievu pasaule) gūstā Donbasā un redzu, ka vēsture mēdz atkārtoties... it īpaši, ja to ir izdevies aizmirst vai aizstāt ar meliem.

Vēlreiz paldies par rakstu- izcila kvalitāte un saturs!

6 1 atbildēt

👍

5 0 atbildēt

17 gada oktobra revulucija un staļins ?  emotion 

Mja ! Un kur tad musu Latviešu strelnieki ? Ļeņina personala apsardze ! 

6 1 atbildēt

Bet labi. paldies par rupjibām. Grūti noticēt, ka bez Taņas, Alfreda Rubika, Saskaņas, "Maskačkas sportistiem", Bolderājas un Pļavnieku inteliģentiem, te vēl ir ļaudis, kas attaisno šī noziedzīgā režīma izdarības visā pasaulē. Ceru, ka  Molotova-Ribentropa  papildprotokolus un Katiņu nenoliedz. Lai gan, ko var zināt! Varbut arī  visu Nacisti ar ASV atbalstu izdarīja.

6 2 atbildēt

Kka divaini visur tas makslinieks pagadijas cigaretem dumi ari nav kad pipe kkada prpoganda kartejā.

3 0 atbildēt

Atvainojos, ka iesaistos augstdzimušo donu diskusijā, bet gribēju piebilst pāris lietas. Pirmkārt, mākslu ir jāizvērtē kopā ar vēsturiskajiem dokumentiem, atsevišķi tā nevar sniegt pilnvērtīgu ainu un nav vēsturisks dokuments tā vienkāršā iemesla dēļ, ka uzzīmēt var vienalga ko. Var atrast "sarkano" gleznas, kurās ar bandītiskiem ģīmjiem ir "kontrrevolucionāri", bieži vien šīs gleznas pat pēc kompozīcijas ir praktiski identiskas šīm, kas šeit iekļautas.

Otrkārt, jebkurā armijā, sabrūkot disciplīnai, notiek laupīšanas, noziegumi utt. Katrā armijā ir "nelabvēlīgi elementi", kuriem tikai disciplīna neļauj izpausties zvēriskajai dabai.

Treškārt, daudzās bildēs laupīšanas (piemēram, kur zemnieki izlaupa muižu) nevar vērtēt tikai kā kaut ko sliktu. Pietiek palasīt tā laikmeta liecības kādi bija daudz kur darba apstākļi un netaisnības, lai varētu saprast, ka daudz kur muižnieki, "buržuji" utt. bija pelnījuši to, kas ar viņiem notika. Nu vai vismaz nevar nosodīt cilvēkus, ka viņiem bija sakrājies naids pēc daudziem apspiešanas gadiem.

Ceturtkārt, par strēlniekiem - no kurienes šīs pasaciņas par to, ka bija kauns un bija gatavi Krievijai atņemt zemi cik iegribas un arī par to, ka bija kaut kāda vienošanās ar Ļeņinu? Kaut kādas teiksmas tautas valodās, kurām nav līdz šim redzēts neviens dokumentāls pierādījums (kaut vai atsauce uz kādu privātu vēstuli, ierakstu dienasgrāmātā vai vēl kur.)

2 0 atbildēt

k

Katra šķiru cīņa ir mežonīga un nepakļaujas veseā sprāta robežām,tas ir bijis visos laikos un visās Valstīs,arī ticības kari      nearko neatškiras. Tas bija no pasaules radīšanas līdz mūsu dienām,un nevajag meklēt vainīgos vienā vietā. 

2 0 atbildēt

Pilnīgi piekrītu rakstā paustajam - zemu un degradētu sabiedrības slāņu nokļūšana pie varas vardarbīgā veidā ar visām no tām izrietošajām sekām.

Skumji ir tas, ka lielais vairums neko par šo nezina, vēl daudzi negrib zināt vai atcerēties. Milzu noziegumi notika šeit pat ne pārāk tālā pagātnē, bet vairumam pofigs. Tāda attieksme var rezultēties ar notikumu atkārtošanos, to pat "dabiskie likumi" pieprasa.

3 1 atbildēt

Ķīnā,  Vjetnamā,  Vācijā brīdi pēc 1918.g. revolūcijas  Centrāl un Dienvidamerikas valstīs un patlaban Antifa un līdzīgu kustību izpildījumā vērojams tas pats.  Diez vai  Eiropas kreisajiem šīs gleznas ir pie sienām?emotion

1 1 atbildēt

Labs.👍👍👍

0 0 atbildēt

Бесплатные секс знакомства в твоём городе - Девушки Хотят секса и ждут предложений, не упусти свой шанс ---- https://bitu.ir/qdFd73

0 1 atbildēt

Sukas pērtiķi neatistītie..sen nospragusi jau elles liesmās deg.

0 1 atbildēt