local-stats-pixel fb-conv-api

Gravitācijai jāļauj runāt!3

10 0

Es tiešām nezinu nevienu pašu daiļā dzimuma pārstāvi, kuras vārds būtu Gravitācija, tāpēc mani tik tiešām pārsteidza dzirdētais, ka gravitācijai esot jāļauj runāt. Vai varbūt kāds savu mājdzīvnieku būtu atļāvies nodēvēt tik savādā, neparastā vārdā - nē, tā nevarētu būt. Arī iespēja, ka kāds būtu savu aparatūru apveltījis ar tik savādu vārdu, man nešķita ticama. Lai gan pie šī pieņēmuma pakavējos nedaudz ilgāk, jo vienā brīdī atskārtu, ka ražotāji vai īpašnieki kuģiem un laivām dod nosukumus, kuri kalpo un ļauj atpazīt vienu transporta līdzekli no cita. Vai būtu nogulējs kādu pamatīgu tehnoloģisku lēcienu, kurš kosmosa izpēti būtu padarījis iespējamu jau aukstākā līmenī un kaut kur pie Starptautiskās Izplatījuma Izpētes stacijas būtu 'pietauvojies' kāds mākslīgā intelekta virzīts kosmosa kuģis, kurš būtu nodēvēts par "Gravitāciju" - diez vai!

Tas arī bija par iemeslu, kapēc nolēmu iedziļināties atbildes meklēšanā uz tik savādajiem vārdiem, kas mani ķēra kā zibens, kad nedaudz pierimu, vakaram tuvojoties, un spēju ar domām paanalizēt dienas notikumus, kuriem biju trausies cauri kā atrvilciens, nepaskatoties ne pa labi, ne pa kreisi, lai paspētu izdarīt visu iecerēto un nevienu nepieviltu ar kavēšanos. Jo atliek vien nokavēt vienu uzdevumu, kā tas arī, līdzīgi kā sakrāmēti domino kauliņi, tos pagrūžot, atsauksies uz visas dienas notikumiem, kuri smuki sakārtojušies viens aiz otra, lai darba diena būtu efektīvāka un tajā varētu paveikt maksimāli iespējamo. Pastāv iespēja izlaist vienu no paredzētajiem pasākumiem vai sagaidīt pusdienas pārtraukumu, lai kompensētu iekavēto, bet tas rezultējās ar cita veida neērtībām, tāpēc labāk turu galvu nodurtu, un neskatos lieki apkārt, lai manu uzmanību nenovērstu kaut kāda veida sīkumi, kuru nozīmei ir pārejošs un nenozīmīgs raksturs. Tāpēc man ir izveidojies savāds paradums, vakarā, kad darba diena ir pagājusi un noslēgta, pārdomāt dienā piedzīvoto. Bet nepārprotiet, to daru ne tāpēc, ka vēlos kaut kādā veidā saprast to vai dienas steigā neesmu palaidis garām ko vērtīgu, bet tāpēc, lai novērtētu to vai kādā brīdī nevarēju paveikt ko efektīvāk vai ātrāk. Jāsaka, ka šādā veidā man savā dienas rosmē ir sanācis atrast ne mazums lieku soļu un labāka dienā darāmā sadale man patreiz ļauj panākt bez maz vai divreiz vairāk kā sākumā. Tomēr, šoreiz, vārdi - "Gravitācijai pašai ir jāļauj runāt" mani izsita no ierastā paraduma un tā vietā, lai analizētu sev svarīgo un uzlabotu iespēju savu rīcību pieslīpēt vēl nedaudz, biju kā apmāts par to, vai spēšu atcerēties notikumus, kuri kādam lika 'izspļaut' tik neparasto frāzi. Man pat uznāca tāda kā viegla panikas lēkme, jo vienā brīdī domāju, ka nespēšu atsaukt atmiņā notikušo. Tomēr ievilcis elpu, nomierinājies un sazemējies es rūpīgi ļāvos dienas notikumu gaitas atsaukšanai atmiņā, kas iespējams man arī nebūtu izdevies, ja to nebūtu praktizējis no dienas dienā. Jā, notikums bija piedzīvots jau no paša rīta, uztraukuma lāses uz manas sejas izžuva un es pat paķēru rakstāmo, lai pierakstītu notikušo, tā neļaudams šim notikumam nogulsnēties neaizsniedzamā pagātnē.
Tātad pie lielveikala, kurā man bija paredzēta kārtējā sanāksme, tika organizēta piebūve, kurā rosījās celtnieki un to palīgi. Kāds pavecāks vīrs, gados, rūpīgi pētīja, kā pēc izskata jauns un nepieredzējis māceklis centās ar kuvaldu iedzīt metāla siju tam paredzētajā vietā. Viņš nerūpīgi pārlaida ar plaukstu pāri savai ar bārdas rugājiem noaugušajai sejai un iztraucēja 'jauniņo' no viņa aizrautīgās zvetēšanas ar tik neparastajiem vārdiem, kuri man šķita tik savādi un neatbilstoši, ka nespēju to tik vienkārši aizmirst vai pazaudēt dienas gaitā.

- Ko jūs jaunie ar savu neatbilstošo aktivitāti cenšaties parādīt, ka bez jūsu pieskāriena nekas nozīmīgs nevar notikt - vajag padomāt. Gravitācijai ir jāļauj runāt pašai!

Viņš abām rokām pacēla vienu metāla sijas galu, cik vien auksti jaudāja un palaida to vaļā. Ar skaļu metāla troksni metāla sija ielēca tam paredzētajā vietā. Viņš vertikāli sasitot plaukstu vienu pret otru, notrausa no plaukstām būvgružus un draudzīgi paklapēja jaunajam pa plecu, ļaujot viņam atvilk elpu pēc tik smagās nodarbes.

lasi, vērtē, komentē emotion

10 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

👍

0 0 atbildēt

👍😀

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt