local-stats-pixel fb-conv-api

viena superīga sajūta.19

88 6

Es spokos esmu jauniņā, un šis ir mans pirmais raksts, nav ņemts no nekādiem avotiem, tas ir mans stāsts, stāsts no manas vienkāršās un pavisam parastās dzīves.

Es jums gribu pastāstīt savu nejauko pieredzi ar autobusa šoferI, protams, man tādi šoferi pēdejā laikā gadās bieži, reāli jau sāk liktis, ka viņi mani īpaši mīl, bet šis jau bija par tālu...

Priecīga piecēlos sešos no rīta, lai paspētu uz auobusu, kas ir 8.30.

Protams, man bija jaizmanto rati, jo līdzi bija jāņem bērns, bet es parasti mājās palieku viena. Stūmu ratus 3km pa sniega kupenām, jo pagasts uzskata, ka mūsu ceļš nav jātīra, bet uz veikalu tikt vajag jo bērns vēl uz poda neiet (viņš vēl pat staigāt nemāk) un celefāna maisu drēbju vietā izmantot nevar. Tiku līdz pieturai, biju pamatīgi nogurusi un sasvīdusi. Redzu autobusu uz domāju ''WŪHŪ BEIDZOT TIKŠU APSĒSTIES'' bet man par nelaimi atkal bija jāloka rati.. Šoferim vaicāju '' Vai jūs lūdzu nevarēru salocīt ratiņus´´ man pašai, protams, rokās bija 4mēnešus vecs bērns, bet ko šoferis? ''tā nav mana problēma, es tos ratus neaiztikšu'' un iekāpa atpakaļ autobusā.

pizģets, es domāju, nekas cits neatlika kā 3km pa kupenām stumties atpakaļ mājās..

Jūs pat nevarat iedomāties cik es pretīgi jutos tajā brīdī.

Un tagad es gaidu jūsu komentārus par šo situāciju, vai tā tam bija jābūt?

Vai tiešām ir tik grūti palīdzēt?

Vai varbūt man jāsāk maksāt viņiem par to?

es tiešām nezinu..

88 6 19 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 19

0/2000
Vajag uzrakstīt sūdzību konkrētajam pārbadātājam.
5 0 atbildēt

Kāpēc tu neizmanto ķengursomu? Tā ir daudz ērtāk. 

4 0 atbildēt

Nu stāsts nav viennozīmīgs, ka ir apvainota mamma un reti riebīgs autobusa šoferis. Katrai jaunajai māmiņai būtībā ir jābūt gatavai ar visu tikt galā pašai. Jo piedāvāt palīdzību grūtniecei, sievietei ar ratiņiem, veciem cilvēkiem ir vienkārši pieklājības izpausme, tas nav nevienam pienākums. Pati esmu 8.mēnesī, cik reizes ir sanācis kādam cilvēkam lūgt palīdzību (palaist apsēsties autobusā, padot veikalā kko no augšas plauktiem utt.), neviens nav atteicis. Vajag pieklājīgi palūgt, pateikt paldies un neuzskatīt šādu palīdzību par pašsaprotamu. Ikdienā redzu, ka autobusu šoferi un līdzcilvēki palīdz iecelt ratus autobusos, tramvajā. Varbūt, ka vienkārši šoferis nemāk salocīt tos ratiņus? Un uzreiz rodas jautājums, vai viņam tiešām tas būtu arī jāmāk, (zinot, ka pašlaik ir pieejami vairāki simti dažāu rato modeļu)? Pieturā vai autobusā nebija neviena, kam palūgt uz  minūti pieskatīt mazo, kamēr saloki ratus? Parasti lauku maršrutos cilvēki vairāk vai mazāk zina viens otru. Es uzskatu, ka viss ir attieksmes jautājums. Redzot raksta autores p**ģets un izteiksmes stilu, galīgi nav ticības, ka lūgums pēc palīdzības bija tik pieklājīgs un šofera attieksme tik nepieklājīga. Ja nu tiešām situācija bija tāda, kādu to apraksta, tad vajag par to ziņot attiecīgajam pārvadātājam.

4 1 atbildēt

Man atkal vairākus gadus atpakaļ  bija gadījums..nenormāli daudz cilvēku brauca ar autobusu un bija kādas 6šas māmiņas ar ratiem. Protams visas jāpalaiž pa priekšu, beigās bija tā, ka viņas visas sabrauca ar saviem ratiem un cilvēkiem nebija kur sēdēt, jo nevarēja viņām tikt garām emotion nē, nu ok, var jau patāvēt kājās. emotion man nav bērnu tāpēc laikam citreiz uzvelk māmiņas ar savām tiesībām utt  emotion Bet nu jā šoferītis varēja palīdzēt. emotion

2 0 atbildēt

Fuj, ku rupja un nepieklājīga mātīte! Piekritīšu to spoku viedoklim, kuri pieļauj iespēju, ka pati raksta autore nav bijusi gana laipna, lai pieklājīgi palūgtu šoferītim vai kādam pasažierim palīdzību, bet gan vīzdegunīgi pieprasījusi, pastāvot uz savām tiesībām saņemt no līdzcilvēkiem viņasprāt pareizu rīcību. Es arī pasūtītu uz elli cilvēku, kurš man pieprasītu, lai es viņam palīdzu. Ja nemāki palūgt normāli, tiec galā pats. Un nav vairs nozīmes vai tas cilvēks ir ar bērnu uz rokām vai invalīds. Attieksme rada attieksmi! Tas, ka spēji radīt bērnu, nenozīmē, ka tagad visiem tev par to zemu jāklanās. Arī man ir bērns. Un manai mammai ir. Un tavai mammai. Un daudzām sievietēm ir bērni. Iedomājies?! Un reti kura pieprasa bezierunu pielūgsmi tikai par to, ka bērnu izspiedušas. Vispār es sasmējos par tavu uzdrīkstēšanos emotion

4 2 atbildēt

Tāpēc ka Latvijā ir cilvēku samazināšanas politika un vecākus art bērniem neciena nemaz.  emotion Viens no 1001 sūdzību rakstiem par sliktu izturēšanos pret māmiņu ar bērnu. Kas ar Jums ir, cilveki ar bērniem ir jāciena un tiem jāpalīdz?

1 0 atbildēt
Tu neesi viena šāda situācija, mana brala draudzenei bija tieši tada pasa situacija, paris nedelas atpakal. Vina uzrakstija sūdzību par to šoferi, un no tā laika vins nav vairs redzēts.
1 0 atbildēt

Nus, par to jau nav šeit jāraksta, bet "mīļu vēstulīti" šofera priekšniecībai. Tad un tad tādā un šitādā maršrutā... Lūdzu, cien SIA XYZ "pieņemt mērus".

Ar cieņu,

pateicīgā kliente

1 0 atbildēt
es aprakstiju savas sajūtas, Tapec tavs viedoklis mani diži neuztrauc.
0 0 atbildēt
Liekas jocīga situācija,lai rakstītu par to, ja bīna tik ļoti nepieciešams būtu pastāvējusi par to un rati būtu salikti. Es vienmēr diskomforta situācijās cenšos domāt par to kā es reaģētu citā cilvēka vietā, vienmēr atceros, ka cita darvsan var likties pārlieku noslogots un nepatīkams.
0 0 atbildēt
autobusiem aizmugurējās durvis ir platākas lai invalīdi un vecāki ar bērnu ratiņiem var droši iekāpt autobusā...
0 0 atbildēt