local-stats-pixel fb-conv-api

Negribas braukt, bet...30

248 3

Nu ko. Ir pienākusi diena, kad atkal jāatstāj Dzimtene. Gribētos jau nebraukt, bet apstākļi spiež - darbu šitajā pusē neatrast, kroplīgā valdība to tik dara, kā rauj nāsī, par darba vietām, mazajiem zemniekiem, PRODUKCIJAS NOIETU na*uj nedomā, tik domā par otkatiem un kā lieku miljonu sev kabatā iebāzt.

Labi, pietiks politiku. Pagaidām dodos uz Ziemeļīriju, kur ir darbs kaut kādos dārzeņu cehos, bet alga nedēļā lielāka kā šeit mēnesī.

Par cik esmu OBJEKTĪVS vietējo paražu novērotājs, centīšos no Īru zemes atstāstīt savus iespaidus un visu pārējo.

Bet pagaidām ieskats, no kā es atsakos, lai saglābtu SAVU SAIMNIECĪBU UN ĢIMENI. Ja gribat vairāk bildes, tad skataties manā profilā - neko jaunāku jau nav ko parādīt. Jūs jau paši zināt, cik skaisti šeit ir. :)

248 3 30 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 30

0/2000

Jā, brāl, saprotu Tevi, es gan nekur netaisos doties kaut zeme šeit būs jāgrauž  emotion Mums ar bračku arī firma uz maksātnespēju, atlaidām ap 140 cilvēku.... rokas nolaižas, pat deviņdesmitajos, kad sākām, vieglāk gāja, jaudājām gan nodokļus nomaksāt, gan reketam  "jumta  " pakalpojumus, tagad nespējam vairs apmierināt oficiālo nodokļu apetīti....  Te nu bija atbalsts mazajam uzņēmējam  emotion 

Veiksmi Tev un lai viss izdodas !   emotion 

17 1 atbildēt

Lai veicās,un laimīgu ceļu emotion 

16 1 atbildēt
Zinu ka tas nav risinājums,bet izeju pagaidām neredzu. Man ir gan tehnika,gan saimniecība,bet šeit Alūksnē gandrīz visi ir tādi pat nabagi kā es,un ar naturālo saimniecību rēķinus nenomaksāt.
14 0 atbildēt
Ko dirs? Tas ka rīgā meklē idiotus kuriem algas nemaksāt nav rādītājs ka darbinieku trūkst.
14 1 atbildēt
Pabeidz pamatskolu,sāc dzīvot patstāvīgi,sāc strādāt(par minimālo algu),tad ļurini.
13 1 atbildēt

Brauc, strādā, pelni, bet galvenais atgriezies. Nevienam šeit nav tiesību Tevi nososdīt!

Lai veicas un turies emotion 

11 0 atbildēt

Būtu iesākumā paprovējis aizšaut kaut kad novembrī, kad lielie lauku darbi saimniecībā apdarīti, pavasarī atpakaļ un turpini rosīties pa savu saimniecību. Pats esmu UK un esmu sastapis dažus cilvēkus, kam laukos saimniecība un šādā veidā izkārpās no finanšu problēmām.

PS. Tie, kas te lamā autoru par slaistu un dienaszagli - aizverieties un paskatieties kaut pirmo bildi rakstā - nu nav tie lauki nolaisti un krūmiem aizauguši.

10 0 atbildēt
Speciāl priekš tevis neliku tu mazais kverplīti.
10 1 atbildēt
Tur kur es braucu,darbs ir draņķīgs,bet alga ap 400 nedēļā.T.i. 8,50 stundā.
9 0 atbildēt
Iemet aci manā rakstā-Prasta lauku pāķa ikdiena. un tad dirs,tu sīkais dīvānā pirdējs.
9 1 atbildēt
JR avatarsJR

Daļēji izprotu tavu situāciju. Daļēji,jo man ir tikai 23.gadi un pagaidām ģimenes,nedz saimniecības nav. Nu jau kā pus gadu dzīvojos pa Skotiju,gājis ir visādi,lielākoties ne visai labi,bet lietas virzās uz labo pusi. Tāpat,kā tu,es arī īsti nevēlējos atstāt Latviju,bet no otras puses arī gribējās redzēt ko vairāk un īstenībā arī nenožļoju,ka aizbraudzu. Lieta tāda,ka man ir neliels zemes pleķīts (8 hektāri),kur es kādu dienu ceru uzcelt savu māju,pagaidām tā ir tikai ideja,bet kā jau teicu,lietas virzās uz labo pusi,cerams,ka pavisam drīz varēšu arī sākt realizēt šo ideju lielākā,vai mazākā mērā. Velk mani atpakaļ uz dzimto pusi,pie lauku zemes,tiesa pats vienmēr esmu dzīvojis pilsētā,bet veinmēr esmu vēlējies dzīvot pa mierīgo,tuvāk pie dabas. Tāpēc esmu pārliecināts,ka kaut kad atgriezīšos atpakaļ. emotion

2 0 atbildēt

Nosauc 3 vietas, kur var pelnīt 600+ ? Tā vienkārši aiziešu un mani pieņems darbā? Nesmīdini!

0 0 atbildēt
Darba laiks ir astoņas stundas dienā. Tu strādāji 12 stundas nedēļā. Cik tad tu cerēji saņemt? Tūkstoti?
0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt
Tava nīstā valdība pat ceļa izdevumus kompensē lai tādi slaisti tikai brauktu tālāk no dzīvesvietas strādāt. Bet valdība nevar tev darbu iedot. Brauc vien uz īriju vergo un dzīvo komunālajā mājā kopā ar bēgļiem un nēģeriem. Mums tā dzērāju un haļavas meklētāju par daudz. P.s. Pareizi viens rakstīja - pabeigt vajadzēja skolu, tad varbūt ja gribētu strādāt, varētu kaut ko atrast. Bet ja pabeigtu vēl kādu citu skolu, vai apgūtu profesiju, varētu pelnīt vēl vairāk. Tā jau ir ar šiem slaistiem - kaut kādā bēgļu nometnē vergo 10 stundas dienā, sešas dienas nedēļā kartupeļu laukā, pusi algas samaksā komunālos kaut kādā kopmītnē ( sociālajā mājā) un priecīgi. Latvijā grib strādāt 7 stundas, piecreiz nedēļā un dzīvot personīgajā dzīvoklī. Divējādi standarti.
11 13 atbildēt

Ak tu nabadziņš. Vienreiz iedarbini atlikusās smadzenes un sāc domāt, nevis tikai sapņot un cerēt... Nabassaiti vienreiz pārgriez.....

1 6 atbildēt