local-stats-pixel fb-conv-api

Neesmu slepkava31

194 0

Slepkavība ir prettiesiska, tīša cilvēka nogalināšana, ko veic kāds cits cilvēks vai cilvēku grupa. Ja cilvēks atņem dzīvību kādai citai dzīvai būtnei, to pieņemts saukt par nogalināšanu.

Cik ētiski ir atņemt kādai dzīvai būtnei dzīvību - nogalināt, kur ir šīs ētikas robežas. Nosit odu vai mušu - neviens tevi nenosodīs, bet uzskatīs par pašsaprotamu rīcību. Ja cilvēks nokauj cūku, vistu , nomedī kādu dzīvnieku, ko izmanto pārtikai - cilvēkiem jau domas atšķiras.

Pēdējās nedēļas notikumi dārzā raisījuši manī ļoti daudz pretrunīgu pārdomu par šo tēmu. Mans jautājums - cik ētiski ir nogalināt kurmi, kas uzrok manu kopto zālienu un jaunākos stādījumus? Stāstīšu īsumā visu pēc kārtas.

Kurmji saviesušies gandrīz visos mazdārziņos. Arī manējā.

194 0 31 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 31

0/2000

Par mani arī citi smejas kad nesu ārā no ceha spāri,zirnekli vai brangu kameni! Neceļas roka atņemt dzīvību bet ja nu tāds nemiernieks iemājojis pagalmā....ko citu darīt!

9 0 atbildēt

Lai vēl vairāk pavairotu Rasika morālās ciešanas... (piedod) - nogalināt kurmi ar lamatām ir humānāk nekā ar vairākiem piegājieniem noslīcināt : ) Mans viedoklis - vienīgais veids, kā kurmi sagūstīt dzīvu ir ierakt zālienā zem ejas 3L burku un sagaidīt, kad viņš tur iekritīs. Kas paliek pāri no zāliena pēc šādas operācijas, nav jāstāsta. Visi tie dārgie pīkstuļi un paštaisītie tarkšķi ir kaķim (kurmim) zem astes. Pēc manas (un kaimiņu) pieredzes atbaidīšanai nelīdz ne seļarkā mērcētas lupatas, ne bečiki ne citi smakojošie līdzekļi. 

9 0 atbildēt

īsts krimiķis

8 0 atbildēt

Kurmits ir problema ,bet ne pustikliela ka peles ,zurkas un udenszurkas.Man ir pirktais tarkshis ,nedaudz modificets,uzmontets lenkjdzelzim kas iedzits zeme,lai labak vaditu skanju.Ir ari ar saules elementu darbinams pikstulis,kuru ari specifiski ,,iestradaju,,zeme.Pagaidam miers no kurmjiem ,bet pelju-zurku alas gan ir.Ari esmu lejis stundam udeni(labi ka vesels ezers musu riciba),bet redzamu efektu nebija  emotion Kaut kur lasiju ka tada udens liesana kurmim neko daudz nevar nodarit ,jo vinam ejas vairakos stavos,limenjos.Lielie paspejot aizmukt,vai vienkarsi  apdraudeto ejua ,,aizver,,palaizot udeni uz drenazas eju.Tikai mazuljus varot gadities noslicinat (es to negribetu).Pirmo laiku ari skudras neaiztiku,bet tie vinju ,,lopkopji,, mani beidzot izbesija,tagad mums tada merena karadarbiba...    Ari chuskuleni ir gadijusies- zalksi,bet ar tiem nav problemu bijis,pagaidam.

7 0 atbildēt

Visa daba ir būvēta, pamatojoties uz izdzīvošanas spēli! Ja neesi gudrs un ātrs, tad tiksi apēsts. Problēma ir tā, ka cilvēku sugu neviens vair neapdraud, tāpēc rodas filozofiskas domas par žēlastību. Ja tas kurmis būtu rotveilera lielumā, ļaudis bez filozofijas dauzītu kurmjus ar lāpstām. Saprotams, ka bez vajadzības nogalināt nevienu nevajag, par to būs jāatbild jebkurā gadījumā, tomēr jāsaprot arī, kas cilvēki iemācījušies konkurēt bez nogalināšanas, kamēr dzīvniekiem tādas iespējas nav. Nāve ir evolūcijas sastāvdaļa, tā dabā ir iekārtots.

5 0 atbildēt

 emotion 

Man čūskas ar plikām rokām patīk ķert, vienīgi viņas palaiž tādu sīvo, ka rokas mēnesi smirdēs..  emotion 

3 0 atbildēt

Man smiekli nāk par šitajām mīkstajām sirsniņām, kuri zirneklīšus un bitītes saudzīgi izliek no mājas zālītē, tajā pašā laikā ne aci nepamirkšķinot pusdienās vēsi uzkrauj sev uz šķīvja karbonādi  emotion Izvēlieties tad galu galā pusi, kurā nostāties.

Autora vietā sen jau būtu izvēlējies radikālus līdzekļus - indes, lamatas, utt. Kuuuurmīti žēl, bet sava darba un ieguldītā laika zāliena sakopšanā nē? 

4 3 atbildēt

Tev laikam "melniee" bija uznaakushi  emotion 

0 0 atbildēt

Žēl kurmja emotion

6 7 atbildēt

laba čūska-beigta čūska.

4 8 atbildēt