local-stats-pixel fb-conv-api

Mirstu no vientulības32

79 1

Man ir 21 gads, bet es ciešu no smagas depresijas, mani nomoka domas par pašnāvību, es burtiski mirstu no iekšpuses, bet man pat nav kam to pastastīt, jo esmu pavisam viena. Katru rītu pamostos un saprotu ka diena nebūs labaka par iepriekšējo. Asaras, trauksmes sajuta un bailes, katru dienu. Man nepalīdz pat antidepresanti. Es jutu ka mana sirds ar katru dienu pukst straujak un straujāk, līdz kādu dienu tā apstasies un neviens to pat nepamanīs.
Es jūtos lieka, redzu kā citi laimigi pastaigajas pa ielām savās kompānijās un bezrūpigi bauda dzīvi. Viņi pat iedomāties nespēj kā viniem ir paveicies.
Es cenśos runāt ar cilvēkiem, smaidu, jokoju, atbalstu, palīdzu kā varu. Bet es cilvēkus nesaistu. Iespējams esmu pārāk neglīta. Esmu lieka. Dažreiz škiet ka vairs nav jēgas dzīvot, jo kāda jēga visu dzivi dzivot vienai. Ta pat kā visi arī es gribu milestibu, atbalstu un sapratni...bet gribēt var daudz...iespejams ne visiem ir lemts dzĭvot.

79 1 32 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 32

0/2000
Ja autore raksta par sevi, tad man nebūtu nekas pret ar tevi iepazīties emotion Kaut vai whatsapā. Parunāt kādreiz. Man pašai 18.
15 0 atbildēt

Bildi studijā un novērtēsim emotion

Jokus pie malas!

Pēc mazā apraksta šķiet, ka tu vienkārši uzturies nepareizo cilvēku kompānijā. Izskatam nav nozīmes. Mana bijusī draudzene arī nebija nekāda modele. Teica, ka viņu arī par neglīteni saukājuši, taču manās acīs viņa bija skaistākā meitene, kādu vien esmu redzējis. Tici man, ir kāds šajā pasaulē, kas tāpat domā arī par tevi. Glītums un neglītums ir ļoti relatīvas un personīgas lietas. Neliec sevi nekādos rāmjos. Tas ir viens.

Otrs. Izaudzē mugurkaulu. Cilvēki ir kretīni. Ir ļoti maz cilvēku, kurus tu satiksi un kuri būs tev uzticami un kuriem būs vispār kāda vērtība tavā dzīvē. Tas nenozīmē, ka tev vajadzētu palikt iedomīgai un tēlot šefeni, bet pamainīt skata punktu. Paskaties uz sevi un sāc pielikt pūliņus pie lietām, kas, tavuprāt, liekas visforšākās tevī. Sāc patikt sev. Ja tu nepatīc sev, nevienam citam tu arī nepatiksi. 

Treškārt, izskatās, ka tu atrodies diez gan tizlā cilvēku vidē. Man arī tā ir bijis, un ir vēl joprojām. Šķiet, ka visādi mīkstie apkārt un nejēgas. Otrās pusīte maina ik pa 2 mēnešiem, vienu dienu draugs esi, otru dienu - neesi. Ļoti emocionāli nenoturīgi cilvēki. Tieši tā iemesla dēļ arī es sāku domāt, vai gadījumā problēma nav manī, ja jau viss apkārt izskatās tik debīls. Izrādās - nē. Nav. Ir cilvēki, kuri, ja dara, tad dara līdz galam un ir uzticami. Šādi cilvēki nav bieži sastopami, bet ir. Cik man zināms, visvairāk tādu ir tieši armijā. Tieši tā iemesla dēļ sāku dienēt Zemessardzē. Patriotisms, vienotība un spēks. Te cilvēkus vajag, taču vispirms tev vajadzētu tikt galā ar sevi, jo šādā stadijā tev dot ieroci rokās būtu bīstami gan tev pašai, gan apkārtējiem.

Ko es gribu teikt, ir tas, ka tev vajag kaut ko, kam pieķerties. Pieķeries un nelaid vaļā. Manā gadījumā tas ir patriotisms. Es visticamāk būtu tieši tavā vietā, ja man nebūtu mīļās Latvijas. Es zinu, ka pievils draugi, pievils otrās pusītes un citreiz pat ģimene. Vienīgais, kas mani nepievils, ir mana mīļā Tēvzeme, kura mūsu senču asinīm pirkta. Cieni to un lolo. 

Es arī esmu pārgājis pāri tēmām kā "ko darītu, ja apniktu dzīvot". Mana atbilde bija - vai nu iestātos armijā un aizietu kā lielgabalgaļa vai strādātu kādā citā dienestā. Piemēram, NMPD u.tml. Tur arī vajag cilvēkus. Palīdzi citiem un nekad nebūsi lieka. Katrs sīkums, ko tu izdari šādās vietās, ļoti, ĻOTI maina cilvēku dzīvi un pa visam noteikti tu tur nebūsi lieka. Pat, ja tevi nenovērtēs tur jau strādājošie cilvēki, tāpat tu tur esi un būsi vajadzīga emotion

Bet, ja vēlies vienkārši parunāties, man arī dažkārt pa vakariem ir garlaicīgi un noderētu kāds, ar kuru pabazarēt emotion

13 0 atbildēt

Katram jau savas receptes kā izdzīvot, bet antidepresanti noteikti nepalīdzēs. Otrs cilvēks arī nepalīdzēs, jo attiecībās cilvēks var dabūt tikai to, ko pats var iedot - ja Visumā tiek vadīti depresijas signāli, otra cilvēka personā dabūsim tos atpakaļ. Tomēr depresija nav pats briesmīgākais stāvoklis, piemēram, nepiepildīta mīlestība var dāvāt tik „jaukas" sajūtas, ka depresija tiks pieminēta ar nostaļģiju. Vienas receptes depresijai nav, bet ieteiktu sākt ārā kārpīšanos ar stingru pašdiciplīnu, t.i., sagatavot katrai dienu stingru plānu un sabalansēt sportu, darbu, draugus, atpūtu, neaizmirstot par mācībām un grāmatām. Katru dienu sadalīt pa minūtēm un neatkāpties no grafika. Žēlastības ne no viena nebūs - dabā paredzēts, ka depresīvie, vājie, neuzņēmīgie izmirst, tāpēc katrs esam kā viens kareivis ar savu šķēpu un vairogu.

9 0 atbildēt

Daudzi teiks ka problema ir tajaa kaa uztver dzivi. Bet tikkai tie kas izbaudijusi to uz savas adas sapratis. 

Ir neiespejami domat pozitivi, jo visapkart mana parisus, draugu barinus. visiem ir plani utt. Bet ir kam taa visa nav.  Zinu kaa tas ir, uzlikt viltotu smaidu un izlikties citu cilveku klatbutne ka viss ir nevainojama kartibaa, bet parnakot majas tevi neviens nesagaida un ari tadu draugu trukst vai nav. Tad ir pesimisms un nomaktiba. 

Zales pret to nav, ari antidepresanti tam nelidz, pat padara sliktak. Bet tam var tikt cauri, jo vienmer ir kads vai kada kas iepazistot tevi velesies klut par draugu vai ko vairak. Ir vnk jaamekle, lai cik gruti tas liktos. Pamegini jaunus udenus, ne cilvekus kurus redzi ikdienaa. Piesakies kadam labdaribas pasakumam vai tml lietam, kur cilveki viens otru praktiski nezin. Nebaidities uzrunat cilvekus un pajautat viniem vai nevelas ko pasakt kopaa.  Un brinisies cik atri dzive var mainities.

Daudzi teiks ka pasnaviba ir vieglaka izeja un glevuliba. To saka tie kas nav nonakusi tik taalu lai domatu par to. Pasnaviba ir kas cits, ta ir ka pretsapju lidzeklis. Bet taa nav izzeja. Ir jacensas un jadziede lai sapes parietu... un to var izdarit visi.

Nav tas viss viegli,,,  bet tas ir butiba tavas pasas rokas. Bus gruti un nervozi, bet vnk jamegina un peec laika attapsies ka peksni bus tev cita dzive un busi daudz laimigaka ka esi tagad. 

10 1 atbildēt

21 gads ir tikai dzīves sākums, mūsdienās reti kad tajā vecumā izveidojās noturīgas attiecības.. Tāpēc nav vērts gausties un domāt ka viss jau zaudēts, pareizāk var teikt ka nekas tev vel nav sācies, un viss vel tikai priekšā.

Un vel - nav neglītu cilvēku (nu tikpatkā nav- slimību skartos neskaitu) ir tikai tādi kas par sevi nerūpējās.

8 0 atbildēt
Man depresija sākas,tad ja es neesmu ticis pie čipsu pakas vai Pepsi limonādītes!!!emotion
5 0 atbildēt

No kurienes esi? Ejam uz kafiju un kūku! Padarīsim vientulību skaistāku! 

4 0 atbildēt
Problēma pastāv kā problēma tikai tad, ja par kaut ko domā un uztver kā problēmu. Šajā gadījumā depresiju. Ja domā, ka dzīves jēga ir pakārtota un sakārtota tā, ka jādzīvo tikai priekš citiem cilvēkiem, tad tā nav. emotion Ir jādzīvo - priekš sevis. Jānostāda sevi pirmajā vietā. emotion
4 0 atbildēt
Nesaprotu, kapec cilveki iedomajas,ka vinjiem kaut kas pienakas par to vien,ka ir piedzimushi? Neviens nav teicis,ka tev pienakas but laimigam,miletam,skaistam,veiksmigam utt. /zinu ko runaju!/
3 0 atbildēt

Kādēļ gan tad nevar vienkārši sevi pilnībā veltīt darbam un pašizaugsmei..?

3 0 atbildēt
Mēs varam draudzēties ;-)
2 0 atbildēt

Jūtos līdzīgi.. emotion

2 0 atbildēt

Varbūt vajag pierakstīties kādā iepazīšanās portālā un profilam pievienot kādu fotogrāfiju, kurā tu izskaties skaista, priecīga.

Var aiziet uz kādu klubu padejot, varbūt tur tu kādu satiksi!

2 0 atbildēt

Tev ir nenormāli kompleksi par izskatu. Bet izskats nav galvenais, esmu redzējusi  mega resnas meitenes, kuras ir populāras un viņām ir labs druagu loks.

Takš to nečīksti  mācies izbaudīt vientulību ar sevi.

1 0 atbildēt
Antidepresanti iedarbojas apmēram tik pēc 14 dienām
1 0 atbildēt

Daži labi komentāri garāki par pašu rakstu. Ceru, ka čīkstēt internetā nekļūs par spoku trendu. emotion 

1 1 atbildēt
Paldies Tev! Ir patikami apzinaties, ka ir cilveki kuriem ir gribasspēks iet uz priekšu! Bet es uzskatu ka visam vajag savu laiku. Galvenais ir saprast kas ir tas ko gribi savā dzīvē visvairak , svarīgi lai blakus ir kāds kuru var mīlēt un ar kuru var dalīties dzīves iespaidos.
0 0 atbildēt

Katrs 2. mūsdienās "sirgst" no "depresijas". Atrod kādu hobiju un beidz gausties.  emotion 

2 3 atbildēt