local-stats-pixel fb-conv-api

Mana pieredze ar darbu ārzemēs5

Sveicināti!

Esmu ieraudzījis dažādus rakstus par neveiksmīgiem gadījumiem ar darbā iekārtošanos ārzemēs, ka šodien nolēmu pastāstīt nedaudz par savējo un varbūt kādam palīdzēt kaut ko atrast, protams, ja ir vēlme.

Tātad tā.. Pagājušo vasaras sezonu (6 mēn.)d es biju Grieķijas salā Krētā.

Lēnām jau nāca 2013. gada vasara un biju jau nolēmis, ka kaut kur jādodas strādāt, tā kā Latvijas piedāvājums mani neieinteresēja, tad metu acis uz ārzemēm. Pirmāmkārtām, jau ,protams, uz Anglijas pusi. Biju aizgājis uz darbā iekārtošanas aģentūrām, taču mani kaut kā neuzrunāja to piedāvajums, plus nebiju ar mieru maksāt to astranomisko summu, kura bija kaut kādi 240 lati par principā neko.

Tad nu sāku ķemmet dažādus forumus, kurā meklēju pieredzi par darbu ārzemēs un protams arī piedāvājumus. Vietas bija dažnedažādas, Latvijas populārākā iepazīšanās portāla domubiedru grupas, Latvijas lielākā spēļu portāla forums, ārzemju forumi un arī ārzemju sludinājumu dēļi. Interesējos arī caur draugiem, bet teikšu godīgi, no draugiem bija mazākā atsaucība, jo katrs teica, ka nav vietas, nav laika utml, bet to var saprast.

Pagāja jau kaut kāds mēnesis, bet kaut kā neveicās ar to darba atrašanu. Bija jau doma doties vienkārši uz Angliju, iepriekš tur izzīrējot mitekli no sludinājumu dēļiem Anglijā. To domu es atmetu, jo bija jau iepriekš uz turieni devušies draugi, kuri jau mēnesi sēdēja bez darba, jo paši uz sitiena neko neatrada vai arī atrada nedēļnieku darbus (te ir , te nav tas darbs)

Tad mani piesaistīja sludinājums Latvijas lielākajā spēļu portāla forumā, kurā darbu dažādās Anglijas pilsētās piedāvāja kāds jaunietis, kurš tur jau strādā labu laiku. Piedāvājums bija it kā labs, ar sarunātu dzīvesvietu utml. Bet, protams, lai dabūtu tur ir jāiztur intervija un tikai tad tu tiec iekšā darbā. Par to noorgazinēšanu (dzīvesvietas + darba intervijas vieta un laiks) viņš prasīja noteiktu summu, bet katrā ziņā nosacījumi bija daudz labāki neka mūsu darbā iekārtošanas kantoru piedāvājumi. Šis fruktiņš palīdzēja nokārtot visu nepieciešamo, galvenais tiec iekšā darbā pēc intervijas. - Pēc drauga pieredzes varu teikt, ja neesi pilnīgs "tupārs" , tu to darbu dabūsi. Darbi ir dažādi - darba Tesco noliktavās, pie lentes, krāvējs utml. Šo gadījumu es pats neizmantoju, bet divi mani draugi izmantoja šī čaļa piedāvajumu un bija apmierināti.

Tālāk nedaudz par sevi - Man šis piedāvājums nelikās visai interesants, jo tajā lielajā iepazīšanās portālā es atradu interesantu piedāvajumu par darbu Krētā. Alga 600 euro uz rokas, dzīvošana un ēšana nodrošina viesnīca. Darbs bija saistīts ar viesu izklaidēšanu un profesionāli tas saucās Animātors (ne jau multfilmu zīmētājs).

Atsaucos uz sludinājumu un jau nākošajā vakarā man zvana, ka viss ir OK, un tev tad un tad jābūt Krētas galvaspilsētā Heraklionā, no kuras mani šefs savāks un aizvedīs līdz nepieciešamajai vietai. Baigi ātri nodomāju, prieks, šoks, aizdomas. Galvā viss mudžēja. Bet piekritu, jo gribējās vasaru nostrādāt kūrortā, noskatīju biļeti un devos ceļā.

Manā gadījumā bija darbs 4 zvaigžņu viesnīcā. Tā kā es esmu sportisks puisis, tad nu nebija īpašs satraukums, kas nu būs, kā varēsu izklaidēt viesus utml. Jā, bija arī jādejo dažādos priekšenesumos vakara šovos, bet tas tika iemācīts, un , ja neesi galīgs "tū tū", var iemācīties, jo soļi gaužām vienkārši. Tā kā biju aizbraucis tur strādāt, nevis laist muļķi, tad arī darīju un visai ātri to apguvu. Elementārs pieklājīgums, draudzīgums, izpalīdzība, humora izjūta, drosme runāties ar svešiem cilvēkiem, sportiskums - tas viss piederas pie lietas un ir nepieciešams šajā darbā. Darba grafiks? - No rīta 8:30 cēlos uz brokastīm, 10:00 sākās darbs - spēlēju volejbolu ar viesiem, atpūta, komunikācija ar cilvēkiem, dažādas spēles un 12:30 jau pusdienlaiks. Pusdienlaikā, ja ir nepieciešams, tad tiek veikti dažādi treniņi priekš šova, tas pārsvarā bija sezonas pirmajos divos mēnešos, kad visi ir zaļi gurķi un ir nepieciešams iemācīties šovus, dejas utml, lai vakara priekšnesumā būtu par sevi pārliecienāts. 15:00 pusdienlaiks beidzas un jādodas atkal sporta aktivitātēs. Spēlēju volejbolu, cits ūdenspolu, tad futols un pienāk 17:30 un nu var doties mājās. 20:00 jābūt jau amfiteātrī , lai gatavotos šovam, tātad vakariņas ir jāpaēd līdz 20:00, visai viegli. Nu un 21:00 sākās vakara šovs , kurš iet apmēram stundu, pēc tam notiek komunicēšana ar viesiem un 24:00 darba diena ir beigusies. Svētdienas brīvs, guli jūrmalā, atpūties. Tāds īsumā ir Animators darbs Krētā.

Protams, gadījās dazi Latvju bāleliņi, kuri turp aizbrauca un negribēja īsti mācīties dejot, mēģināja īstenot kaut kādas savas debīlās idejas utml, nu un pēc divu nedēļa darba , kad tika viņiem dotas vairākas iespējas beidzot normāli sākt strādāt, viņi tika atlaisti , jo neko no uzdotā nepildīja - skumji, bet 250 eur pa pīii, jo biļetes naudu neviens tev nedos atpakaļ un , protams, jātiek kaut kā atpakaļ uz to savu tēvzemi.. Sliņķiem mīnusi lieli.

Es kā kārtīgs darba rūķis atstrādāju savu sezonu, t.i. 6 mēneši, pēc darba beigām saņēmu naudiņu par savu biļeti turp un viesnīca vēl iegādājās biļeti man mājupceļam par kārtīgi veiktu darbu sezonas garumā. Par algām, lai gan Grieķiem nepatīk nevienam neko maksāt - algas bija visu laiku pareizajā datumā bankas kontā. Priekšnieks palīdzēja nokārtot visus nepieciešamos dokumentus gan saistītus ar darbu, gan ar banku , gan visu pārējo, pretī par to neko neprasot, tikai kārtīgu un godīgu strādāšanu.

Beigās biju apmierināts un priecīgs par jauno pieredzi un jau aprīli esmu gatavs doties atpakaļ, jo priekšnieks ir apmierināts ar manu darbu un jau piedāvāja turpināt darba attiecības.

Mans personīgais komentārs par darbu ārzemēs:

Nevajag būt izmisušam, lai dotos uz ārzemēm strādāt, jo tā ir ļoti lieliska pieredze un jauni iespaidi, un jauni kontakti. Taču pirms došanās ir jāizvērtē vai tieši TU esi tam gatavs. Ir tomēr jāizvērtē vai esi GATAVS STRĀDAT, vai vispār GRIBI STRĀDĀT. Ja tu Latvijā esi tāds pofigists, kam viss vienalga, tad es neieteiktu doties uz ārzemēm strādāt, jo no pēc paša pieredzes no visiem šiem pofigistiem, kuriem viss vienalga jau Latvijā, ārzemēs tikai 50% tiek pie kaut kā, pārējie kaut kādā veidā tiek atpakaļ un turpina laist muļķi. Tāpēc, ja jums ir kaut kāda iespēja tikt ārzemēs strādāt un jūs to arī vēlaties, tad nevajadzētu pazaudēt realitātes sajūtu un palikt tādam pašam pofigistam, kāds esat šeit - tā reāli ir iespēja kaut ko mainīt! Manuprāt, sezonas darbs jauniešiem ir pati labākā iespēja pastrādāt ārzemēs, ja esat par sevi pārliecināti vai arī diemžēl nav citu iespēju, tad nenopeļu arī ilglaicīgu darbu. Galvenais būt par sevi pārliecinātam un gatavam tiešam strādāt!

Nu tāda bija mana pieredze un domas par strādāšanu ārzemēs, paldies, ka lasījāt!

PAPILDUS:

Tā kā man ir saglabājušies ļot labi kontakti un ir jautāts vai nav Latvijā strādātgriboši jaunieši, kuri būtu gatavi 6 mēnešus pavadīt Animatora darbā Krētā, tad nu es gribētājiem varu piedāvāt šādu iespēju.

Ja tu esi 18-28 gadus jauns, sportisks vai arī ir skatuviskā pieredze, es aktīvs, un dzīvespriecīgs jaunietis, tad šis darbs būs tev. Ir nepieciešamība zināt angļu valodu + 1 svešvalodu (būtu labi, ja tā būtu krievu vai arī vācu valoda)

Alga 600 euro uz rokas + dzīvošanu un ēdināšanu nodrošina darba devējs. Par labi nostrādātu sezonu atmaksā biļeti turpceļam + iegādājas biļeti atpakaļceļam.

Ja vēlies pavadīt vasaru strādīgi, aktīvi un ar ļoti daudziem jauniem cilvēkiem, tad sūti man savu CV ar foto un jautajumus: INFO@DUNNOTRADE.COM

JAU IEPRIEKŠ SAKU, KA JUMS MAN NAV NEKAS JAMAKSĀ - VIENĪGĀS JŪSU IZMAKSAS IR BIĻETE TURP UN KAUT KĀDA TĒRIŅU NAUDA LĪDZ ALGAI.


Teikšu paldies, ceru , ka esmu kādam palīdzejis ar savu pieredzei vai arī palīdzēšu ar savu piedāvājumu. Veiksmi visiem, čau!

95 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000

Tas sauklis :D

1 0 atbildēt

600 EIRO tā biku pamaz , pat latvijā var vairāk nopelnīt īpaši neiespringstot, un ja zini ko dari :)

bet kurorta dēļ kapēc gan ne :)  

0 0 atbildēt

Zinu, ka arī Lifestyle Agency piedāvā labi apmaksātu darbu ārzemēs, varbūt kādu ieinteresē https://www.lifestyleagency.eu/

0 0 atbildēt