local-stats-pixel fb-conv-api

Mana dienasgrāmata- 20.oktobris0

17 0

http://spoki.tvnet.lv/liktenis/Mana-dienasgramata-1septembris/768403">Sākums<<

http://spoki.tvnet.lv/liktenis/Mana-dienasgramata-19oktobris/773332">Pirms šīs dienas<<

Modinātājs! Jau jāceļas!? Šodienas starts veiksmīgs. Laiks lietām netrūkst, pat paliek pāri un domāju, ko ar to iesākt. Stāvu gaitenī, skatos pulkstenī un gaidu, kad būs laiks iet. Saprotu, ka iziešanas laiks jau ir pagājis un dodos uz pieturu.

Izejot pagalmā ieraugu, kā atbrauc autobuss. Šodien vairs nesatraucos, bet mierīgā gaitā dodos uz pieturu. Nopērku biļeti un atkal brīnos, kā tā var būt, ka tik daudz brīvu vietu pēc visiem šiem cilvēkiem. Ļoti dīvaini braukšanas laikā, ir tas, ka ārā pa logu neko nevar redzēt, jo ir tumšs, bet tas neuztrauc, jo tad, kad vajadzēs kāpt ārā, būšu pilsētā un tur viss gaišs (pēc tā arī var orientēties, kad jāceļas un kad vēl var pasnaust).
Šodien ejot uz koledžu nonāku pie secinājuma, ka tad, kad skatos mākoņos- nav auksti. Šī hipotēze varētu palīdzēt ļoti vēsās dienās, bet pretējā gadījumā, uzzināšu, ka kļūdījos, bet līdz tam vēl jānodzīvo.

Matemātika! Turpinām tematu par kopām. Protams, ka viss ir vienkārši, bet pagaidiet, kad pienāks kontroldarbs- tad redzēsiet zilus brīnumus, pat liksies, ka mācījāties ko citu, bet kontroldarbs ir par kaut ko pavisam svešu.
Pasniedzēja atgādināja, ka ir naturālie skaitļi (govju skaits pļavā), veselie skaitļi (visas govis un ne govis), racionālie skaitļi (pusgovis, trešdaļgovis u.t.t.), iracionālie (periodiski skaitļi) un reālie (apkopo pilnībā visas govis). Tad mācīja, kā pārveidot periodisku skaitli par daļu un daļas īsināt. Kārtējo reiz pārliecinājos, ka iet smagi ar elementāru saskaitīšanu (veicot elementāras darbības, ieraugu zilus brīnumus), bet tur pagaidām neko nevaru darīt.
Kontroldarbs! Domāju par to,ka kontroldarbi ir jautri, bet tajā pašā brīdī nonācu pie domas, ka tie ir jautri, ja ir zināšanas. Tad padomāju atkal. Ja nav zināšanas tad ir grūtāk, jo nākas piepūlēties atcerēties vai jārada ritenis no jauna, bet šeit arī tā jautrība ir (pie nosacījuma, ja ir dots ļoti daudz laika...)!
Pabeidzis rakstīt kontroldarbu, ko uzskatīju par interesantu devos uz iestādi pāri ceļam (un tad atkal pāri ceļam). Pēc tam, dodoties atpakaļ pamanīju ko interesantu: pie gājēju pārejas gaidīja bērna māte un mazs bērns (teikšu gadi 3). Mašīnas apstājās, bet vēl dega sarkana gaisma. Bērna māte sāka iet. Bērns sāka skaļi bļaut:"Ko tu dari! Neredzi, ka sarkans!"
Šāda uzvedība no bērna puses šķita diezgan dīvaina, nepierasta un vispār neticu, ka ir cilvēki, kas nopietni attiecās pret sīkām lietām.
Sākās trešais pāris. Sākām ar uzdevumu, kurā vajadzēja runāt. Uzdevums bija vienkāršs- cilvēkam A jāsaka, kas garšo, kas negaršo, bet personai B jāatkārto, kas garšo personai A un jāpasaka, kas garšo/negaršo pašam, lai nākamais var atbildēt. Protams, viss izklausās vienkārši, bet pastāv nosacījumi, pie kuriem uzdevumu pilnvērtīgi nevar izpildīt.
Kaut kā, nonācām pie temata "Ēšana/ dzeršana pie datora klaviatūras". Katrs ar to ir sastapies un pastāv ļoti liels risks apdraudēt klaviatūras veselību, bet mūsdienās ir arī klaviatūras, kuras var mazgāt ar ūdeni (nevis vienkārši noskalot, bet var arī iegremdēt šķidrumā)! Bet paliek jautājums- vai tādas klaviatūras drīkst mazgāt veļasmašīnā ? Domāju, ka ar tām, kas ir lokāmas nav problēmu, bet, kā ar citām ?!
Pēdējais pāris. Iekārtojam saviem rakstītajiem darbiem portfoio un lai cik neveiksmīgi tas būtu, bet man tika uzticēts darbs darbu īpašniekiem nogādāt to rakstīto darbu. Centos to darīt. Diemžēl nebiju spējīgs ātri izpildīt uzdevumu un vispār 10x pateicīgs kursabiedram, kurš beigās palīdzēja. Tad sākās literatūra. Tika uzdots darbs. Nācās analizēt darbu "Prērijā". Bija šausmīgi grūti lasīt tekstu. Dīvaini ir tas, ka galvenais tajā visā bija centība...

Diena pēc šodienas >>

17 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000