local-stats-pixel fb-conv-api

Kāpēc es nevaru atrast darbu8

85 0

Tie, kas strādā, tie vienmēr sapņo par to, lai nestrādātu, gozētu dibenus saulē un sapņotu par kosmosa neizdibināmajām dzīlēm, taču tie, kas nestrādā, tie sapņo par to, kā sēž milzīgā birojā ar milzu ādas krēslu, pie viņa ik pa laikam pieskrien seksīga sekretāre un atnes kafiju, kas ne pēc kā negaršo, bet tomēr ir lieliska.. Nu jā, sliktā ziņa tikai tā, ka tas ir sapnis un tā vietā, lai atrastu darbu, viņš sēž piezīdies datora ekrānam, ik pēc piecām minūtēm refrešo rakstus spokos un domā, kāpēc gan man neizdodas atrast manu sapņu darbu. Hmm.. nez nez..

Patiesība ir skarba, mēs esam slinki. Gan no vienas puses, gan no otras puses. Gan tie, kas strādā, gan tie, kas nestrādā, visi ir slinki. Mēs jau no dzimšanas esam slinki, jo paši negribam līst ārā no mātes un šai nabadzītei ir stundām jāņemas, lai mūs piespiestu izlīst no sevis.

Arī meklējot darbu, mēs bieži vien esam superslinki. Pārskrienam ātri pāri dažiem sludinājumu servisiem un ar skumjām acīs secinām, ka ar lieliem burtiem neizlec mūsu sapņu sludinājums ar personīgo uzaicinājumu ierasties darbā jau rīt. Bet kā lai atrod sapņu darbu?

Vispirms jau jāsaprot, ko patiešām tu gribi darīt, kas ir tas tavs sapņu darbs. Ir daudzi, kuri saka, ka nevar atrast darbu, bet ,kad paprasi viņiem, ko gribi darīt, tad ir tāds "nu nezinu". Kā ar tevi? Vai tu zini, ko gribi? Protams, ka nezini. Protams, mums visiem ir kaut kādi sapņi, bet tie visi ir bez konkrētības, kā želejkonča, skaista, bet bez nekāda satura.

Tad nu šeku reku, ņem vērā manus lielos dzīves padomus tev, jo otrreiz neatkārtošu:

1. Saproti, ko gribi. Ja gribi būt skolotājs, tad tā arī piefiksē. Ja prezidents - piefiksē.

2. Saproti, vai tu to vari dabūt tagad un vai tev ir viss, lai to dabūtu. Ja gribi būt skolotājs, tad noteikti tev vajag izglītību, ja prezidents - noteiktu vecumu, ko apstiprina pases dati.

3. Ja vari dabūt to uzreiz, izdomā, kur tieši to vislabāk dabūt. Ja gribi būt skolotājs un tev ir izglītība, tad izvēlies, kurā skolā strādāsi. Ja esi gatavs būt prezidents, pārliecinies, ka izvēlies pareizo valsti, kurā par tādu kļūt.

4. Ja nevari dabūt to uzreiz, paskaties, ko jau vari darīt, lai uz to virzītos. Ja gribi būt skolotājs, bet tev nav izglītības, ej mācies un pagalmā bieži spēlējies ar bērniem, lai saprastu, vai vispār vari viņus paciest. Ja neesi vēl gana vecs, lai būtu prezidents, iepazīsties ar pareizajiem cilvēkiem, piemēram, dziedot dziesmas pie Saeimas ēkas kā ielu muzikants.

5. Kad esi dabūjis to, ko it kā vēlējies, neraudi, mēs visi kļūdāmies. Tu taču nevarēji zināt, ka skolotāju katru dienu lamā un nomētā ar košļenēm, bet prezidentam neļauj dzert klubos.

Ko tu vari darīt jau tagad? Beidz lasīt šo rakstu un ej atkal ielūri, vai nav parādījūšās kādas jaunas vakances, šī varbūt ir tava laimīgā diena un atradīsi tieši to, ko meklē, vai tieši to, ko nemeklēji, bet ko patiesībā esi pelnījis.

85 0 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://manas smadzenes
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000
Jā es tagad jau domāju kur studēt. Celtniecība man šķita laba algas dēļ bet tur ir savi sliktumi piemēram ja jāstrādā laukā vasarā ir slikti. Es jau biju pastrādājis kādu laiciņu un izvēlējos kaut kur citur tikai ne celtniecība. Tagad domāju pa mehāniķi. Varbūt kādam ir kāds pazīstams liepājā kādā šrotā kur ir mašīnas?, jo man gribētos pastrādāt kaut kur nedaudz ar to. Vismaz sākumā kādu nedeļu lai man viss apskaidrotos vai vēlos to. Iesaku sākumā izmēģināt vairākas profesijas un tad kura iepatikusies tad pie tās palikt.
1 0 atbildēt

šodien eju uz pārrunām. vispār darbu atrast ir diezgan viegli, ja izslēdz faktoru - cik ļoti patiks tāds darbs, bet nemēģinot neuzzināsi. 

sāku ar metāllūžņiem lietū, sniegā, būvobjektos, turpināju ar palīgu kokapstrādē, tad gāju pa mājām piedāvāt pakalpojumus un iemācijos runāt ar cilvēkiem, tālāk tiku veikalā kur iepazinu preces un pārdevu viskautko kas man diezgan apmierina, tā ka uzreiz necerēju kļūt par pārdevēju-konsultantu interesantā sfērā, sāku vispār kaut ko darīt, un ar laiku ceru ka būšu grafiskais dizaineris, vai kaut kas tāds. 

visiem kuriem nav darba, bet ir iespēja tādu dabūt - sameklē kaut ko kas no nepatīkamā iz vismazāk un sāc ar to. tiem kuriem ir darbs, bet tas nepatīk - pievērzies hobijam, aizmirsti darbu brīvajā laikā, vai iemācies to darbu darīt tik labi, ka vari darīt ko labāku. 

0 0 atbildēt

Darbu dabūt ir ļoti viegli... jābūt īpaši debīlam, lai sēdētu mēnešiem (vai pat ilgāk) mājās, sūdzoties par darba trūkumu... emotion Bet... lai dabūtu labu darbu, kas atbilst interesēm, prasmēm un pieredzei... tur gan jāpasvīst emotion 

0 0 atbildēt

Aha, 1 no 100 ja ne mazāk emotion Slinkums neskaitās slimība emotion

0 0 atbildēt

Tad jāizvēlās darbs, kam netraucē konkrētās veselības problēmas emotion

0 0 atbildēt
Skolioze nav tas trakaakais, ja vien tiesham nav aizlaista mugura galiigaa khem. Galvenais ir kusteeties, uzaudzee muskuljus mugurai. Jaiemacas celt lietas pa svarcelaju metodei, lai nespiezh uz muguru, bet Tu jau noteikti to visu zini. Guleeshana uz veedera arii paliidz, piemeram, lasot graamatu. Pa nakti jaagulj arii bez spilvena. No skoliozes nekad iisti netiksi valjaa, bet ja piestraadaa, tad var mazliet to korigeet.
0 0 atbildēt
Ir gan, jau ar 10+ gadu stazhu. Iisti neatceros iisti kad dabuju diognozi, kautkad pamatskolaa siichu klasees. Kautkad, sen sen atpakalj ljoti slinki pat uz korigeejosho vingroshanu gaaju emotion
0 0 atbildēt