local-stats-pixel fb-conv-api

Kā man pagāja 31. maijs. (bilde nesaistīta ar tekstu)6

47 0

Rīts plkst. 6:45 guļot pēkšņi sajūtu spiedienu, laikam sāk spiest tējas kuras vakar sadzēros. Tomēr izlemju to ignorēt, un mēģinu iemigt (kā nekā droši vēl varu gulēt kādu pusstundu). Pēc piecām minūtēm saprotu, ka spiediens ir mani uzvarējis, jāiet uz wc. Pēc wc apmeklējuma izlemju nedaudz pagulšņāt, attapos plkst. 7:50. Saprotu, ka esmu aizgulējies, bet tas nekas, jo šodien es pats izlemju savu darba laiku (ganjau visu paspēšu).

Nedaudz kontekstam, man šodien bija plānots pļaut zāli vienai paziņai. Darbs nav viegls, bet maksā labi.

Tātad plkst. 7:50 izlīdu no gultas jau otro reizi šodien. Pa logu redzu, ka ir saulains rīts, un nodomāju, ka šī būs laba diena. Izdzeru tēju, uzēdu maizītes, ielienu dušā noskaloties un esmu gatavs dienai.

Uz plkst. 9:00 esmu sakrāvis mašīnu un nodomāju, ka varu doties un ķerties klāt tai nenopļautajai zālei, bet pirms tam vēl ir jāiebrauc specializētajā veikalā nopirkt pāris lietas priekš mana krūmgrieža (tiem kas nezin krūmgriezis ir liels trimmeris) - eļļu, filtrus, sveci, svečatslēgu, kā arī cimdus. Ja jautāsiet, kāpēc man to visu, tad teiksim tā, ka krūmgriezis tika atstāts manos laukos, kur to lietoja un neapkopa, tāpēc es katram gadījumam paņēmu šīs lietas, ja nu jānomaina.

Plkst. 9:30 piebraucu pie veikala, nostāvu rindā 20 min, sapērku visu iepriekš minēto, un priecīgs dodos strādāt. Pagaidām diena rit pēc plāna.

Plkst. 10:00 esmu klāt, izņemu krūmgriezi no mašīnas, saleju degvielu un darbinu to klāt. Viss lec bez problēmām. Sāku pļaut un saprotu, ka pie gāzes slāpst nost. Nav labi, bet nekas visu var sataisīt. Nomainu iepriekš nopirktās lietas, un domāju, ka tagad gan jāiet. Smagi maldijos. Tālāk domāju, ko darīt, kas varētu būt pie vainas. Protams, uzreiz izdomāt nevaru, un tāpēc zvanu paziņam, lai aizņemtos viņa krūmgriezi.

Plkst. 11:30 piebraucu pie paziņas, lai paņemtu viņa krūmgriezi un uz brīdi atstātu savējo. Sāku pļāpāt (kā jau parasti), un izdomājam paskatīties abi. Izrādās, ka degvielas tvertnei korķis ir ciet (jūtos stulbi, jo tā jau ir gadījies ar zāģi un man vajadzēja zināt) un rada vakuumu tvertnē (tā tam nevajadzētu būt). Sapratis savu problēmu izlemju, nepaņemt viņa krūmgriezi un doties uz veikalu, lai nopilktu korķi.

Plkst. 13:00 esmu atkal klāt pie veikala, un atkal stāvu garajā rindā. Bet nu labi, es zinu kā atrisināt problēmu un tad jau varēs sākt strādāt. Nogaidot garo rindu, kuras laikā nespaidu neko telefonā, jo jātaupa batereja, domāju, ka tomēr labi vēl viss ir labi visu paspēšu. Tieku pie kases un saku man vajag Huša 555 rxt degvielas korķi (skaidri pateicu), pārdevējs saka, ka ir un tulīt atnesīs. Viņš atnes un iedod, es aiz prieka pat nepaņemu čeku, jo nodomāju, ka nevajadzēs (protams) un dodos prom (nu tagad gan braukšu strādāt).

Plkst. 14:00 nu tik tulīt strādāšu, paņemu iepakojumu, kurā stāv smuks jauns korķis (man acis iemirdzās). Sāku mainīt un saprotu, ka neder. Paskatos uz iepakojumu, jā nepareizais korķis kas domāts 545 husim. Uz doto brīdi es vairs tik priecīgs neesmu, pašaprotami. Korķi es atpakaļ atdot nevaru, jo čeka nav, tas nozīmē ka 5 eiro pakāsti. Nu labi, tagad, gan braukšu uz veikalu skaļi un skaidri pa teikšu ko vēlos, un vēl pats pārbaudīšu.

Plkst. 14:45 atkal esmu veikalā, atkal gaidu stulbajā rindā. Šoreiz tā liekas ļoti ilga, turu groziņam rokturi tik stipri, ka tas pat locās (mīksts plastmas). Beidzot tieku, pie kases (cits pārdevējs), un pasaku: man vajag 5 - 5 - 5 rxt huša korķi, tikko pie jums nopirku nepareizo. Tad nu viņš atnez un es uzreiz eju uz mašīnu, kur es tagad piemērīšu vai viņš der. Un NEDER.... Traucos iekšā veikalā, tur rinda līdz durvīm, tai eju garām tieši pie pārdevēja, kurš man nopārdeva šo korķi. A tur priekšā vecs opīts jau, kurš skaidro savas problēmas..... paiet 10 min. Beidzot tieku pie viņa, saku: kāpēc neder???! Tagad viņš meklē vai ir kādi citi, kas varētu derēt. Un saka, ka tas ir vienīgais un īstais. Tad mēs abi aizejam pie mana krūmgrieža, un tad kopā ar viņu skatamies. Viņš mēģinot dabūt to korķi virsū saka: jā neder gan..... Bet ilgi ņemoties, kaut kā uzdabujām to korķi virsū. Labi, gan jau šis būs labs vismaz tādā veidā, ka neveidosies vaakums bākā. Protams, pirms tam pārbaudu, vai šādi strādās mans krūmgriezis. Uz minūti iedarbinu un pagāzēju, viss itkā OK. Labi braucu strādāt (beidzot).

Plkst 16:10 esmu atkal darba vietā, tulīt sākšu strādāt. Nu labi pielaižu, nopļauju metru, un viss atkal neiet. Nu jā es gudrinieks, taisot korķi vaļā un ciet salaidu gaisu iekšā bākā (kura nav līdz galam pilna), un domāju, ka viss ies bet tā tas nenotiek. Principā darba diena ir pagājusi un es vēl nēesmu sācis darbu. Labi zvanu atkal paziņam par to ka savākšu viņa krūmgriezi (šis par mani paņirgājās un saka, lai braucu tik pakaļ).

Plkst 16:25 esmu gatavs braukt pakaļ, un Rīgā ir korķi (sastrēgumi, nejau devielas bākas korķi). Aizbraucu lidz viņam ir jau plkst. 17:10 un šis ar velvienu paaziņu cep šašļikus un dzer alu. Izlemju viņiem piebiedroties.

Tāda lūk bija mana diena. Bet kopumā viss ir labi, jo paēdu šašļiku pa brīvu. Žēl tikai, ka pie stūres biju un nevarēju viņiem piebiedroties alus dzeršanā, nācās dzert tēju.

Un kā jums spoku pirdieni pagāja, nu jau iepriekšējā diena?

47 0 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000

👍

5 0 atbildēt

👍

4 0 atbildēt

Interesanti, bet es tā nevarētu, es esmu tāds cilvēks, kurš iesāk un visu izdara līdz galam, ja kkas noiet, tad man tāda sajūta, ka visa diena ir sabojāta. Bet nu katram sava diena.

4 0 atbildēt

Sveci jau gan diez vai vajadzēja pirkt . 🤣

0 0 atbildēt

😎

0 0 atbildēt