local-stats-pixel fb-conv-api

Dzīves novērojumi:''Spoguļi''4

36 1

Viens no parastākajiem priekšmetiem katrā mājā ir spogulis. ik katram tāds ir un parasti to izmantojam katru dienu, lai pārbaudītu savu izskatu pirms dodamies uz darbu kā arī dažādiem citiem nolūkiem. Es uzskatu, ka spogulis nav tikai parasts priekšmets, bet arī katra cilvēka induviduālo vēlmju un fantāziju apvienojums, kas kopā rada attēlu, kas ataino to kā īstenībā izskatās tavas vēlmes, vizuālā formātā.Šobrīd,iespējams,domājat, ka vienkārši pārspīlēju kādu pārlieku filozofisku domu, saistībā ar vienkāršu priekšmetu. Kā, lai spogulis man parāda to, ko es vēlos, nevis to kā es vienkārši izskatos?

Šis nebūs viens no tiem pārlieku optimistiskajiem rakstiem par to, ka ir jātiecās pēc saviem sapņiem, bet drīzāk mans filozofiski-realistiskais skatījums par to, kapēc daudzi nekad arī nesasniedz savus mērķus un nepiepilda savas ambīcijas.

Pirms sāku izklāstīt savu domu, vēlos piebilst, ka neticu liktenim, tamdēļ neuzskatu, ka argumenti kā- ''Tāda ir Dieva griba'' vai ''Katram ir savs liktenis'' attiecās uz to Pasauli kurā pašlaik dzīvojam. Doma par kādu kādu kosmisko plānu un īpašu ieceri katram cilvēkam, protams, ir skaistas ilūzijas, bet tomēr izvēlēsimies dzīvot reālajā Pasaulē un skatīties uz dzīvi ar reālu skatījumu. Ja jūsu izpratne par Dievu ir līdzīga manējai, tad piekritīsiet, ka mums nebūtu dota brīva griba, ja mums būtu jāseko kādam, jau iepriekš paredzētam nolūkam. Varat to saukt kā gribat, par pesimismu vai ateismu, bet doma par to, ka mums nav nekādas teikšanas apstākļos kuros atrodamies, un akla eksistence, lai kalpotu kādām mērķim un vienkārši padarītu savu darbu, neizklausās pēc brīvības. Tā vairāk izklausās pēc verdzības.

Vairākkārt savā dzīvē, kā jau lielākā daļa cilvēku, esmu izvirzījis sev mērķus kuriem sekot un ideālus, pēc kuriem rīkoties. Lietas, ko vēlos sasniegt un pieredzes, kuras vēlos iegūt. Domas, ar kuru palīdzību varu iemigt ar miera sajūtu naktīs. Sapņi par veiksmi, panākumiem un bagātību. Līdz šim, tās visas ir likušās kā nevainīgas fantāzijas. Kā meli pašam sev, bet to garša tik salda, ka tie dod iemeslu sapņot un cerēt. Pieņemu, ka lielākajai daļai no jums ir bijušas līdzīgas domas un izjūtas. Vēlos, lai lasot šo rakstu jūs aizdomātos par to kā tu redzi sevi pēc gada, diviem, vai pat desmit. Lielākajai daļai no jums, šis vizuālais attēls kā iztēlojaties sevi nākotnē krasi atšķirsies no tā kā redzat sevi pašlaik. Šis attēls ir tas, par ko vēlaties kļut. Jūsu dziļāko sapņu un vēlmju apvienojums, vienā attēlā.

Ik katrs no mums, neapzināti sper soļus pretīm šo mērķu sasniegšanai un šī attēla vizualizācijai. Lai kādi būtu šie mērķi, mēs dodamies pretī tam, ko uzskatām, ka esam pelnījuši un ko grasāmies sasniegt. Skarbā patiesība ir tāda, ka lielākā daļa no Pasaulē dzīvojošajiem cilvēkiem, nekad nesasniegs savus mērķus un ieceres.Daudzi no tiem cilvēkiem ar ko saskaramies ikdienā, nekad nerealizēs šos spoguļu attēlus, jo ceļā uz šo mērķu īstenošanu, daudzi atdursies pretīm problēmām, kas liksies neatrisināmas vai pārlieku riskantas. Katram šīs problēmas būs savādākas, bet rezultāti būs itin līdzīgi. Viņi samierināsies ar sakāvi un mierinās sevi ar frāzi-'' Nav jau nemaz tik slikti, laikam vien jāsadzīvo.''

Domādami, ka izvēlas pareizāko variantu, viņi akli sevi maldinās, izvēloties drošāko risinājumu. Pakāpeniski, šis attēls viņu spoguļos mainīsies. Tas iegūs citu formu, citu izskatu, citas izteiksmes. Līdz šo nevainojamu, apburošo un veiksmīgo attēlu, ko reiz būs sev radījuši būs iznīcinājuši tikai viņi paši. Daudzi izvēlēsies to nosaukt par ''Dzīves realitāti'', bet neuzskatu, ka tas būtu pareizais termins, ko izmantot. Pareizāk būtu teikt, ka tā ir ''Tavas dzīves realitāte'', jo tavas fantāzijas un sapņus sagrāva neviens cits kā vien tu pats. šis jaunais attēls, ar ko sastapsies tik daudz cilvēki, būs viņu pašu izvēļu auglis. Atcerieties, ka jūsu spoguļattēla liktenis ir jūsu pašu rokās. Ne jūsu valdības, ne jūsu partneru vai draugu rokās, bet tikai un vienīgi jūsu pašu rokās.

Lai ilgi nebūtu jāprāto, teikšu, ka šī raksta galvenā atziņa ir tā, ka neviens neīstenos jūsu vēlmes izņemot jūs pašus. Zinot, ka lielākā daļa cilvēku, ko satiekat ik dienu, nekad neīstenos savus ieceres un ar laiku kļūs par ''pelēkās masas'' pārstāvjiem, vēlos, lai sev uzdodat pāris godīgus jautājumus.

-''Kādēļ tieši ar mani tā nenotiks?''

-''Kādēļ tieši es, būšu tas, kurš sasniegs savus mērķus?''

-''Kas padara mani tik atšķirīgu, no pārējiem septiņiem milijardiem, šīs Pasaules iedzīvotāju?''

Vēlos pateikt lielu paldies visiem, kas atvēlēja laiku izlasīt manu rakstu un ceru, ka neuztversiet to kā uzbrukumu jūsu induvidualitātei vai jebkādiem relaģiskiem un garīgiem uzskatiem. Šis raksts tika radīts vienīgi ar mērķi, lai liktu jums aizdomāties un veikt uzlabojumus jūsu dzīvēs, ja tādus uzskatāt par vajadzīgiem. Droši komentējiet un izsakiet savu viedokli, par šo visai filozofisko rakstu kā arī ieteikums par to, vai vēlaties redzēt šādus rakstus no manis nākotnē.

36 1 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

Nē, es arī neticu ne dieva gribai ne liktenim ne vēl sazin kam. Es ticu cēloņu - seku filozofijai, respektīvi, tam, ka katrai darbībai un lietai ir savas sekas. Tas arī visu veido. Tā ir kā milzum gara ķēde ar cēloņiem un sekām.

Diezgan neveiksmīgi esi spoguli iepinis tekstā. Bez tā varēja iztikt, kaut vai vien tāpēc, ka spogulis parāda tikai ārējo pasauli nevis iekšējo. emotion

2 0 atbildēt

  vot kāda jēga neticēt dieva gribām un likteņiem, ja abi šie momenti ir nosacīti matemātiski PāRBAUDāMI ?!

1 0 atbildēt