local-stats-pixel fb-conv-api

par Latviju.58

189 2

Datums -- 15.02.2010.

Vieta       -- Āgenskalns, Rīga

Laiks      -- aptuveni 11.30 pm.

tātad situācija ir šāda .. es nāku no drauga [ eju uz kojām ] un redzu, ka kupenā kāds guļ .. protams es pieeju klāt jo nu mazums, moš kāds vecs cilvēks vienkārši ir nokritis un nespēj piecelties .. apmēram taisnība jau man bija, tikai tante bija nedaudz iedzērusi. ejot viņai klāt, viņa sauca lai kāds palīdzot viņai .. piegāju un piecēlu viņu, paprasīju kur viņa dzīvojot - atbilde "es nezinu. es esmu no Liepājas. atbraucu uz Rīgu ar savu dēlu. Viņš man atstāja nedaudz šņabīti un atstāja netālu no šejienes bez jebkā kabatā .. " [tas iesākumam .. ]

Labi . pamanīju viņas rokas .. tās bija 2x lielākas nekā manas un violetā nokrāsā .. Atdevu viņai savus cimdus .. tikmēr zvanīju uz 1188 un prasīju vai nevar savienot ar kādu bezpajumtnieku patversmi .. Mani savienoja .. diemžēl neviens necēla klausuli un rezultātā man beidzās kredīts [ 2Ls .. ]

par cik tante visu laiku vaimanāja es zvanīju ātrajai palīdzībai .. kamēr viņi atbrauca [ apmēram pusstunda nakts vidū pāri pus āgenskalnam ... ] mēs gaidijām .. viņa vēl pastāstīja ka dēls gribot viņas dzīvokli bet neesot varējis sagaidīt kamēr viņa nomirs .. Tantei 70 gadi .. runājām . viņa pārsvarā visu laiku raudāja un teica ka viņai salstot rokas .. vēl nedaudz iedzēra .. teica ka tas palīdzot .. vismaz iekšā ir nedaudz silti .. 

Atbrauca ātrie .. mēs bijām pagājuši nedaudz nost no galvenās ielas . tā nu viņi mani pasauca [nebraucot iekšā mazajā ceļā] un prasīja kur tante esot .. es teicu ka tur tālāk . prasīja vai esot dzērusi . teicu ka jā, nedaudz lai nenosaltu.. prasīja kur viņa dzīvo .. es teicu ka nekur .. viņai neesot mājas .. viņš nopūtās , paskatījās uz mani un teica ka redzot ka es esmu nosalis tapēc lai es droši ejot prom ..  vairāk tākātā nau ko redzēt .. nu oke . es padomāju ka beidzot cilvēkam vismaz viss būs kārtībā un gāju prom ... viņi vēl teica ka viņiem lai tur iebrauktu vajadzēšot ieskrējienu [ pirmstam tur VW pasat izbrauca kā pa asfaltu .. ] .. nu oke. es eju prom un pēc brītiņa paskatos atpakaļ - ātrie vienkārši pabrauc atpakaļ un aizbrauc prom . :) tas bija tik iepriecinoši ka tie l*hi ka mļed ar` ārā .. atstāja cilvēku nosalšanai .. es gāju atpakaļ pie tantes bet viņa tur vairs nebija .. 

tādi nu bija mani pirmdienas piedzīvojumi ..

tagad pasakiet .. vai cilvēks drīkst vai nedrīkst kaunēties par to ka viņš dzīvo Latvijā .. ? es uzskatu ka pie šādiem apstākļiem man pat ir jāsāk kaunēties par to ka esmu latvietis jo visi tie "ārsti" mašīnā arī bija Latvieši .. 

jūsu domas par šo visu .. ?

189 2 58 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://mana galva .
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 58

0/2000

cepuri nost tev!! tiesam visu cineu! atrie pedeja laika vsp palaidusies, ne vini var normala atruma atbraukt neko, viniem galvensi nepanjemt kadu kam nav maju jo ''ak dievs ko darit pectam'' un it ipasi ja tantukam ir 70. slimnicas vnk negrib ar tadiem vazaties, bet vini aizmirst ka tas ir vinu [arstu] pienakums cilvekam palidzet ja vinam ka tu teici ir lilla rokas! es ari briziem brinos par arstu, milicu un citu tadu darbinieku nolaidibu.. man ljoti patik pedeja bilde :D

2 0 atbildēt

atbildot uz Kļavas lapa komentāru "   Dzīvnieki ir vājāki par cilvēki... " Cilvēks var reizēm būt vājāks par dzīvnieku, starp citu. Ar ko tad cilvēks ir sliktāks par dzīvnieku?

Abiem salst vienādi. Un noteikta temperatūra var būt letāla gan cilvēkam, gan dzīvniekam. Abi saaudzējami.

2 0 atbildēt

Tas ir šausmīgi :( Mani ļoti ietekmē šādi notikumi, jo īpaši ja neko nespēju darīt, nezinu kā mainīt valsti.

Es pat varētu saprast ka ārsti negrib braukāt pēc bomžiem, bet ja viņi tepat ir, pāris metri, bendzīns un laiks iztērēts, kāda velna pēc nevar paņemt arī cilvēku...  Varbūt tās ir pavēles no augstākas elite, neņemt bezpajumtniekus kas jaarstē ar valsts līdzekļiem? Es vienkārši nesaprotu, tiesām nesaprotu, viņi tač jau tur bij.

Šis stāsts būtu japarāda televīzijā. Cilvēkiem ir jāzin vairak. +

2 0 atbildēt
DmS avatarsDmS

pirms divām, laikam, nedēļām bridu mājās no darba un skatos viens kupenā ieveļas, no sākuma domāju ai pofig, lai atpūšas, bet tad laikam sirdsapziņa ierunājās, paķēru šamējo un izvilku vienā kampienā no kupenas, aizgāja tīri brangi tālāk pat negrīļojās vairāk

toties apkārtesošie uz mani noskatījās kā uz noziedznieku :D

2 0 atbildēt

Malacis emotion

2 0 atbildēt

Ārsta pienākums ir palīdzēt citiem cilvēkiem neņ*t vērā ne situāciju, ne cietušā vai savu materiālo stāvokli! Tas jāatcerās katram, kas izvēlas šādu profesiju jau pašā sākumā! Cilvēki, kuri strādā tādā profesijā, bet šādi izrīkojas, vnk nav saucami par medķiem..

 

mazaisdžo - labprāt paspiestu tev roku, par labu darbiņu :)

2 0 atbildēt

Nav jābūt latvietim, lai pārkāptu ētikas kodeksu... Tā vienkārši ir vienaldzība. Nākamreiz ir jādraud ar mietu, ja vien tas ir iespējams. Man bija līdzīgs gadījums, kad ziemas laikā atradām onkulīti grāvī. Viņš arī bija iedzēris, bet tikai tāpēc, ka viņš ir sīnis, nenozīmē, ka viņam nevajag palīdzību. Tā nu palikām pie ātro busa un sagaidījām pašvaldībniekus, kas vismaz viņu paņēma.

2 0 atbildēt

atbildot uz TukiTuki komentāru " Paklau, nu pietiks šitā negatīvisma. Nu šit... " Diemžēl šādu brigāžu arvien vairāk parādās. Tas nu ir fakts. Es zinu, ka tu gribi novērsties no problēmām, kas tevi galīgi neskar. Nu Dieva dēļ, kādēļ tad lasi un komentē? Ej labāk dari savas lietas!

Latvijā ir negatīvisms. Tas ir visur un no tā neaizbēgsi. Var jau pievērt acis un teikt - Latvijā ir labi, šeit dzīvo jauki cilvēki, maksā lielas algas, pensionāri var atļauties aizbraukt kruīzā uz Karību salām. Bet tā nav patiesība.

Nu ja gribi melot sev, tad melo vesels.

 

Cepuri nost autora priekšā! Es arī esmu bijis nokļuvis līdzīgā situācijā. Bet no atbildīgajiem dienestiem (konkrēti - mentiem) bija jāklausās vēl pārmetumu jūra.

1 0 atbildēt

Iedomājies sevi ārstu vietā. Tu par 200ls algu ietu glābt katru piedzērušos bomzi?

1 0 atbildēt

atbildot uz Lācis Jogijs komentāru " Iedomājies sevi ārstu vietā. Tu par 200ls alg... " bet tapēc viņam maksā tos 200 Ls lai viņš to darītu .. agrāk viņiem bija 600 - 900 Ls .. un cerams ka drīz atkal būs ..  

1 0 atbildēt

atbildot uz mazaisdžo komentāru " bet tapēc viņam maksā tos 200 Ls lai viņš to ... "

ar tiem 200ls domas raisās ap to, kā pašam neatstiept galus, kur nu vēl bomžus glābt.  

1 0 atbildēt

atbildot uz Lācis Jogijs komentāru " ar tiem 200ls domas raisās ap to, kā pašam n... " nu bet tad kāda velna pēc ir jāiet "strādāt" par 200 Ls ja tas ir tik slikti ? tad jāiet par sētnieku . neviens bomzis nebūs jāvāc ..   

1 0 atbildēt

Traki īstenībā, bet prieks, ka rīkojies tā, kā pienākas kārtīgam pilsonim :)

1 0 atbildēt

atbildot uz revibox komentāru " Diemžēl šādu brigāžu arvien vairāk parādās.... " +1 ..  

1 0 atbildēt

Velrezi atkārtošos - ārstiem nav pienākusm sildīt večiņām rokas, bet gan palīdžet ja patiešām kas nopietns atgadijies - ārstiem ar varu neviens mašīnā nav jāstūķē, ja atsakās no palīdzības, un ārstiem nav jāmeklē sīņiem bezpajumtnieku patvērsmes, atlūrbene un ari nav jānogādā mājās - tam ir paredzēta policija.

Tu esi izstāstijis tikai viena stāsta pusi - tu nezini ko mediķi viņai piedāvāja, varbūt vispār večiņa gaidija, kad iedosi naudu biļetei un par šo labestības žestu varēs nopirkt velvienu sīvo

ir daudzi cilvēki kas muldēs par saviem radiniekiem un pat iesaistīs bērnus lai varētu no visādiem naiviem labvēļiem  izkrāpt piķi - klāt nebiju, bet varu derēt tad, kad atbrauca ātrie, tantiņa ātri vien šos 3mājas tālāk aizsūtija.

 

- atbilde "es nezinu. es esmu no Liepājas. atbraucu uz Rīgu ar savu dēlu. Viņš man atstāja nedaudz šņabīti un atstāja netālu no šejienes bez jebkā kabatā .. viņa vēl pastāstīja ka dēls gribot viņas dzīvokli bet neesot varējis sagaidīt kamēr viņa nomirs .. Tantei 70 gadi(kā tu zini -sievietes nodzeras krietni ātrāk par vīriešiem varbūt viņai bija 40 gadi) līdzīgus stāstus esmu atklausjijies - man bērns slims vajag nopirkt zāles lūdzu iedod 40 ls atdošu tev savu zelta ķēdi, es netieku mājās man nozaga maku lūdzu iedod 5 ls ceļam. u.t.t.

1 0 atbildēt

atbildot uz mazaisdžo komentāru " paldies .. es arī uzskatu ka ja esi aizgājis ... " muusdienaas jau savaadak ir :D

1 0 atbildēt

atbildot uz udziudzi komentāru " Lasu komentārus un brīnos!Ja arī viņa būtu bo... " Ja viņa teiktu, ka viņai Leiputrijā 5 stāvu privātmāja, tu arī uz to atsauktos?  

1 0 atbildēt

atbildot uz Back komentāru " es briinos par jums cilveeki, lasot komentaar... " Back - es tevi mīlu : ) beidzot ir kāds, kurš liek prioritātes ar reālu skatijumu- nevis vērtē pēc tā cik apbižotais objekts ir pūkains un mīlīgs, šie leikulīgie dzivnieku aizstāvji, kam sirds iesāpas tikai redzot bildes, sen jau līdz kaklam.  

1 0 atbildēt

atbildot uz mazaisdžo komentāru " es nesalīdzinu konkrētu cilvēku ar visu valst... "

Godīgi sakot es bildes nestijos, un ļauns vai cietsirdīgs neesmu - vienkārši es nedudz labāk pārzinu to katlu un zinu, ka uz tādām vietām ir jāsauc policija, kas novērtēs situāciju un ja būs nepieciešams izsauks ātros - tu tak nēsi nekāds dakteris ka vari uzstādiīt diagnozi, cepuri nost ka palīdzi, bet vajag būt ari kādai sajēgai, ko pēc tam darīt nevis vienkārši vadoties pēc saviem uzskatiem nolikt latviju - esmu pa slimnīcām pietiekami padzīvojis, emu pat nosaldējis zili melnu savu salauzto kāju, pa ziemu ar kruķiem vazājoties - bet nu ātros uz tādiem fufeļiem nesaucu - ja tev būtu kāda sajēga no medicīnas, tad tu zinātu ka ar alkaholu nevar sasildīties  

1 0 atbildēt

Zini tu esi zelta cilvēks. Ne kurš katrs censtos parupēties par šādu tanti un vēl atdotu cimdus! 

prieks, ka tādi cilvēki arī dzīvo Latvijā ;)

1 0 atbildēt
« 1  2  3 »