local-stats-pixel fb-conv-api

par Latviju.58

189 2

Datums -- 15.02.2010.

Vieta       -- Āgenskalns, Rīga

Laiks      -- aptuveni 11.30 pm.

tātad situācija ir šāda .. es nāku no drauga [ eju uz kojām ] un redzu, ka kupenā kāds guļ .. protams es pieeju klāt jo nu mazums, moš kāds vecs cilvēks vienkārši ir nokritis un nespēj piecelties .. apmēram taisnība jau man bija, tikai tante bija nedaudz iedzērusi. ejot viņai klāt, viņa sauca lai kāds palīdzot viņai .. piegāju un piecēlu viņu, paprasīju kur viņa dzīvojot - atbilde "es nezinu. es esmu no Liepājas. atbraucu uz Rīgu ar savu dēlu. Viņš man atstāja nedaudz šņabīti un atstāja netālu no šejienes bez jebkā kabatā .. " [tas iesākumam .. ]

Labi . pamanīju viņas rokas .. tās bija 2x lielākas nekā manas un violetā nokrāsā .. Atdevu viņai savus cimdus .. tikmēr zvanīju uz 1188 un prasīju vai nevar savienot ar kādu bezpajumtnieku patversmi .. Mani savienoja .. diemžēl neviens necēla klausuli un rezultātā man beidzās kredīts [ 2Ls .. ]

par cik tante visu laiku vaimanāja es zvanīju ātrajai palīdzībai .. kamēr viņi atbrauca [ apmēram pusstunda nakts vidū pāri pus āgenskalnam ... ] mēs gaidijām .. viņa vēl pastāstīja ka dēls gribot viņas dzīvokli bet neesot varējis sagaidīt kamēr viņa nomirs .. Tantei 70 gadi .. runājām . viņa pārsvarā visu laiku raudāja un teica ka viņai salstot rokas .. vēl nedaudz iedzēra .. teica ka tas palīdzot .. vismaz iekšā ir nedaudz silti .. 

Atbrauca ātrie .. mēs bijām pagājuši nedaudz nost no galvenās ielas . tā nu viņi mani pasauca [nebraucot iekšā mazajā ceļā] un prasīja kur tante esot .. es teicu ka tur tālāk . prasīja vai esot dzērusi . teicu ka jā, nedaudz lai nenosaltu.. prasīja kur viņa dzīvo .. es teicu ka nekur .. viņai neesot mājas .. viņš nopūtās , paskatījās uz mani un teica ka redzot ka es esmu nosalis tapēc lai es droši ejot prom ..  vairāk tākātā nau ko redzēt .. nu oke . es padomāju ka beidzot cilvēkam vismaz viss būs kārtībā un gāju prom ... viņi vēl teica ka viņiem lai tur iebrauktu vajadzēšot ieskrējienu [ pirmstam tur VW pasat izbrauca kā pa asfaltu .. ] .. nu oke. es eju prom un pēc brītiņa paskatos atpakaļ - ātrie vienkārši pabrauc atpakaļ un aizbrauc prom . :) tas bija tik iepriecinoši ka tie l*hi ka mļed ar` ārā .. atstāja cilvēku nosalšanai .. es gāju atpakaļ pie tantes bet viņa tur vairs nebija .. 

tādi nu bija mani pirmdienas piedzīvojumi ..

tagad pasakiet .. vai cilvēks drīkst vai nedrīkst kaunēties par to ka viņš dzīvo Latvijā .. ? es uzskatu ka pie šādiem apstākļiem man pat ir jāsāk kaunēties par to ka esmu latvietis jo visi tie "ārsti" mašīnā arī bija Latvieši .. 

jūsu domas par šo visu .. ?

189 2 58 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://mana galva .
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 58

0/2000

es briinos par jums cilveeki, lasot komentaarus man gribaas raudaat, kad nometa suniiti no tilta, vai kko citu izdariija ar dziivniekiem, paskatieties uz savu attieksmi(nosistu vinjus, mait**, aiz resteem u.tt..), bet(pat ja taa nav taisniiba) kad shaadi izriikojas ar vecu cilveeku, iedomaajaties, ka tie esat juus, kad shaadi ar jums izriikojas, jaa juus atstaaja 1 pashus, bez nekaa, tikai ar snabi rokaa, juus neizdzertu, lai sasildiitos? 

un bez tam aarsti ljoti labi sanjem iipashi kabataa, maasai vajadzeeja veikt operaaciju un aarsti pateica, ka netaisiis kameer netiks piemaksaats klaat tai summai, kura uzraadiita cekaa... 

un bez tam tas ir aarstu pienaakums glaabt pat peedeejo dzeeraaju, jo vinjiem maksaa par dziiviibas glaabsanu un nekur nau teikts, ka driikst shaadi likt pa liimenjiem.

PS. ja vinji aizvestu uz slimniicu to tantuku un ja nevareetu atrast radiniekus, tad par vinjas aarsteeshanu (visaas normaalajaas valstiis, iznj*t latviju) apmaksaa valdiiba. ujn aarstiem nekas netiek nonjemts no algas. un ejot uz aarstu profesiju, tad jaareekinaas ar to, ka var buut shaada situaacija un ja nepatiik, tad nomaini darbu.

 

un man no jums cilveekiem metas slikti....

9 0 atbildēt

Tak po**j, ka ārstiem maksā mazāk, visiem tak algas ir samazinātas, ne tikai viņiem.Tas tak neatbrīvo darba pienākumiem ārstēt visus, kuriem vajag palīdzību!!! Ārsti tak par zālēm, kuras dod cilvēkiem nemaksā!!!!!!!

Kā arī nav atšķirības  vai palīdz ''bomzim'' vai ''nebomzim'' !!!!!!

Pirms pāris gadiem man paziņu urlas ''atslēdza'' Rīgā, gaišas dienas laikā.Viņš nogulēja apmēram pusstundu, bet neviens viņam nepalīdzēja un ātros neizsauca, jo laikam nodomāja, ka bomzis piedzēries un guļ (čalis bija ielicies peļķē un visas viņa drēbes bija netīras un pauris ar asinīm.) Tā, ka cepuri nost mazaisdžo par to, ka viņš ir vel viens no retajim, kuram nav līdzcilvēki vinaldzīgi. pluss rakstam

7 0 atbildēt

Lasu komentārus un brīnos!Ja arī viņa būtu bomze, kapēc viņai nevajag palīdzēt, bet atļaut vnk viņai nomirt! Vajag izlasit visu tekstu, tad sapratisiet, ka rakstiits, ka vinjai liepaja bija dzivoklitis, ko dēls iekārojis!!

psc!!

Un ja tā būtu Jūsu vecmāminja, kas lai nenosaltu ir iedzerusi un pat ja tā!! Lai tak tava vecmāmiņa nosalst!! Būtu patiikama sajuuta ne?:):)

5 0 atbildēt

njaa, tas ir briesmiigi, bet visiem jau paliidzeet nav iespeejams. par aatrajiem runaajot, labaak nezteikshos, jo nu esmu viilusies vinos vairaakas reizes. kaa vini pret slimniekiem izturas, tas ir vnk vaaks. bet, kaa dod kukuljus taa uzreiz attieksme mainaas. manupraat, vairums no tiem cilveekiem, kas taadu profesiju izveelejushies iisti neapdomaajas pirms tam, jo uzksatu, ka, ja darbu nevari dariit kaa pienaakas, labaak tajaa jomaa nestraadaat. bet nu jaa, taa vini to dara. es gan saprotu, ka gruuts un smags darbs, bet tas nenoziimee, ka jaaizgaazh tas uz tiem kam ir slikti un, kas tajaa briidii ir vaajaaki. tapeec es arii pati zinu, ka taadu darbu dariit nevareetu un negribeetu.

4 0 atbildēt

Tā nu tas ir... Bēdīgi, bet tādu cilvēku ir daudz un visiem nepalīdzēsi...

4 0 atbildēt

Laipni lūgti Latvijā!

4 0 atbildēt

atbildot uz Lācis Jogijs komentāru " Iedomājies sevi ārstu vietā. Tu par 200ls alg... " nu, bet tas jau ir tavs pienaakums aarsteet (bezpajumtnieki tomeer arii ir cilveeki). pats par aarstu aizgaaji, neviens jau ar dakshaam tevi nebakstiija.

4 0 atbildēt

atbildot uz aijulis komentāru "  Pret dzīvniekiem esam līdzjūtīgāki nekā... "  

Dzīvnieki ir vājāki par cilvēkiem, pieņemas spēkā Uķu-buķu lielā brāļa sindroms. Ar līdzcilvēkiem ir savādāk.

Par tiem tur... "ārstiem". Vajadzēja piefiksēt mašīnas numuru un laiku kad tas viss notikās, tad griezties attiecīgajās instancēs. Tādiem kropļiem, kuriem ir uzspļaut uz Hipokrata zvērestu medicīnā nav ko darīt. Dzīvība ir dzīvība, lai kāda tā arī nebūtu.

 

3 0 atbildēt

nav jau runa par arstiem un bomziem !! tās ir visas mega LATVIJAS POLITIKAS sekas... un tas ir bēdīgi :/

jāsāk jau ar to ka jāmeklē tā nelaime ir kur viņa sākas.. sākas ar to ka kāpēc ir tādi bomži ???? atņem dzīvokli, atņem visu pajumti, lai tik politiķi paši varētu dzīvot greznās mājās un braukt uz siltām zemēm atpūsties..

un ārsti... par tām smieklu algām nah viņiem tur būtu baigi jācīnās ? es domāju ja viņiem maksātu savus 600, 700 ls par darbu ( tākā tas ir citur pasaulē ) tad diez vai šo cilvēku viņi būtu pametuši , turklāt ja būtu normāla situācija valstī tad tāda tantiņa nemaz tur nebūtu :)

3 0 atbildēt

Jautājums....ja tantei tik ljooti bija nepiecieshama paliidziiba, kaapeec vinja notinaas?

3 0 atbildēt

varu teikt tik vienu, man prieks, ka Latvijā ir tādi cilvēki, kā tu, kas ir gatavi palīdzēt. ++ pa rakstu un pa atbildības sajūtu ;))

3 0 atbildēt

Kaa jau, autor, pats teici, tantuks negribeeja nekur braukt, un aatro brigaadei nav pienaakums skriet tantukam pakalj un ar varu stiept busaa. Vinjai ir visas tiesiibas atteikties un aiziet, protams, es natbalstu to bezatbildiibu, kura nereti notiek, bet skjiet, ka tu pats nemaz nezini situaaciju, vai shoreiz medikju brigaadi var vainot vai nee. Protams, ljoti pozitiivi ir tas, ka tu nebiji vienaldziigs, bet nu shoreiz mees neviens nezinam kaa iisti bija, varbuut vinja pati atteicaas braukt..

3 0 atbildēt

atbildot uz TheOne komentāru " jautajums - kapēc tu kādu konkrētu cilvēku sa... " es nesalīdzinu konkrētu cilvēku ar visu valsti .. es salīdzinu situāciju valstī ar to kādai tai vajadzētu būt .. un bļin ar` ārā .. pāri pusāgenskalnam atbraukt pēc 70-gadīgas tantes kurai drīz var nebūt ABAS rokas ir tiešām izšķērdēšana .. ? čalīt . kas Tev vainas .. ? cik Tev pašam gadi ja jau esi tāds vēsais reālists kurš domā tikai to lai pašam būtu labi .. 

vot redzi .. un tādi kā Tu esat pilna Latvija .. arī tie ātro busiņā bija līdzīgi Tev .. un pričom te policija . ? iespaidojies no bildes kas pievienota rakstam .? policija viņai rokas sasildīs ? 

paaudzies morāli nevis pasē ar dzimšanas datumu un tad lūdzu sāc gudri spriedelēt .. 

2 0 atbildēt

Nu, bet . Prieks ir par tevi, ka tu tāds vispār esi.

Bet es saprotu arī Ārstus, kā maksā tā strādā, žēl :(

2 0 atbildēt
DmS avatarsDmS

pirms divām, laikam, nedēļām bridu mājās no darba un skatos viens kupenā ieveļas, no sākuma domāju ai pofig, lai atpūšas, bet tad laikam sirdsapziņa ierunājās, paķēru šamējo un izvilku vienā kampienā no kupenas, aizgāja tīri brangi tālāk pat negrīļojās vairāk

toties apkārtesošie uz mani noskatījās kā uz noziedznieku :D

2 0 atbildēt

 

atbildot uz KuulAsIce komentāru " Laipni lūgti Latvijā! " Paklau, nu pietiks šitā negatīvisma. Nu šitā nenotiek tikai Latvijā.

Un nevajag izdarīt arī secinājumus par ārstiem pēc vienas ĀMP brigādes.

2 0 atbildēt

Malacis emotion

2 0 atbildēt

cepuri nost tev!! tiesam visu cineu! atrie pedeja laika vsp palaidusies, ne vini var normala atruma atbraukt neko, viniem galvensi nepanjemt kadu kam nav maju jo ''ak dievs ko darit pectam'' un it ipasi ja tantukam ir 70. slimnicas vnk negrib ar tadiem vazaties, bet vini aizmirst ka tas ir vinu [arstu] pienakums cilvekam palidzet ja vinam ka tu teici ir lilla rokas! es ari briziem brinos par arstu, milicu un citu tadu darbinieku nolaidibu.. man ljoti patik pedeja bilde :D

2 0 atbildēt

atbildot uz Kļavas lapa komentāru "   Dzīvnieki ir vājāki par cilvēki... " Cilvēks var reizēm būt vājāks par dzīvnieku, starp citu. Ar ko tad cilvēks ir sliktāks par dzīvnieku?

Abiem salst vienādi. Un noteikta temperatūra var būt letāla gan cilvēkam, gan dzīvniekam. Abi saaudzējami.

2 0 atbildēt

Nav jābūt latvietim, lai pārkāptu ētikas kodeksu... Tā vienkārši ir vienaldzība. Nākamreiz ir jādraud ar mietu, ja vien tas ir iespējams. Man bija līdzīgs gadījums, kad ziemas laikā atradām onkulīti grāvī. Viņš arī bija iedzēris, bet tikai tāpēc, ka viņš ir sīnis, nenozīmē, ka viņam nevajag palīdzību. Tā nu palikām pie ātro busa un sagaidījām pašvaldībniekus, kas vismaz viņu paņēma.

2 0 atbildēt
« 1  2  3 »