local-stats-pixel fb-conv-api

Degunradžvaboles !26

46 1
Degunradžvaboles (Oryctes) ir vienas no krāšņākajām un lielākajām Latvijas vabolēm, pateicoties tās lielajam augumam, un, protams, arī krāšņajam ragam, kurš tās padara līdzīgas degunradzim. Šī iemesla dēļ tām arī dots šāds nosaukums. Tās pieder pie plākšņūsaiņu dzimtas vaboļu ģints. Pie šīs vaboļu dzimtas pieder arī mēslvaboles ( plašāk pazīstamas, kā „Skarabeji” ) un maijvaboles.
Degunradžvabole dzīvo trūdvielām bagātās vietās: lapkoku mežos, kompostkaudzēs ( pats vienu tur noķēru !!! emotion ) un zāģu skaidās. Pieaugusi degunradžvabole neēd - visai dzīvei nepieciešamās barības vielas tā uzkrāj kāpura stadijas laikā ( šitais pat man bija, kas jauns !!! emotion ). Degunradža ragam līdzīgais rags virs mutes ir tikai vaboļu tēviņiem, mātītēm šajā vietā ir tikai neliels paugurs.
Pasaulē ir apmēram sastopamas 40 dažādas šo vaboļu sugas. Latvijā viena - komposta degunradžvabole (Oryctes nasicornis).
Salīdzinājumā ar saviem izmēriem degunradžvabole, noteikti, ir pasaules spēcīgākais radījums. Tā uz muguras spēj nest svaru, kas pārsniedz pašas svaru 850 reizes ( reti kurš no mums var pacelt pat savu svaru !!! emotion ).
« 1  2  3  4 »
46 1 26 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 26

0/2000
Tā ir mana rokaemotion emotion emotion
2 1 atbildēt
MMMMMM...shitadu saspiest......
3 3 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt
tas degunradzj vabolju matites gadijuma nav tas pashas maijvaboles? =O
2 2 atbildēt