local-stats-pixel fb-conv-api

Kārtīgs roka gabals no Ukrainas5

Ukrainas rokmūzikas pārstāvis Oleksandrs Čemerovs no grupas "The Gitas", piedaloties Jevgēņijam Galičam no grupas "Otorvaļd", šā gada 17.martā laiduši klajā dziesmu ar nosaukumu "Досить".

Īsumā par abiem - Oleksandrs ir diezgan pazīstams mūziķis, senāk dzīvojis un koncertējis ASV, savukārt Jevgēņijs noteikti būs zināms tiem, kas ir redzējuši ukraiņu filmu "Kaujas noteikums", vai arī tiem, kas nezin kāpēc 2017.gadā skatījās Eirovīzijas finālu.

Raksturojot dziesmu, varu pateikt, ka, pirmoreiz to klausoties, skudriņas skrēja pār maniem salauztajiem kauliem. Arī dziesmas videoklips ir iespaidīgs, attēlojot ainas no pašreiz notiekošā Krievijas-Ukrainas kara. Zīmīgi, ka klipā redzami gan video gabali no pirmajām kara dienām Donbasā 2014.gadā, gan armijas mācībām, loģiskā ceļā nonākot līdz pašreizējiem notikumiem, kur izaugusī un nobriedusī ukraiņu armija ar aviāciju un artilēriju grauj okupantus, bet zemnieki ar traktoriem aizved prom krievu pamestos tankus.

Videoklipā vismaz četras reizes ir redzami arī kadri no Ilovaiskas kaujas, kur pa zaļo koridoru no aplenkuma izejošo ukraiņu karavīru apšaušanā viens no vadošajiem izpildītājiem bija Krievijas 331.gaisa desanta pulka komandieris. Un, kas par sagadīšanos – tieši dziesmas iznākšanas dienā viņš uz mūžiem palika Ukrainas melnzemē.

Vārdu sakot, aicinu noklausīties šo dziesmu. Un, ja maija vidū pie Patalahti ezera dzirdēsiet kādu to dziedam, tad par 90% tas būšu es.

27 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv