local-stats-pixel fb-conv-api

Jordan Rudess izpilda savas mīļākās taustiņu partijas4

18 0

Leģendārais "Dream Theater" un "Liquid Tension Experiment" taustiņnieks Jordans Rudess uzfilmēja video, kur smalki izstāsta savu taustiņnieka karjeras "evolūciju", un izpilda savas mīļākās partijas.

Kāmēr daudzi slaveni ģitāristi sauc "Smoke On The Water" rifu par savu pirmo, Rudess stāsta,kā viņš pirmo reizi piesēdās pie klavierēm, un vienkārši improvizējot, spēlēja dažnedažādas aizkustinošas melodijas.

"Pirmā dziesma, kuru es dzirdēju, un kura mani ļoti motivēja sākt mācīties spēlēt klavieres bija "Twinkle Twinkle Little Star". Tolaik, es, manuprāt, mācījos 2. klasē," atceras Jordans," un šī melodija man visu laiku skanēja galvā, tāpat, kā iespējamie tās apdares varianti. Atceros, kā atradu klasē, skolā nošu grāmatu, kurā bija šī dziesma, un aizejot uz mūzikas klasi, palūdzu skolotājam iemācīt spēlēt dažus akordus uz klavierēm. Pēc kāda laika jau brīvi improvizēju."

Savukārt, Rudessu reāli pārsteidza leģendārās grupas "Deep Purple" taustiņnieks Johns Lords. "Ieraugot pirmo reizi Johnu Lordu, un to, kāda ir viņa izpilde- visi šie zvērīgie mājieni, enerģija spēlēšanas laikā, es nodomāju- "Kas tad tas?!". Tolaik es mācījos "Julliard" mūzikas akadēmijā, un tas ieviesa kaut ko jaunu manī. Tad manī sāka mosties rokeris."

Apdomājot savu muzikālo karjeru, Jordans atceras savus pašus pārgalvīgos taustiņu solo, un min "Dream Theater" dziesmas "The Dark Eternal Night" soliņu. Tāpat, ka vienu no savām mīļākajām Dream Theater partijām min dziesmas "The Dance Of Eternity" ievadu, un paziņo, ka "Overture 1928" no tā paša albuma bija pirmā dziesma, kuru viņš ar šo grupu sarakstīja( jo viņš pats grupai pievienojās 1999. gadā, un albums, kurš satur minētās dziesmas bija viņa pirmais šajā grupā priekš viņa).

Uz video beigām, Jordans izpilda dažas taustiņu partijas no "Liquid Tension Experiment" jaunā albuma, konkrēti diviem singliem- "Passage Of Time" un "Beating the Odds".

Piezīme: Jaunais "Liquid Tension Experiment 3" albums iznāks nevis 26. martā, kā Rudess minēja video, bet gan 16. aprīlī, tehnisku problēmu dēļ. Jordans uzfilmēja šo video pirms šī lieta tika paziņota.

Šis pats video.

18 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv