local-stats-pixel

Vispārējā Stulbuma Teorija15

35 9
Raksts no FIZMATI.LV

- Stulbums ir fundamentāla cilvēka īpašība, gluži kā masa matērijai, vai spins elementārdalinām utt.
- Normālā stāvoklī katram cilvēkam stulbuma vektors ir orientēts patvaļīgā virzienā, līdz ar to summārais stulbums sabiedrībā ir nulle. Tomēr, aplūkojot atsevišķus indivīdus, vai sabiedrības sūnas jeb domēnus ar līdzīgu stulbuma orientāciju, viņu individuālais stulbums izpaužas spēcīgi.
- Katrs elementārstulbums rada ap sevi elementārā stulbuma lauku, veicot integrēšanu pa noslēgtu virsmu, varam iegūt summāro stulbuma lauku dotās virsmas ietvertajā tilpumā. Dēļ otrajā punktā minētajiem iemesliem neietekmētas sabiedrības stulbuma lauks ir nulle (izmantojot analoģiju ar optiku, varētu teikt, ka atsevišķie elementārie stulbuma vilni interferences dēļ dzēšas.)
- Eksistē operatori, kas ir spējīgi atsevišķu indivīdu vai indivīdu grupu (sabiedrības šūnu) radīto stulbuma elementāro lauku ievērojami pastiprināt. Sarunvalodā šos operatorus parasti dēvē par "masu mēdijiem". Tomēr piedāvāju tiem lietot starptautiski atpazīstamu apzīmējumu SASER (Stupidity Amplification by Stimulated Emission of Radiation, analoģiski kā LASER)
- Brīdī kad uz sabiedrību iedarbojas kāds ārējs stulbuma lauks (ko ar SASER palīdzību radījis kāds īpaši stulbs indivīds vai indivīdu grupa), atsevišķu indivīdu stulbuma vektori orientējas ārējā lauka virzienā un kopējais sabiedrības radītais stulbuma lauks vairs nav nulle, bet pie relatīvi mazām ārējā lauka vērtībām ir tam lineāri proporcionāls. Jāņem vērā arī, ka atsevišķu sabiedrības domēnu stulbuma orientācija nav vienāda un ir atkarīga no domēnu iekšējās struktūras. Palielinot ārējo lauku līdz kaut kādai kritiskajai vērtībai stulbuma augšana vairs nav lineāra un diezgan īsā laika momentā tiecas uz bezgalību, tomēr dažās īpašās sabiedrības daļās novērota arī stulbuma lauka piesātināšanās - ievērojami palielinot ārējo stulbuma lauku, kopējais sabiedrības stulbums asimptotiski tiecas uz kādu konstantu vērtību.
Sabiedrības stulbumam novērojama histerēze - arī pēc ārējā lauka noņemšanas vismaz uz kādu laiku (ideālā gadījumā bezgalīgi ilgu) saglabājas paliekošs kopējais sabiedrības stulbums, ko parasti (reālos dzīves) gadījumos izjauc cits ārējais stulbuma lauks, kas orientēts citā virzienā.

Lāča papildinājums par stulbuma patvaļīgo izplatīšanos:
- Eksistē tādas sabiedrības grupas jeb domēni, kam ir neliela polarizācija, proti, neatkarīgi no arēja uzlikta lauka diverģence (domēna stulbums) nav vienāda ar nulli, kas nozīmē, ka konkrētajā domēnā ir stulbuma avoti. Uzliekot papildus ārējo lauku stulbums pastiprinās lauka virzienā.
- Katrs homosapiens visu laiku izstaro stulbuma-saprāta viļņus (analogs EM viļņiem), kuros pamīšus nobīdīti par pusfāzi svārstās savstarpēji perpendikulāri vērsti vektori STULBUMS un VESELAIS SAPRĀTS (biezi saukts par saprātu vai vienkārši prātu).
- Gluži kā gaismas gadījumā galveno lomu spēle Elektriskā komponente tā stulbuma-saprāta viļņos galveno lomu spēlē STULBUMA viļņi.
Gan stulbuma, gan saprāta dimensija sakrīt - tā ir viena FIŠKA. Atšķirība tikai tā ka stulbumam piemīt vērtības no mīnus bezgalības līdz 0, bet saprātu mēra tikai pozitīvās vērtības.

Ilmāra stulbuma kvantēšanas modelis un daži vispārīgi uzlabojumi:
- Pastāv stulbuma minimālais kvants, kas ir vienāds katram stulbuma lauka vilnim, kas tiek starots no katra indivīda. Šis kvants nav atšķirams un nevar pateikt vai dotais stulbuma "kvants" ir radies dotajā lauka punkta vai tas ticis ierosināts ar SASER. Šeit kā secinājums ir tas, ka stulbuma izraisītājs nosakāms tikai relatīvā stulbuma lauka domēnā un nav nosakāmas tiešas stulbuma avota koordinātas attiecība pret pašu stulbuma lielumu (Jo lielāks stulbums, jo grūtāk noteikt tā radītāju. Jo mazāks stulbums, jo vieglāk noteikt tā radītāju. [Apgriezta Šrēdingera nevienādība])
- Stulbums var sasniegt kritisko vērtību, kuru tas nevar pārsniegt. Tas ir saskaņā ar Linarda Kalvāna izvirzīto asimptotisko stulbuma lauka maksimumu.
- Ņemot vērā 1. un 2. punktu, ka ari savienojot Einšteina - Linarda teoriju. Varu izvirzīt savu teoriju par neiespējamību stulbumam sasniegt maksimālo vērtību un relatīvi, lai cik stulba būtu sabiedrība būs stulbuma gradients sabiedrības lauka.
par ātrumu:

SR = Si + Ss/sqrt(1-(Si*Ss)/Smax)

kur
SR - rezultējošais individuālā stulbuma attiecība pret sabiedrības stulbuma fluktuācijām.
Si - indivīda stulbums, jeb debilizācijas pakāpe
Ss - attiecīgi sabiedrības stulbums, jeb debilizācijas pakāpe
Smax - maksimālais stulbums.
Šī formula balstīta uz kvantitatīviem novērojumiem un Linarda stulbuma piesātināšanās teoriju, jeb maksimālā stulbuma pārkāpšanas neiespējamību. Un izvirzu teoriju, par to, ka lai cik stulba būtu sabiedrība tajā relatīvi būtu līdzīgas domēnu fluktuācijas. Protams SASER efekts šīs fluktuācijas palielina.
Tātad oponēju Lācim par stulbuma vektora intervālu (-oo, +oo) un piedāvāju teoriju par piesātināto stulbumu Smax, un absolūto Stulbuma neesamību, jeb situāciju, kad stulbums ir nulle.
Situāciju, kad viena no elektromagnētiskā viļņa komponentēm ir nulle, magnētiskā vai elektriskā, nav mana eksperimentatora kompetencē. Tādēļ lūdzu teorētiķus apskatīt gadījumu, kad stulbums tiecas uz absolūto nulli un absolūto stulbumu. Autors: Linards Lācis Ilmars
Raksta komentāri FIZMATI.LV
M (=Uldis) 11.08.2005 16:44 Ļoti labs :) Eh, gribētos mazliet papildināt to lietu, diemžēl man piemīt kaut kas radniecisks nenulles stulbumam un iedvesmas trūkumam :)

Ierosinu izšķirt divas lietas. Pirmkārt: stulbuma blīvuma vilņus, kas paarvietojas ar gaismas ātrumu vakūmā, iet cauri svinam un betonam, un kuru spontānu pastiprināšanu veic SASER ierīces. Stulbuma blīvuma vilņi pakļaujas t.s Heizenberga-Ulda nenoteiktības likumam, sakarā ar kuru nav iespējams vienlaicīgi noteikt stulbuma lauka fluktuācijas (daļiņas) paarnesto stulbuma impulsu (amplitūdu) P un pozīciju X, tātad,
delta P * delta X >= h,
kur h ir t.s. Panka konstante. Stulbuma blīvuma lauks var pieņemt pozitīvas un negatīvas vērtības, bet nedrīkst ilgāku laiku paarsniegt noteiktu kritisko vērtību (citādi stulbuma daļiņa paarvēršas melnajā caurumā).

Otrkārt: t.s. kumulatīvais stulbums jeb stupidiskā entropija, kuras vērtība slēgtās sistēmās var tikai palielināties (Ulda Otrais Stupidodinamikas Likums).
Gljuks 11.08.2005 17:24 Ak mans dievs :O Pēc ŠITĀDA raksta es jūtu, ka manam stulbumam vēl ir kur izvērsties :P
thrasher | vampirs@norge.lv 11.08.2005 20:17 btw kaadi ir stulbuma viljnju garumu robezhas? un man gribeetos zinaat par mervienibaam? utt... kkaa neskaidra informacija!
orvils 11.08.2005 20:24 Es piedāvātu stulbumu mērīt
a) blondīnēs = blonduma vienībās
b) Georgos WB
c) moronos vai džerkos
saldais 11.08.2005 20:30 tik daudz visadu gurdu vardu, zhel, ka es nemaku tik stulbi izteikties...
pi 11.08.2005 22:59 Man šķeit diezgan pareizi būtu mērīt Blondīnēs.. Tiaki vajag laikam kādu kā etalonu...
shmikucis 12.08.2005 00:19 Es arī piekrītu par mērvienību blondīnes, un etalonu vajadzētu izvēlēties tā lai būtu arī mega un gigablondīnes;)
SpiegS 12.08.2005 02:39 Gljuks, Saldais: visparastaakaa Einshteina teorija, kuru pat videnee maaca un kuraa nomainiiti terminu nosaukumi +veel kvantu nenoteiktiibas princips no Ulda puses :)
Gljuks 12.08.2005 09:20 Māca gan :P Vēl pirms pāris mēnešiem mācījos un pagaidām neesmu aizmirsis :P :P :P
Aidus | http://aidus.host.sk 12.08.2005 09:41 Nu laps raksts :)
Aspiriins 12.08.2005 12:06 BS ne raksts
Blondā 12.08.2005 12:07 Es neko... 8|
saldais 12.08.2005 13:16 nu ka es to vareju nepamaniit, pilniigs stulbums..
Fufuks | Aspiriinam 12.08.2005 14:33 tu, melnais, vienkārši no tā visa neko nesaproti, tāpēc arī BS liekas... ;)
Mylene 12.08.2005 18:51 Blondīnes ir tikai stereotipi...Jautājums, kas iedvesmoja uzrakstīt šo rakstu?
orvils 13.08.2005 12:31 ja nemaldos tas raksts ir veca jo veca patiesība, kas laika gaitā tikusi biku piemirsta...
Uldis 13.08.2005 15:49 Aizmirsu piebilst, ka nenoteiktības principa dēļ stulbuma blīvums nekad nedrīkst būt precīzi nulle. Pat pilnīgi tukšā telpā spontāni nepārtraukti rodas (dzimst) stulbums.

Par mērvienībām: SI sistēmā stulbuma lauka intensitāte, kāda pastāv no noteiktos apstākļos uzglabātas standartblondīnes 1 m attālumā, tiek saukta par vienu blondīni (B). Līdz ar to, stulbuma intensitātes integrālis pa slēgtu virsmu, dalīts ar 4 pī, dod standartblondīņu skaitu, kuru ietver virsma, pa kuru tiek integrēts. Un tā tālāk. Ir ieviesta arī mērvienība Džordžbušs (Gwb), pie kam 1 Gwb = 726 000 B
linards | Mylene 14.08.2005 17:50 iedvesma radās pēc gatavošanās [un veiksmīgas nokārtošanas] bakalaura eksāmenam fizikā, kad īsā laikā intensīvi tika apgūtas visas vispārējās fizikas tēmas.
wow 15.08.2005 17:39 Super!
Oskarzzzz 15.08.2005 20:16 ES vareetu papildinaat no Einsheina relativitaates teorijas un kvantu fizikas puses.... Apluukosim gadiijumu kad telpaa ir indiviidi ar izteiktu stulbuma koeficientu, kas tiecaas uz maksimaalo, un sapraatiigie cilveeki. Tas ir oficiaali atziits ka stulbie dziivo kopienaas un veido savu stulbo hareemu kuras virsotnee ir visstulbaakais no vinjiem.. tas noziimee ka stulbie pievelkas, bet katrs gudraakais telpaa meklees citu kam buutu liidziigs "veselaa sapraata" liimenis.. tad nu luuk shajaa telpaa veidojas divas koaliicijas, kuraam ir savi energjeetiskie lauki kas viens no otra atgruuzjas, bet samazinot telpas izmeerus, jeb "pietuvinot daljinjas" var notikt negaidiits paveersiens un abas koaliicijas var saraut daljeeji stabilo lauku, tad tas ir tas briidis kad saakas kautinjsh ; ) Otra teorija ir par to ka ja jau stulbums ir kaads energjeetisks lauks, kam ir sava ietekme gan uz veselo sapraatu, gan uz "neitraali laadeetaam daljinjaam" ( Stulbuma koficienst tuvu vai tieshi 0 ) tad mees to vareetu izteeloties kaa einshteina teorijaa apspeeleeto Gravitaaciju... taatad liidziigi kaa gravitacija, stulbums rada laiktelpas izliekumu. taatad nonaakot iipashi stulbi domaajoshu indiviidu videe, nemanaami, bet tomeer ir noveerojama laika mainja. Domaaju ka uzskataams paraugs ir Muusu "LIELAA BRAALJU TAUTA" ( If you know what i mean !!!!!! ) Jo tehniskaa attiistiiba ir trauceeta un atpalikusi, iipashi regjionos ar lielaaku stulbuma koeficientu - taatad laika izmainja. Shajos rajonos kaa likums ir arii speeciiga SASER ietekme, kas savukaart blokjee informaacijas pluusmu un noved pie palielinaata laiktelpas ielikuma. Sapraatiigam cilveekam nonaakot shajaa zonaa, tas zaudee jebkaadu informeetiibu par pasaulee notiekoshu progresu . Ja veelaties papildus pieraadiijumus, tad aizbrauciet paari Austrumu robezjai un redzeesiet ka shii teorija atbilst patiesiibai ; )

David 16.08.2005 23:02 Dziļš traktāts, kurš noteikti atrisinās daudzas mūsdienu problēmas.. ja godīgi, pat nebija pacietības izlasīt, jo esmu pārlieku stulbs, tatad nederīgs, likvidējams objekts. Tajā pat laika, vai kāds var skaidri definēt, kas ir stulbums? Moša sākam filosofēt un rēķinā gudrumu, sexīgumu utt? īsāk sakot, cilvēkiem vienkārši aiz stulbuma nav ko darīt.. :)
azarbaidzz 18.08.2005 13:11 butu stulbi meriit blondiinees, jo daudzas ir balinaatas vai arii maskeejushaas par bruneteem :)
anrii 27.08.2005 01:07 man jau patikaas cause interesanti un smiekliigi ;DD
Anonīms 04.12.2007 16:22 pat sita izsakoties ........runajot par fiziku, ju izklausaties gudri!1
35 9 15 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 15

0/2000
linards kalvāns arī man fiziku mācija, kko no fizikas stulbuma pielipināja :D emotion emotion
3 0 atbildēt
pacenties ar visiem komentariem :D
2 0 atbildēt
Šita labs!!! emotion emotion
2 0 atbildēt
Stulbums emotion interesants rakstiņš emotion
2 0 atbildēt
kek
1 0 atbildēt
es ar gadu pie Kalvaana fiziku maacijos un tik vien ar zinu,cik shis iemaacija,citi uchuki-neko... beidziet, labais raksts! emotion emotion emotion
1 0 atbildēt
heh...
1 1 atbildēt

👍

0 0 atbildēt
Ko jus tur esat sapiipeejushies? :D tie rakstiitaaji .. bet sava zinjaa piekriitu... masu meediji tieshaam tevi padara stulbu ... jo gudri cilveeki netaisa lietas kas muus interesee.. mees vinjas vienk izmantojam.. bet mulkjos mees biezhi klausamies :/
1 2 atbildēt
tas ir tas teiciens.. to ka gudrie maacaas no mulkjiem... jo reaali mees maacamies no mulkju kljuudaam.. tatad no mulkjiem :/ :)
1 2 atbildēt
reaali tur nav nekaa gudra. driizak viss izdariits lai izskatas gudri reaali vins tur pateica vispar neko viens teikums lol :D nevis fizmati .. bet pish mati
1 2 atbildēt
aarpraats kas taa par mega praata pishanu... ? shitie tjipa ies uz valdiibu? muusu naakotni plaanot? :D ceru ka nee
1 2 atbildēt
Ja apkārt vieni idioti, tad es jutīšos gudrs. emotion emotion
0 1 atbildēt
0 7 atbildēt