local-stats-pixel fb-conv-api

Cik stipri ir jāsit vista, lai to uzceptu?13

222 1

Tiem, kas ir mācījušies fiziku, būs zināms, ka ir tāda lieta, kā enerģijas pārveide. Kinētiskā enerģija pārveidosies termālajā enerģijā. Kāds lietotājs no Reddit iedomājās uzprasīt, ja kinētiskā enerģija pārveidojas termālajā enerģijā, tad cik stipri ir jāsit vista, lai to uzceptu?

Kāds cits lietotājs savukārt iedomājās arī to aprēķināt. Ņemiet vērā, ka tas nav aicinājums pārbaudīt, vai tas patiešām ir iespējams.

222 1 13 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 13

0/2000

Latviešiem tas nav nekas jauns. Ēdiens "cūkas sitenis" ir zināms jau sen, tikai attīstoties tehnoloģijām, ir mainījies pagatavošanas veids. emotion

Bet aprēķinos ir neprecizitātes.

Nav ierēķināts, ka pēc aptuveni 20 grādu sasniegšanas iestāsies siltuma zudumi apkārtējās vides temperatūras dēļ. Ja vista jāsit 205 grādus karstā pirtī, lai siltuma zudumu nebūtu, tas ir jānorāda dotajos lielumos. 

Otrkārt. Vistas gaļas olbaltumvielām ir vajadzīgs laiks paaugstinātā temperatūrā, lai mainītu savu struktūru. Arī uz karstas pannas uzmests gaļas gabals nekļūst gatavs 0,000xx sekundēs.

Vistu sišanai publiski pieejamas un pielāgojamas iekārtas, piemēram, Iekšdedzes dzinēja, radītu sitienu skaits būtu vidēji 7000 sitienu minūtē. Tātad 23 034 sitieni, kas notiks secīgi, aizņems 3,28 minūtes un šo noteikumu izpildīs, savukārt viens sitiens ar ātrumu 1665,65 m/s - ne, līdz ar to būs nepieciešami vairāki atbilstošas jaudas sitieni, kas vistu uzturēs 205 grādu temperatūrā līdz gatavībai.

Bet vispār labs jociņš, man patika. emotion

14 0 atbildēt
Tizls joks
9 1 atbildēt
Jā, šis tāds šo so.
8 0 atbildēt
Normāls "lifehack"
7 0 atbildēt
Uzsitiet man steiku ar kraukšķīgu garoziņu!!!
7 0 atbildēt
Normāls ataisnojums kaušļiem, es tikai gribēju viņu sasildīt?!
4 0 atbildēt
Labais
3 0 atbildēt

Melnais humors.

3 0 atbildēt

Vakar man atslēdza elektrību un gāzi... Tagad zinu ko darīt ar atkusušo vistu! emotion 

2 0 atbildēt
Mīnuss, jo esmu pret vardarbību.
2 12 atbildēt