local-stats-pixel fb-conv-api

Vai var būt "labi un lēti"?51

403 4

Fotografēšana nav mans hobijs, bet reizēm - ir dzīves nepieciešamība.

Zināmu laiku dzīvoju ar iespējām, kuras sniedza mobīlais tālrunis. Diemžēl, ne vienmēr pa rokai pieejamais smārts ir labākais, ar kuru fiksēt darbam un atpūtai nepieciešamos attēlus.

Kādu dienu nonācu pie problēmas - ir jānopērk foto aparāts.

Kaut kāds Fudžiks un Canon ziepītis man jau bija. Bet gribējās iegūt ierīci, kas būtu puslīdz mūsdienīga, un darītu savu darbu (fotografētu) ne pārāk apgrūtinot mani ar tehniskas dabas kaprīzēm.

Godīgi sakot, izvēlas izdarīšana nebija viegls darbs. Uzreiz atmetu Sony, jo no iepriekšējās pieredzes bija slikta atmiņas. Tas mērkaķis 'spīdēja' ar saviem dotumiem tikai labā gaismā. Kad bija jāstrādā slikta izgaismojuma telpās - fokusēšana notika tikai uz - čuju! Domās bija jāiztēlojas objekta atrašanās vieta pēc 4 sekundēm, un jācer, ka Soņka to izdarīs :)!

Visādus Samsungus, Panasonic, Fudži utml. un bezbrendus atmetu uzreiz. Dārgos un smalkos - tipa: Leica utt, mans maciņš nepavelk.

Palika divi monstri - Canon un Nicon.

Ilgi pētiju, svēru un salīdzināju. Beigu beigās nosvēros uz Nikon.

Izvēlējos vecu modeli, bet jaunu kameru (ne no rokas pirktu seconhand). Kāpēc vecu? Tāpēc, ka laiks ir krietni padeldējis cenu, bet jaunajiem modeļiem ir tās pašas iekšas + man nevajadzīgas 'extras' - wifi, touch screen utt.

Tātad, mans jaunais foto aparāts ir Nikon D5200.

403 4 51 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 51

0/2000

Vai var but labi un leti ?Protams var , var but labi...  un var but leti.

7 0 atbildēt

Meh. Ja nav poņas par to, kā strādā fotoaparāts, tad arī ar visdārgāko verķi nekas nebūs. Un tā salīdzināšana par to, kurš labāk tumsā sazīmē trokšņus  emotion 

5 0 atbildēt

Ar lietotiem aparātiem ir visādi un vislielākais risks ir pirkt fotoaparātu no profesionāla fotogrāfa tas ir tāpat kā izraut granātai gredzenu un gaidīt kas nu notiks. Aparātu pārdod divu iemeslu pēc vai nu tam ir kāds defekts, vai tuvojas slēdža miršanas moments. Slēdzis mirst kā kurai citai pēc 45tūkstošiem kadru jeb klikšķu, citai vatbūt ātrāk. Savu nopirku lietotu pa 100 eur ar nestrādājošu zibspuldzi un ar kadru noskrējienu ap 4800 zibspuldzi piepirku klāt no alīša.

2 0 atbildēt

Labs, man modelis augstāk - viss tas pats vien paildus ekstras - grozāms ekrāns, gbs. Attēla stabilziētājs ir integrēts obgjektīvā - VR(optiskā vibrācijas izlīdzināšana) emotion

2 0 atbildēt

Kadrs ar aizvērtu vāciņu, exif dati oar veikto kadru skaitu pret garantēto slēdža resursu - te lūdzu plāšāku info nezinatājiem kā man - kas un kā?!

2 0 atbildēt

Godigi sakot es neuzskatu ka ir kada nozime fotokamerai kamer nav apguti fotografesanas principi un stili. Es savulaik izmantoju Nikon D600 (bija iespeja aiznemties uz laiku) un pirmais ko pamaniju - gandriz nevienai bildei nevajadzeja pecapstradi. Laiki gaja,kamera pazuda, saku fotografet ar telefonu... Macijos no GRAMATAS (jaa taadas vel ir) par lenkiem,fotografesanas metodem... un godigi sakot rezultati bija loti labi. Tagad kameru sen  nesmu izmantojis, iegadajos Samsung S7 telefonu, (vislabaka kamera 2016) Un kops taa briiza nesmu redzejis vajadzibu prieks lielas DSRL kameras. IZNEMOT ja attels ko fotografe atrodas taalu (piem putni uz baznicas jumta utml) Fotografejot ar musdienigiem telefoniem ari nav vajadzibas pec pecapstrades (photoshop,lightroom) jo visas digitalas ''fiichas'' jau var iestatiit pirms bildes uznemsanas emotion Te luuk sanaak  labi-leeti-funkcionali jo telefona pamatfuncija vel paliek emotion

2 0 atbildēt

Bet nevarēja nedaudz piemaksāt un opaņemt labāku objektīvu 18-105mm. Ja negribeji pirkt atsevišķi, bet patīk vārds - "kit" tad arī ir atrodami ar tādu kit objektīvu.

būtu universālāks. agri vai vēlu ( drīzāk agri)  tik un tā 55mm kļus par maz.

2 0 atbildēt

Ja nēesi īsti profesionāls, tad pietiks arī lētais gals emotion

2 0 atbildēt

Pašam bija D3100 vēl vecāks modelis, nekāda vaina aparātam. Pikseļu vairāk nekā vajag, KIT objektīvs gan ir nekam nederīgs, bet tā ir maināma lieta. Ideālā variantā kaut kāds 18-200, bet tie ir padārgi. Es izvēlējos atstāt KIT + piepirku 70-300. Objektīvi arī ir nav kosmiskā cenā, jo kamera tomēr ir crop nevis full frame. D5200 autofokusa ātrums arī tīri pieņemams, bet viss kaifs jau sākas manuālajā režīmā, gan uz iso gan visu pārējo.

1 0 atbildēt

Samaksāju par šo 409 eur (komplektā ar kitenieku objektīvu)

1 0 atbildēt

Canon Powershot man arī ir - ļoti labs ceļojumos, pat - ideāls, bet kad ar 6 Mpx ir par maz?

1 0 atbildēt

Priekš tavām vajadzībām pat Pārāk labs Fočuks emotion Lai Labi Lietojas emotion

0 0 atbildēt
Ar fix objektiivu visa fishka ir bildes asuma.un taas dzilua, aka bokee. A parasto kitu tu vienkarsi nevari idariit to ko ar fixu ir elementaari. Un prieks parasta cilveeka Sigma ir superiga, seviskji jaunaa Art objektivu linija. Pasam no fixiem ir tikai 50 1.4 sigma un 90 2.8 tamron, bet ir nacies palietot sigmas 35, super, ljooti skaisti ziime bildi! Bet 50 ir vienkarsi.must have. Bet tas protams ja tev ir full frame. Es iegadajos luetotu Canon 5d mark 1, jaa vecs, bet mani pilnibaa apmierina, jo bildes ir vienalga loti suliigas emotion Bet uzreiz saku, kas sis aparatam autofokus un iso nav tie labaaki. Bet ja nesteidzies un saproti visu.kas un kaa darbojas, tad vari but apmierinats.
0 0 atbildēt

Nu, ja māk tad arī ar ziepīti var daudz ko panākt. Galvenais ir mācēt un gribēt.

1 1 atbildēt
Esmu spaidījis. Aparāts ka 10 g. vecs fujifoķiks. Tikai stiklu un pikseļu vairāk.
0 0 atbildēt

hmmm.....šis labs! Būs diezgan noderīgi man! Tnx emotionemotion

0 0 atbildēt

Man ir canon eos rebel xs un eos 1000D , ar xs gan nekas īpašs nesanāk ( varbūt tāpēc, ka needitoju bildes), bet ar 1000D gan sanāk tīri labas bildes. Tika pirkts pa 300 eiro (lietots) + statīvs, kuru vispār nelietoju emotion Vienu reizi pamēģināju nobildēt mēnesi, bet nekas īpašs nesanāca emotion emotion 

0 0 atbildēt

Ta pats arī nopirku lēto galu, Nikon D3400 ar Kit lens. Ja gribās fotografēt visāda tipa fotografijas, tad pati labāka izvēle ir Kit Lens. Ja nevelies pirkt 500+eur objektīvus  un mocīties ar to mainīšanu ik pēc brīža. Kit lens nenozīmē, ka viņa tagad būs sūds... Lai veicas ar Fotografēšanu. 

0 0 atbildēt
Man tāds pats emotion tikai tajā laikā par 600 latiem. Baigi vajadzēja... stāv skapī un netiek lietots... Vienīgais, kas man ar to neizdevās bija noķert kustību. Help?
0 0 atbildēt

Vai fotoapar'atam ir baterija jeb akumulators?

0 0 atbildēt