local-stats-pixel fb-conv-api

Tomāts ar zivs galvu jeb ĢMO - Monsanto inde vai labums cilvēcei?45

Daudziem mūsu sabiedrībā, izdzirdot abreviatūru “ĢMO”, rodas īpaši negatīvas asociācijas. Tam seko, piemēram, ekstrēmas iedomas par kartupeļiem, kas garšo kā burkāni, āboliem, kuros ir cilvēka DNS vai tomātiem ar zivs galvām. Daudzi uzskata, ka šīs mahinācijas nodara kaitējumu videi. Bet vai tiešām šīm asociācijām ir pamats? Kāpēc daudzi zinātnieki un politiķi tik ļoti vēlas redzēt šo organismu izmantošanu Eiropā? Lasi tālāk…

240 0 45 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 45

0/2000
Manuprāt, pirmām kārtām vajadzētu cīnīties pret pārtikas izšķērdību. Liela daļa no saražotās labības un gaļas tiek vienkārši izmestas miskastē. Nav jēgas izmantot zemi un tās resursus, lai saražotu arvien lielākus pārtikas daudzumus, kas tāpat tiks izmesti.
6 0 atbildēt

Nekad nesapratīšu tos ĢMO pretiniekus. Mājdzīvnieki - suņi, kaķi dabā nepastāv tādi, kādus mīlam un lolojam  Tie ir Ģenētiski modificēti organismi! Mājlopi - cūkas, broileri, govis, zirgi uc. Tādi, kādi kūtīs aug, savvaļā neeksistē! Tie ir ĢMO! Un augi! Apelsīni, banāni, burkāni, gurķi, kvieši, mieži, kukurūza un vēl tūkstošiem kultūraugu - savvaļā neeksistē tādi, kādi ir veikalu plauktos! Tie visi ir ĢMO! 

Kā tie ĢMO pretinieki to nesajēdz? 

6 2 atbildēt
Mēs visi tagad esam laboratoriskie pētījuma objekti. ĢMO ietekmi nevar zināt, jo tā nav vēl pierādītā, tāpēc ir pilnīgi absolūti neadekvāti apgalvot, ka ĢMO ir labi vai slikti. To, kas būs izveidojies ar cilvēka organismu, varēs redzēt pēc pāris desmitgadēm. Es, piemēram, varu oponēt ar pētījumiem ar žurkām, kur pēc ilgtermiņa barošanas ar ĢMO, žurkām attīstījās audzēji ( jā, tās bija žurkas, kuras principā ļoti bieži iegūst audzējus, bet šī reakcija tika paātrināta), vai arī gadījums ar L-triptofānu ASV 1989. gadā, kur dēļ šīs vielas, kuru ieguva no modificētām baktērijām, mira 36 cilvēki un vairāk kā 1500 kļuva par invalīdiem dēļ EMS. Pastāv iespēja, ka šo augu modificētie gēni spēc ietekmēt cilvēka gēnus. Tāds risks pastāv un tāpēc es kategoriski esmu PRET ĢMO. Pasaules bads? Beidziet ar šo sviestu. Ja cilvēki neražotu neadekvāti milzīgus produktu daudzumus, kurus nespēj paši patērēt un tāpēc katru dienu visā pasaulē tiek izmestas vairākas simtu tonna pārtikas, tad pasaulē nebūtu nekāda bada... Lūk, kur ir problēma - milzīgā pārproduktivitāte, kuru cilvēki nespēj patērēt, tāpēc lielākā daļa aiziet "veistā"...
6 2 atbildēt

Vai apelsīnam pūstot ir jāsmird pēc maitas?

5 2 atbildēt

Vienmēr ierēcu par visiem šitiem kadriem, kas neēdot "ķīmiju". Klauni, kā nekā  emotion 

3 0 atbildēt
Mums nav jāpabaro 7 miljardi, bet ap 500 miljoniem pašu Eiropas iedzīvotāju. Mūsdienās visur mēģina ieskaidrot, ka baltajai rasei ir pienākums apgādāt un pabarot pārējo pasauli ziedojot ar savu labklājību un drošību..
4 2 atbildēt

nav pieradijumu, ka monsanto butu inde. Un jaa bij tas muzsenais zurkcinu eksperiments, bet tas tika pieradits budams neveiksmigs anti zinatnisks projektins no kada setas puikas vai meitas skuna. 

GMOs ir nakotne un tagadne. ieed zemeni, gmo, ieed tomatinu gmo, tev ir taksis vai pugs - mtf gmo! 

2 0 atbildēt

Ģenētiski modificēta pārtika principā nav apspriešanas vērts temats tāpēc, ka tam pat nevajadzētu notikt. Uz pasaules ir pietiekami pārtikas, lai visa pasaule būtu paēdusi, problēma vien tā, ka liela daļa pasaules nevar atļauties to nopirkt. Nav runa par to, ka GMO varētu palīdzēt samazināt pārtikas izmaksas, bet par to, ka šī pārtika vistiešākajā veidā ir inde.

Ko var gribēt, ja graudi vai dārzeņi tiek modificēti tā, ka kukainim tajā iekožoties pārsprāgst vēders? Bet cilvēkam viņš ķipa nav kaitīgs? Kurš to saka? Tas, ka standarti nosaka kaut ko nenozīmē, ka tie ir pareizi. paskatieties apkārt, kas notiek, kaut uz ASV, kur pēdējos gados aptaukošanās, autisma un citu veselības un psihes problēmu % ir uzlēcis augstāk par bēdīgi slavenajiem dvīņu torņiem. Tur cilvēkiem ir izveidojušās alerģijas pret teju visu, jo šitie sūdi, ko viņi ēd organismam ir kā kriptonīts. Arī pie mums pārtika ir sūda kvalitātē tāpēc arī cilvēki ir noguruši, neizgulējušies, agresīvi, dusmīgi un nelaimīgi, jo organisms ir tik ļoti saindēts, ka tas nevar normāli strādāt. Pie tam ASV tev jau sāk likt sodus par to, ka audzē tomātus savā mazdārziņā. Neesiet muļķi, neēdiet tos mēslus, neviens dzīvnieks kuram noliks blakus normālu pārtiku un GMO nekad neizvēlēsies GMO.

5 3 atbildēt

Paldies par rakstu! Sākumā, kad paskatījos uz virsrakstu, uzreiz nodomāju ka būs sazvērestības teorijas! Bet izlasot rakstu, esmu patīkami pārsteigts.

1 0 atbildēt
Āfrikā šobrīd vidējais vecums ir 15 gadi. Ko tas nozīmē? Līdz 2050. Gadam, iespējams, iedzīvotāju skaits no 7,5 miljardiem izaugs līdz 9,5. Tad bads būs problēma. Bet pagaidām man nevajag nekādus sašpricētus dārzeņus. Ēdu getliņu tomātus un dārza ābolus. emotion
2 1 atbildēt

Un kā ar Monsanto sēklu monopolu ?

1 0 atbildēt

Es domāju , ka labāk ēst dārzeņus vai augļus ar GMO nekā nomirt pavisām badā , ja būtu tāda izvēle. emotion

1 0 atbildēt
Ēdu Ģenētiski modificētu gurķi, bija mazliet zivs piegarša.. Bet ko padarīs.. vietējie gurķīši vēl veikalos nebija...
1 1 atbildēt
Rakstu neizlasiju vispar sorry,bet vietejaa veikalaa noperkamajiem tomatiem tiesam ir zivju piegarsa,nevis garso pec tomatiem bet reali pec zivim
0 0 atbildēt

Dīvaini, kad liku komentāru, man parādīja kļūdu. Atgriezos pie komentāriem, manējais nebija, tāpēc liku vēlreiz (tā kā pirmo reizi krustām šķērsām laboju, tad biju nokopējis visu tekstu, kas man ļāva iepeistot par jaunu, rakstot komentāru otru reizi). Bet tagad redzu, ka nu ir 2 komentāri uzražoti!

0 0 atbildēt