Tik daudzi esam jau nobaudījuši saldo studiju dzīvi, bet tie, kas vēl ne, tiem viss tas labākais tik priekšā. Tad nu, lūk, pavisam mazs ieskats studentu ēdiena gatavošas tehnoloģijās un receptēs. Labprāt jau padalītos vairāk, bet visi gadījumi man vēl nav zināmi, tapēc ja zināt ko interesantu drīkstat un ir pat vēlams man rakstīt personisku vēstuli lai sanāktu vēl kāda interesanta daļa.
Viss sākās ar to, ka kādā mājaslapā izlasīju par to kā puiši studiju laikos dzīvojot kojās cepuši pankūkās uz gludekļa. Njus nez vai kaut kas tāds ar jaunajiem modernajiem gludekļiem ies cauri. Bet fakts paliek fakts – izdoma ātri parādās, ja ļoti gribās ēst, trūkst naudas un inventāra.
Jautri ir gājis arī vārot zupas ar elektrības spirālēm, it īpaši ja ar vienu nesanāk un vajag vēl vismaz trīs. Ietaupīt uz elektrību šadi nesanāks. :D
Tāds savdabīgs stāsts bija pirms kādiem 15 gadiem, kad daži studenti cepa makaronus, jo nekad mājas nebija redzējuši kā tos vāra.
Mūsu pašu kojās ir bijuši tādi asprātīgie dzērienu tehnologi , kas cenšas izgudrot un palaist apritē, lūk, šādus dzērienus – šņabis ar alu un citronu, jogurta - vodkas dzēriens un tradicionālais kokčiks ar iepelējušo ievārījuma limonādi.
Kādam čalītim ļoti garšo alus un tas šo jauko dzērienu pievieno praktiski pie visa, kas ienāk prātā. Ļoti izbrīnīta biju par kombināciju brokastu pārslas + alus(piena vietā) vai alū mērcēti cepumi. Labi, ka vēl nav sācis vārīt alus zupas. :D