local-stats-pixel fb-conv-api

Robotu Sacelšanās ir Soli Tuvāk Īstenībai7

90 3

Ķīnas pilsētā Šanhajā tiek ražota pasaulē lielākā robotu rūpnīca. Taču tā nav parasta rūpnīca. Tajā roboti izgatavo citus robotus.

90 3 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

Robotu sacelšanās, ja tāda ir iespējama un ja tāda tiešām kādudien notiks, tad notiks vienā mirklī. Un tas pirmāri notiks softiskā līmenī. Šis ir nebeidzamais jautājums par mākslīgo intelektu, kad un vai to tādu, kāds ir iecerēts, tiešām izdosies realizēt.

Otrkārt, mēs pat iedomāties nevaram, ko AI pēc savas loģikas, kuras priekšā cilvēka smadzenes būs salīdzināmas ar dzīvnieku, domās par cilvēku kā sugas eksistenci un nozīmi vispār. Scenārijs, ko apskata "terminators" ir tikai versija, un es neteiktu, ka tā loģiskākā. Ja AI darbojas pēc augstas loģikas principiem, kāpēc būtu jāuzskata, ka tam, mūsu skatījumā, ir ļauni mērķi. Tik pat labi AI mums visiem var atnest beidzot ideālo pasauli, kur visi dzīvosim mierā un harmonijā, jo resursu Visumā netrūkst. Vienvārdsakot - mēs neko par to nezinām!

5 0 atbildēt
Kā parasti, cilcēks rada kaut ko neapzinoties sekas.
3 0 atbildēt
Nevis robotu sacelšanās, bet gan robotiem saceļās.
3 0 atbildēt

Varbūt, ka mēs jau esam roboti?  hmm

1 0 atbildēt

Jām.. Soli tuvāk.. Vēl tikai pāris miljoni soļu vēl robotiem jāiet, jo sākumā viņiem jāiemācās staigāt, jākļūst izturīgiem pret uguni, ūdeni utt. Jo kas gan par sacelšanos varētu notikt, ja kad uznāktu tāds lielāks lietus, vai aukstums, roboti vienkārši saplīstu? Un protams, vēl ir runa cik gan tālu viņi spētu aiziet, ja vēl nav izdomātas mazas baterijas, kas varētu barot robotu gadiem bez uzlādes.

Bet protams, drīzāk kāds AI varētu piekļūt kādām raķetēm, bet tas arī īsti nav iespējams, jo vēļ joprojām nekas nav tik ļoti automatizēts. 

Labākā gadījumā AI varētu uzhackot teslas mašīnas un braukt iekšā cilvēku pūļos, tas pat būtu daudz vienkāršāk nekā lietot neuzticamu robotu armiju, kas lielākoties sastāv no plastmasas, nevis no kāda ložu necaurlaidīga metāla.

0 0 atbildēt
Tagad ik katram mājas būs jāuzmanās no elektrības skapja uzbrukosa elektrības drošības slēdža!
0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt