local-stats-pixel fb-conv-api

Prāts pret Dievu7

Es kādreiz biju kristietis, bet, paliekot vecākam un uzzinot vairāk par pasauli un dažādām zinātnes un filozofijas teorijām, ticība kļuva aizvien vājāka un vājāka, kopš 19 gadu vecuma esmu pilnībā neticīgs.
Bet, kas mani pārliecināja? Jūs droši vien esat dzirdējuši, ka mūsu eksistence ir brīnums, jo tas ir pārsteidzoši, ka visuma fizikālās konstantes ( gravitācijas, gaismas ātrums u.c.) ir trāpījušās taisni tādas, lai pastāvētu dzīvība. Rodas jautājums, kā mēs varam būt droši, ka neeksistē citi visumi vai šī paša visuma citas dimensijas? Ja jau mēs eksistējam, tas nozīmē, ka visumam jābūt apdzīvojamam.
1960-to gadu beigās parādījās jauna teorija, kas skaidro visuma darbību - stīgu teorija. Problēma ir tā, ka pašreizējais elementārdaļiņu standartmodelis nav elegants ( nevar skaisti un ērti aprakstīt). Rodas sajūta, ka zem tā visa kaut kas slēpjas. Tāpēc tika izvirzīta doma, ka elemtārdaļiņas ir veidotas no vienādām stīgām, kas dažādi svārstās. Teoriju sākotnēji nepieņēma, bet veiktie aprēķini norādīja, ka tā iespējams ir pareiza, jau 80-tajos gados teorijai netrūka piekritēju.
Galvenā ideja ir tāda, ka realitāte darbojas 11 dimensijās. Pieaugot dimensijas skaitlim,pieaug notikumu brīvība. Pie sešām ir iespējams jebkurš scenārijs, kas nepārkāpj mums zināmos fizikas likumus. (Piemēram, Tu varētu būt arī pretējā dzimuma pārstāvis). Kad sasniedz 11 dimensijas, tad iespējams ir viss, arī ar atšķirīgām konstantēm.
Vēsturiski ir zināms, ka jebkuru matemātikas teoriju var piemērot fizikāliem procesiem. Zinām, ka ir skaitļi no nulles līdz bezgalībai, negatīvi skaitļi, kompleksie ( uz plaknes perpendikulāra līnija skaitļiem no negatīvas līdz pozitīvai bezgalībai), bet eksistē arī skaitļi, ka reprezentē z asi un bezgalīgu daudzumu citu asu, šie skaitļi darbojas n-tajās dimensijās. Šādu skaitļu vienīgais zināmais pielietojums ir stīgu teorija. (Interesanti, ka neviens īsti nezin, kāpēc M, daži spekulē, ka no vārda Multiverss, bet pastāv arī minējums, ka no vārda "Masterstheory".)
Kopsavilkums. Labāk uzticos matemātikai, nekā grāmatai, kas apgalvo, ka Zeme radusies pirms 6 000 gadu un netrūkt citu neloģisku apgalvojumu. Piemēram, Vecajā Derībā noteikts, cik kāju jābūt kukainim, lai to drīkstētu ēst.
35 1 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

 emotion 

3 0 atbildēt

Tu jauc vienā putrā Dievu, reliģiju un Veco Derību.

Jau aizpagājušā gadsimta beigās rakstīja, ka viss šajā pasaulē atklāts un izgudrots.

Taču patiesībā mēs esam tikai gara ceļa sākumā.

Ja Dieva šobrīd nav, tad gan jau nākotnē to izgudros.

3 0 atbildēt

"bet, paliekot vecākam un uzzinot vairāk par pasauli un dažādām zinātnes un filozofijas teorijām"

Esi sveicināta smadzeņu skalošana!

2 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

TEORIJAS nav fakti. Un vai ta Bībelē ir teikts konkrēts gadaskaitlis, kad zeme tika radīta? Kaut kā neatceros.

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt