local-stats-pixel fb-conv-api

Neirotīkla projekta ēnas puses0

Kompānijas “Google” direktors un futurologs Rejs Kurcveils, tā pat kā populārais uzņēmējs un mediju spīdeklis Īlnos Masks, liek lielas cerības uz to, ka singularitāte tiks sasniegta ar neirotīkla čipa ievietošanu smadzenēs. Abi populārie transhumānisti uzskata, ka singularitātes sasniegšana palīdzēs cilvēcei uzvarēt teju visas mūsdienu likstas ar ko šodien saskarās jebkurš mūsu civilizācijas pārstāvis.

Ņemot vērā, ka Kurcveils un Masks ir cilvēki, kuri tieši vai netieši pārstāv globālā neirotīkla projekta flagmaņu intereses ir pamats ļoti uzmanīgi vērtēt viņu optimistiskās prognozes un ņemt vērā, ka viņi nesniedz pilnvērtīgu informāciju par saviem projektiem un to projektu patiesajiem motīviem. Iespējams, ka tieši minētā iemesla dēļ abu korporāciju runasvīriem tiek pārmesta planetāra līmeņa koncentrācijas nometnes projektēšana.

Viens no neirotīkla idejas kritiķiem ir arī viens no mūsdienu populārākajiem filozofiem Slavojs Žižeks. Viņš uzskata, ka mūsdienās piedāvātais smadzeņu digitālais interfeiss kolektīvā saprāta veidošanā darbosies ignorējot konkrētā cilvēka valodu, tās barjeras un citas visnotaļ cilvēciskos trūkumus. Līdz ar to, cilvēks nemanāmi zaudē brīvību un gribu, jo mākslīgais intelekts pieņem lēmumus viņa vietā vēl pirms indivīds ir formulējis savu vēlēšanos vai pieņēmis lēmumu.

Filozofs citos videomateriālos ir apstiprinājis baumas, ka ir notikuši smadzeņu interfeisa eksperimenti ne tikai uz žurkām, bet arī uz cilvēkiem. To rezultāti liecina, ka mākslīgā intelekta pieņemtos lēmumus cilvēks neizjūt ārēja spēka ietekmi vai iekšēju konfliktu starp savējo un mākslīgo intelektu.

32 1 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000