local-stats-pixel fb-conv-api

Nākošais solis elektronikas attīstībā5

28 2

Lielā mērā mūsdienu elektronikas sasniegumi tiek saistīti ar elektronikas decentralizāciju, kur viens no noteicošajiem elektronikas attīstības faktoriem ir dažādu uzdevumu uzticēšana dažādām ierīces komponentām. Vai daudzi būs dzirdējuši par video kartēm, skaņas kartēm un pievienojamiem datu nesējiem, kā arī citām pievienojamām ierīcēm dažādu uzdevumu veikšanai.

Galvenie efektīvas modulārās elektronikas priekšnosacījumi:
+ akumulatoru bezkontakta uzlādes iespēja
+ efektīva un sinhronizēta tuvlauku komunikācija

Varētu uzskatīt, ka mūsdienās ir pietiekami progresējušas bezkontakta akumulatora uzlādes tehnoloģijas, kā arī tuvlauku komunikācijas elektronikas moduļu sinhronas darbības nodrošināšanai (nejaukt ar web 3.0). Šie priekšnosacījumi ļauj nākotnes elektroniku virzīt kā modulāru nevis centralizētu elektroniku, kur centralizācijas bloku aizstāj kontroles bloks, kurš var tikt pielāgots izmantošanas vajadzībām. Vienkāršības labad pacentīšos ilustrēt modulārās elektronikas darbības pricipu, kur filmas skatīšanai būtu nepieciešami trīs pamatuzdevumi - videomateriāla attēlošana, skaņas atskaņošana un subtirtu apstrāde. Rezultātā modulārās elektronikas piemērs sastāvētu no trīs atsevišķiem elektronikas moduļiem, kuru saskaņotu darbību vien nodrošinātu pagājušais laiks kopš sākta skatīta filma vai filmas fragments - manis izdomāts piemērs, lai labāk saprastu modulārās elektronikas darbības principu.

Galvenie ieguvumi ko varētu nodrosināt modulāra elektronika:
+ elektroenerģijas efektīvāku izmantošanu
+ elektronikas izmēru samazināšanas iespēju

Izmantojot augstāku centralizācijas pakāpi tiek palielināts elektronikas ķēžu vai elektrovadītāja izklātās kontūras garums, kas mūsdienās nereti pārsniedz kilometrus atsevišķu elektronikas komponentu ietvaros. Samazinot elektronikas ķēžu vai elektronikas komponentu kontūru garumu, neiekļaujot to centralizācijā un aprīkojot katru moduli ar savu bezkontakta uzlādes akumulatoru samzinās izmantoto vadu garums, vadītāja pretestība, kas attiecīgi rezultēsies ar vairākkārtēju elektroefektivitāti. Tā pat arī ir zināms, ka atsevišķu komponentu savienošanai ir nepieciešami izmantojama izmēra savienojums, kas var teikt vienmēr mūsdienas elektronikas izmērus palielina līdz apjomam, ar kuriem var brīvi manipulēt, izmantojot redzi un tausti. Savukārt tuvlauku komunikācija paredz modulārās elektronikas savienošanas iespējas, neizmantojot kontaktu nepieciešamību, kas var palielināt elektroefektivitāti un ievērojami samzināt elektronikas atsevišķa moduļa izmērus.

lasi, vērtē, komentē emotion

28 2 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000

neko nesaprat- ko vēlējies pateikt.. 

5 0 atbildēt

Vecīt, nepīpē spaisu, tas tevi slikti ietekmē

3 0 atbildēt