local-stats-pixel fb-conv-api

Laika normalizēšana6

124 0

Bieži vien sabiedrībā ir izplatīts viedoklis par laika termina apsurdu izmantošanu vai ir tādi, kuri sūdzas par nesamērīgu laika ritējumu. Respektīvi tādi, kuriem šķiet, ka sekunde var vilkties neciešami ilgi un ir brīži, kad diena var paskriet nepaspējot pamirkšķināt ar aci. Laiks galvenokārt ir subjektīvs kritērijs, kas ļauj indivīdam orientēties viņa dzīvē, nošķirot sevi no iepriekšejajām paaudzēm un sekojošām paaudzēm, tā dodot iespēju sevi identificēt ar noteiktiem sabiedrības procesiem, lai kā arī nebūtu izdalīšu trīs, manuprāt, būtiskākās laika izteiksmes kvalitātes, kuras kādam var ļaut labāk sabalansēt sevi attiecībā pret laiku.

Laika izteiksmes kvalitātes:
+ subjektīvais laiks vai laiks kurš saistīts ar saskarsmi un vajadzību pēc kontakta
+ organiskais laiks, kuru nosaka dažādu organisku savienojumu reakcijas
+ mehāniskais laiks, kurš saistīts ar gravitācijas lauka maiņu vai Zemes novietojumu attiecībā pret Sauli un Mēnesi

Kā jau minēju pats savarīgākais ir subjektīvais laiks vai laika uztvere, kura ir mantota ar valodu no vecākiem, kas ļauj gūt priekšstatu par dažāda vieda procesiem sabiedrībā un dažādu lietu nozīmību sabiedrības kontekstā. Neskatoties uz to var arī izdalīt tā saukto organisko laiku vai fizioloģisko procesu laiku, kuru var saistīt ar dažādām organisko savienojumu reakcijām mūsu ķermenī, kuru protams nav iespējams apskatīt vai saprast pirms indivīda subjektīvā laika izpratne ir pietiekami stipra. Un visbeidzot var izdalīt tā saukto mehānisko laiku vai laiku kurš saistīts ar dažādu fizikas procesu realizēšanos. Vai mehāniskais laiks ir pakārtots organiskajam laikam diezgan nebūtiski ietekmējot dažāda veida organiskās reakcijas, kuras lielākā vai mazākā mērā ir saistāmas ar ķīmisko vielu savienojumu izvadīšanu no cilvēka ķermeņa.

Par pēdējo var runāt kā par kopējās gravitācijas ietekmi uz indivīdu, respektīvi Zemei atrodoties noteiktā novietojumā no Saules un Mēness, kur kopājā gravitācija attiecīgi summējas vai samazinās, Zemei esot starp Sauli un Mēnesi vai aiz Saules un Mēness vienlaicīgi, protams zināma ietekme arī ir gadalaikiem, kad Zemes novietojums no Saules ir maksimālais vai minimālais, šeit protams arī būtu jāņem vērā inerce, kura pavada Zemi, Zemei atrodoties maksimālajā attālumā no Saules.

Ja vēlies labāk izprast dinamisku ķermeņu attiecību pret gravitācijas centru, savulaik uzrakstīju rakstu par smaguma centa maiņu ķermeņos kustībā:
http://spoki.tvnet.lv/studijas/Jupas/800290

lasi, vērtē, komentē emotion

124 0 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000
Interesanti emotion
2 0 atbildēt

Nav "apsurds" bet "absurds" ibio. Vajag tomēr latviešu valodu pamācīties reizēm ...

2 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

 emotion Ja vel butu pieradits ka tada gravitacija eksiste ... emotion 

0 0 atbildēt