local-stats-pixel fb-conv-api

Kādi ir mūsdienu tehnoloģiju šķēršļi?16

172 0

Mūsdienās mēs nevaram iedomāties savu dzīvi bez tehnoloģijām. Tas ir nenoliedzams fakts. Lai cilvēce nonāktu līdz šim tehnoloģiju attīstības līmenim, bija nepieciešami vismaz 200 000 gadu, tomēr ir acīmredzami, ka tehnoloģijas nevarēs attīstīties mūžīgi un kādreiz mēs sasniegsim brīdi, kad tehnoloģijas progresēt vairs nevarēs, bet kāmēr mums vēl ir laiks.

Jautājums par to, kas neļauj mūsu ierīcēm kļūt vēl gudrākām un kad tās vairs nevarēs kļūt viedākas, mani nelika mierā, tāpēc es atradu lietas, kuras ietekmē tehnoloģiju attīstību un nolēmu, ka padalīšos ar to ar jums.

172 0 16 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 16

0/2000

Raksts diezgan sekls no zinātniskā viedokļa, turklāt virsraksts īsti neatbilst saturam. Tiek runāts galvenokārt par informācijas tehnoloģijām, kurām šodien sevišķi fundamentālu problēmu nav. Drīzāk būtu jāmin tāds fizikālais ierobežojums, ka plānaku "vadu" par atomu neuztaisīsi. Tāpat blēņas par informāciju un gaismas ātrumu. Problēmas šodien ir vairāk enerģētiska rakstura - visam vajag aizvien vairāk enerģijas, bet ar tās ieguvi sevišķi neprogresējam. Tālu kosmosā netiksim, kamēr izmantosim nesējraķetes.

8 0 atbildēt
Līdz mēs izaugsmi tik tālu, kad šīs problēmas varētu kļūt aktuālas, gan jau būs pilnīgi citas tehnoloģijas kurām šīs problēmas nebūs aktuālas. Tas protams nenozīmē ka nebūs citas)) Kā toreiz, ses senos laikos, Londonas vietvalži cēla paniku par to ka pēc simts gadiem ar Londonas apkaimes pļavām ne pietikšot lai apgādātu Londonas kebu un ormaņu zirgus ar sienu. Ne simts gadu nepagāja kad zirgus nomainīja auto un siens vairs nebija problēma. Toties ir citas- smogs, nafta korķi parkings utt) Bet siena trūkums nu toč vairs nav))
5 0 atbildēt
Robotiem vajadzētu RAM atmiņu, tie ātrāk darbotos un vajadzības gadījumā tos ‘izslēdzot’ tie būtu ‘beigti’…
3 0 atbildēt

1. informāciju VAR nodot ātrāk kā gaismas ātrums !!!, neviens fizikas likums to neaizliedz!!

piemērs: ņemam jaudīgu lāzeri, un ļoti ātri to pārlaižam Mēnesim , gaismas stars to škērsos ātrāk par gaismu- tātad mēs potenciāli nododam informāciju ātrāk par gaismu, ja rēķina no viena mēnes diska malas līdz otrai.. - tātad informāciju var nodot ātrāk par gaismas ātrumu, tāpat saistītie fotoni (jeb kā nu pareizi latviski tos sauc), faktiski reāģē uz izmaiņām ātrāk par gaismu - informācija tiek nodotā ātrāk.. 

informācijas blīvums: arī loģikas kļūda, jo informāciju ir iespējams "kompresēt", tev mājās TV to dara katru dienu.. ja nodotu TV par katra kadra katru pikseli, tad nekāds digitālais TV nesanāktu- viss atdurtos pret nesošās frekvences iespējām.. tātad apgalvojums ir kļūdains.. 

Neiespējamā problēma: kā nav iespējams noteikt- tur drīzāk programmētāja līkās rokas, nekas vairāk- vienmēr var veikt pārbaudi ...(un ir jāveic pārbaude)...

Termodinamika: it kā, jā, un reizē nē..  pie mūdienu tehnoloģijām tas ir faktors ar ko jārēķinās, bet perspektīvā - kvantu dators- varētu visu šo apiet..  Bet galīgais ierobežojums tomēr būs- bet tuvosies bezgalībai.. 

Laiks: arī kļudies, šī problēma sen jau atrisināta!!! 

GPS pavadoņos kas ir idiāli sinhronizēti..  veic korekcijas atkarībā no daudziem faktoriem, bet tas tehniski jau ir sen kā atrisināts..  un var pameklēt vel risinājumus, kur šī laika nobīde ir atrisināta.. 

3 1 atbildēt

Bija interesanti palasīt.  emotion 

1 0 atbildēt

 emotion 

1 1 atbildēt

Tehnoloģiskais progress nekad neapstāsies, ja cilvēki paspēs sasniegt to robežu, aiz kura mehānika (tai skaitā datori) kļūst pašpietiekama, t.i., visi iespējamie tehnoloģijas eksistences paņēmieni būs apzināti, lai mākslīgais intelekts izdzīvotu, kaut vai zogot enerģiju no melnā cauruma. Ja tā notiks, tad cilvēce vai nu izdzīvos mūžīgi, vai arī vismaz atdzims ar zināmu regularitāti tur, kur parādīsies atbisltoši apstākļi.

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt