local-stats-pixel fb-conv-api

Kā sociālie tīkli bojā romantiku7

Šodien bija garlaicīga lekcija. Kā paredzēdams, biju apsēdies auditorijas pēdējā rindā. Tīri instinktīvi atbloķēju telefona ekrānu un pārbaudīju IG kontu. Es raudzījos meiteņu profilos, kamēr tās pašas meitenes atradās vienā telpā ar mani. Šajā brīdī piedzīvoju atklāsmi, tādu kā nelielu izbrīnu, vai nav jocīgi? Pikseļu čupa ir saistošāka par reālo trīsdimensiju būtni.

Tā kā mans auto bija servisā, neatlika nekas cits kā izmantot sabiedrisko. Garlaicībā kratoties no pieturas uz pieturu, atcerējos par nelielo izbrīnu. Un sāku domāt. Sociālajos tīkos redzamie foto no realitātes ir tālu un tomēr daudz pievilcīgāki. Ideālie leņķi, optimizētās krāsas un foto apstrādes programmas padara dabiskas meitenes garlaicīgas un šķietami pelēkas. Šie spilgtie, digitālie tēli rada konkurenci. Bet, kas ir vēl sliktāk, raugoties tajos, mēs neredzam cilvēku, mēs redzam idealizētu objektu. Skaistuma sajūtas un pievilcības efekts ir sabojāts, notrulinot smadzenes. Šīs mākslīgās bildes un meitenes tajās ir pacēlušas skaistuma latiņu tik augstu, ka liela daļa puišu vairs neinteresējas par parastām meitenēm, nemitīgi dzenoties pakaļ sapnim par skaistuli no sociālā tīkla. Tas realizēsies tikai dažiem, pārējos padarot vientuļus un nelaimīgus, nespējot izjust mīlestību un simpātijas. Pie tam, pat, ja ar kādu veidojas kontakts, mēs turpinām alkt pēc tā, ko nevar iegūt, un neredzam laimi šeit pat blakus.

Bet ir jau vēl otra problēma, kas kairina manu prātu. Kad skatāmies romantiskas filmas (jā, vīrieši to mēdz klusībā darīt) vai lasām grāmatas, dzīvojam līdzi varoņiem. Ar interesi un nereti arī skaudību izdzīvojam attiecību attīstību no nejaušas tikšanās līdz kopīgai naktij. Bet starpā daudz mazu, tomēr nozīmīgu piedzīvojumu un sievietes ķermeņa pakāpeniska iepazīšana. Bet sociālie tīkli šo romantisko pakāpeniskumu grauj. Un meitenes lielā ātrumā spēj samazināt savu pievilcību, spēju piesaistīt interesi.

Gaidīt pavasari, lai viņu ieraudzītu īsos brunčos, atvērtos apavos. Katram sīkumam sekot ar interesi, kur dzimumzīme, kur neliela rēta vai tetovējums. Kādā tonī kāju pirkstu nagi. Paciest garlaicīgo iepirkšanās procedūru, lai pierunātu pielaikot vidukli atsedzošu topiņu. Bet tagad pietiek ieiet viņas profilā un iepazīt ķermeni dažās sekundēs. Pārāk bieži internetā kā nevērtīgi atkritumi mētājas attēli, kuros meitenes demonstrē savu kailo ķermeni, vien nedaudz piesedzot ar minimālu peldkostīmu. Bet, ja Tev jau ir draudzene, tad var nākties samierināties, ka citiem vīriešiem ir iespēja iepazīt to, kas pienākās tikai izredzētajam. Pat, ja palūgsi izņemt kādu bildi, tā jau būs daudzu aplūkota.

Kāds man aizrādīs par argumenta - "kādreiz zāle bija zaļāka lietošanu" - lietošanu. Tomēr man ir jautājums pretim - vai viss jaunais nekritiski jāuztver kā kaut kas pāŗaks par veco?

85 0 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

Visi ķermeņi vislabāk apskatāmi ir tieši klātienē.

6 0 atbildēt

Patiesi.

5 0 atbildēt

Nezinu, mana saulīte bildēs izskatās labi, bet dzīvē pat labāk emotion

5 0 atbildēt

Es tam tekstam nebiju lidz trešajam teikumam tikusi, kas jau like nospiedu. Perfekti pateikts. emotion

3 0 atbildēt
emotion
1 0 atbildēt

Piekrītu +

1 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt