local-stats-pixel fb-conv-api

Hipotētiskas planētas, kas varētu eksistēt mūsu Saules sistēmā14

343 1

Mūsu Saules sistēmu veido zvaigzne (Saule), astoņas planētas, dažas pundurplanētas un daudzi asteroīdi un komētas. Pirms dažiem gadsimtiem cilvēki domāja, ka tur ir vairāk par astoņām planētām. Viņi kļūdaini noturēja asteroīdus par planētām, atklāja neeksistējošas planētas un paredzēja dažu citu planētu eksistenci. Daži no šiem paredzējumiem izrādījās patiesi - piemēram Neptūna gadījumā, kurš tika atklāts ar sarežģītu matemātisku aprēķinu palīdzību. Tomēr daudzas citas palikušas tikai hipotētiskas. Pavisam noteikti var teikt, ka dažas no šajā rakstā minētajām planētām varētu eksistēt, kamēr citas pavisam noteikti ne. Lai vai kā, mums vajadzētu turēt īkšķus par jaunu planētu atklāšanu mūsu Saules sistēmā.

343 1 14 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 14

0/2000
2012. Gads jau sen pagājis , ķer medaļu👍
6 0 atbildēt

Kaut kur tie 'marsieši', kas lidinās ar NLO taču mitinās!?

5 0 atbildēt

Orta mākonis atnesīs nevienu vien pārsteigumu.  

4 0 atbildēt
Ļoti patīkami lasīt šādus rakstus, Tu viennozīmīgi esi mans favorītspoks, can I get sum love now
4 0 atbildēt

Paldies, ļoti labs raksts!

4 0 atbildēt

Par 7. skatījos "Discowery" -"How the Universe works",izklausījās ļoti ticami.Cik sapratu viņu lai saskatītu,ir tas pats,kā ieraudzīt mazu zirnīti 27km attālumā emotion ++

3 0 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt

A  kur palika 2018. un 2019.gadā atklātās planētas Far Away un Far Far Away apraksts? Tās gan ir pundurplanētas, bet tik un tā ir reālas planētas. Pie tam, 120AV un 140AV attālumā no saules (zeme ir 1AV attālumā). Vienai planētai orbīta varētu iet pa eliptisku orbītu, kā arī sakritības teorētiski dēļ tā varētu noiet starp gāzes milzi Jupiteru un Marsu, tādā veidā mazliet pajaucot koipera joslu.

Labs raksts.

Vienmēr ir paticis rakstītais saistībā ar astronomiju

1 0 atbildēt

Lielisks raksts, prieks lasīt. Paldies.

2 1 atbildēt

Pat, ja senie grieķi kādā brīdī aizdomājās, ka zeme ir apaļa un ka tā riņķo ap sauli, tad diez vai tie aptvēra saules un zemes attāluma no tās patiesos apmērus un to, ka tā var aizsegt planētu "tik vienkārši". Tādu veida "attēlu" grieķi savā prātā diez vai uzbūvēja.

Un diez nu vai šumeri ko zināja par planētām, kur nu vēl tik tālām. Tas, ka dažas zvaigznītes redz biežāk un spožāk pie debesīm, nenozīmā, ka arhajiskais ļautiņš to izšķir kā planētu.

0 0 atbildēt

Nav dūmu bez uguns

0 0 atbildēt

Šito skolā vajadzēs.

3 8 atbildēt