local-stats-pixel fb-conv-api

DIY austiņu pastiprinātājs 23

Par cik rakstu esošo par austiņu pastiprinātāju nevaru labot - jācep jauns. Tātad savu laik forumos komunicējot ar gudrākiem par mani, secināju, ka austiņu pastiprinātājam pastiprinājums nav vajadzīgs - pietiek ja tas ir atkārtotājs - kuram pastiprinājuma koeficients or mazāks nedaudz lielāks par viens. Rupji saktot tas V nepastiprina - tikai - strāvu. Tātad pietiek ar to kas nāk ārā no skaņu kartes vai cita avota.

Shēma vienkārša no visa kas pa rokai un satur tikai vienu aktīvo elementu - mosfet tranzistoru. Tranzistors varbūt arī cits - vnk man šādi bija kastē. Var pamainīt rezistoru nominālus lai izejā pirms kondensatora būtu apm. puse no barošanas. Tranzistoram vajag radiatoru - es izmantoju pēdējā varinatā korpusu kā radiatoru. Barošana ar LM 317 regulatoru apm uz 12-14V. Transformators 20VA. Korpuss nedaudz modificēts no ebaya, vajadzēja dažus atvērumus izurbt un lielākus padarīt. Konstruktīvi viss uz vienas paštaisītas plates izvietots. Skan pietiekoši labi - ja klausās apm 0,06V līmenī - THD kādi 0,05% - dominē tikai otrā harmonika.

70 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

es izlasīju aprakstu un sapratu to kad neko nesaprotu  emotion 

1 0 atbildēt

Vienkārši un eleganti! Pluss!

0 0 atbildēt

Diodes ir aizsardzibai.  Bez tam var iztikt.tranis derēs.piemekle rezustoru ta lai izeja puse no barošanas pirms kondensatora  

0 0 atbildēt