local-stats-pixel fb-conv-api

Cik patiesībā maksā telefons?!125

2469 37

Sveiki Spoki, šoreiz raksts par to, cik izmaksā viena telefona ražošana kādai no populārajām kompānijām. Un pēc tam varam šo cenu salīdzināt ar piedāvāto mūsu veikalos.

Tā kā daudzi nelasa komentārus, tad par tām darbinieku algām rakstu šeit. No katra saražotā iPhone 6$ tiek darbiniekiem visiem kopā ņemtiem, bet Samsung maksā 8$ no katra izgatavotā tālruņa kopā darbiniekiem.


2469 37 125 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 125

0/2000

KKā neticu, jo Samsungs un Apple izmanto tos pašus displejus! Taisni tapēc arī bija tiesāšanās savā starpā, jo Samsungs nevēlējas padalīties ar AMOLED displejiem! Pat grafiskie procesori sakrīt, bet cenas nez kapēc minētas dažādas rakstā!

0 0 atbildēt

Tātad tas ko daudzi nesaprot, ka uzņēmumā ražošanas izmaksas galīgi nav vienīgās izmaksas. Mārketings, katra reklāma u.t.t. izmaksā milzīgas summas. Ja uzņēmumam pašam pieder ražotnes, amortizācijas cenas bieži vien ir milzīgas, piemēram, Intel kas ražo procesorus, viņiem viens čips ir visai lēts materiālu un darba ziņā, taču viņiem ir arī jāatgūst milijardi kurus viņi ir investējuši rūpnīcas izveidē, viņi no mīnusiem izkļūst pēc vairākiem gadiem un risks, ka produkts neaiziet tautās arī pastāv. Un tad visam klāt ir uzņēmuma izmaksas izpētē, (angliski R&D) kas tādiem kā Samsung un Apple ir ļoti svarīgs punkts, jo ja viņu mobilie nebūs tik spējīgi kā konkurenta, tad nebūs labi. Un vēl, daudzi tirgo savas preces ar starpniekiem, kas, protams, arī pieliek savu uzcenojumu klāt. Un beidzot, ir kaudze ar administrāciju izmaksām, nodokļiem u.t.t. 

Galu galā tā peļņa nav tik astronimiska, un ja daudzi no jums saprastu brīvā tirgus skaistumu, jeb faktu, ka ja kāds var smelt krējumu, tad atradīsies kāds kas darīs to pašu par zemāku cenu, līdz beigās visi tirgos ar minimālu uzcenojumu. Smieklīgi lasīt visus iluminati sludinātājus kas nesaprot ko viņi vispār ir izlasijuši.

1 1 atbildēt

Interesanti, tāpēc, ka man nav telefona!    emotion    emotion  

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

Nu jaaa... vienmēr esmu zinājis, ka pa iPhone tu maksā par iegrausto ābolīti nevis pašu telefonu. emotion

1 2 atbildēt

Cik var celt šo rakstu uz augšu??emotion Par to mīnuss

4 6 atbildēt

Vāks :D

Rakstu rakstījis cilvēks ,kas īsti neko nesaprot no ekonomikas ....tas būtu sīkums ,bet paskatoties uz plusiem un ieteikumiem graudiem.lb ....viņš nav vienīgais ,kas neko nesaprot no ekonomikas :D

Pie tā pieskaiti transportu , nodokļus , darbiniekiem algas , ražotnes uzturēšanu , līdzekļi ,kas tika iztērēti radot prototipu ,programmatūras izstrāde ....tālāk dīleris nopērk to telefonu ...viņam arī ir jānosedz savi izdevumi par darbiniekiem ,telpām  utt+ protams grib arī nopelnīt ....

0 3 atbildēt

interesanti palasīt+

0 4 atbildēt

tu zini, ka $=dolars un Eiro ir eiro nevis tas pats dolars. Iphone uzcenojums ir 4,25 reizes aptuveni , bet samsung galaxy s5 uzcenojums ir 5,6 reizes un officiali tava matematika ir kakim zem astes vai arī tu nejedz , ko nozime naudas vieniba

1 6 atbildēt
« 1  2  3  4 »