local-stats-pixel fb-conv-api

Cik patiesībā maksā telefons?!125

2469 37

Sveiki Spoki, šoreiz raksts par to, cik izmaksā viena telefona ražošana kādai no populārajām kompānijām. Un pēc tam varam šo cenu salīdzināt ar piedāvāto mūsu veikalos.

Tā kā daudzi nelasa komentārus, tad par tām darbinieku algām rakstu šeit. No katra saražotā iPhone 6$ tiek darbiniekiem visiem kopā ņemtiem, bet Samsung maksā 8$ no katra izgatavotā tālruņa kopā darbiniekiem.


2469 37 125 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 125

0/2000

Kaut kā taču kompānijām nauda jāsaņem. Tas būtu stulbi, ja pārdotu ierīces par to pašu cenu cik vajadzēja,  lai uztaisītu. 

2 0 atbildēt

Mazliet novecojis raksts emotion

2 0 atbildēt

tad sanāk ka mans s3 (neo) ir ražots no dārgākām un iespējams labākām daļām nekā  āboltelefons5s .

tagad šo faktu bāzīšu sejā visiem aifonistiem  kas runās par sava āboltelefona pārākumu  emotion 

2 0 atbildēt

 emotion  emotion 

2 0 atbildēt
Tu esi neta trollis ? Vai jefiņš ? emotion
1 0 atbildēt

istenibaa dalu razhoshana ir daudz leetaaka, tads displejs 61$ nekad nemaksaas, tas ir smagi parspiileets, ari chipi, procesori, sensori, pashismazksa ir stipri mazaaka nekaa oficiali tiek paraadiits... tie 200+$ ir nevis pashizmaksa, bet jau viss kopa ieklauts, razhoshanas pashizmaksa, algas, pelna kompaanijai un razhoshanas tehnologiju atjaunoshana. Es stipri shaubos ka taads viens telefons izmaksaatu pat 100$ pashizmaksaa. Taalaak viss kas notiek kaapec sadardzinas no 200+ uz 700+ tas jau ka bija rakstiits, marketings un veel ari transporteshana, noliktavas... kamer telefons noklust lidz vekalam, pa vidu var buut pat 10 transporteeshanas no punkta A lidz punktam B, vairaakas noliktavas kur tie tiek glabaati, nokomplekteti, sutiti taalaak pa noliktavu atzariem un beidzot veikalaa. No razhotnes lidz veikalam arii ir vesel kaudze darbinieku kuriem jamaksaa, darbinieki nav vienigie, kam jamaksaa, izmaksu ir vnk vesela kaudze.

Taa kaa ASV kompaanija savos apreekinos daudzko ir noklusejusi un ari karinaat makaronus par cenaam arii prot. Cilveki kas vispar nodarbojas ar elektroniku tie zin, cik kas apmeram  maksaa... 

Ir taada lieta kaa Arduino vai Raspberry Pi, cenas visadas 30-50$, bet tieshi to pashu var uztaisiit jebkursh kursh kko no elektronikas sajeedz pa 5$, tie 5$ sevi ietver visas nepiecieshamaas dalas kuras brivi var nopirkt piemeram ebay. Tatad parekiniet, ja pa 5$ vari uzbuuveet savu Raspberry vai Arduino, tad cik izmaksaa komponenshu razhoshana un pashizmaksaa...

1 0 atbildēt
Pēdējā diršana.
1 0 atbildēt

Tas uzcenojums ir tikai tāpēc,ka no rūpnīcas līdz tavām rokām ir vesela krava ar parazītiskajiem starpniekiem.Lūk tā un ne savādāk.emotion

2 1 atbildēt

Lai cik tā pašizmaksa ir, cilvēki pērk un pirks par kosmonautu cenām tās ierīces, neatsverama dzīves sastāvdaļa mūsdienās.

0 0 atbildēt

var redzēt ka ražošanas uzņēmumam tu pat tuvu stāvējis neesi.

Mārketings, telpu uzturēšana, aprīkojuma īre/pirkšana/uzturēšana. pat kafijas uz dzēšgumijas nopirkšana inženierim ietilpst ražošanas izmaksās. un uzņēmuma darbinieku ziemassvētku balle arī maksā naudu.  detaļu cena parasti veido <50% no kopīgām ražošanas izmaksām

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

Interesanti, tāpēc, ka man nav telefona!    emotion    emotion  

0 0 atbildēt

emotion 

0 0 atbildēt

Tātad tas ko daudzi nesaprot, ka uzņēmumā ražošanas izmaksas galīgi nav vienīgās izmaksas. Mārketings, katra reklāma u.t.t. izmaksā milzīgas summas. Ja uzņēmumam pašam pieder ražotnes, amortizācijas cenas bieži vien ir milzīgas, piemēram, Intel kas ražo procesorus, viņiem viens čips ir visai lēts materiālu un darba ziņā, taču viņiem ir arī jāatgūst milijardi kurus viņi ir investējuši rūpnīcas izveidē, viņi no mīnusiem izkļūst pēc vairākiem gadiem un risks, ka produkts neaiziet tautās arī pastāv. Un tad visam klāt ir uzņēmuma izmaksas izpētē, (angliski R&D) kas tādiem kā Samsung un Apple ir ļoti svarīgs punkts, jo ja viņu mobilie nebūs tik spējīgi kā konkurenta, tad nebūs labi. Un vēl, daudzi tirgo savas preces ar starpniekiem, kas, protams, arī pieliek savu uzcenojumu klāt. Un beidzot, ir kaudze ar administrāciju izmaksām, nodokļiem u.t.t. 

Galu galā tā peļņa nav tik astronimiska, un ja daudzi no jums saprastu brīvā tirgus skaistumu, jeb faktu, ka ja kāds var smelt krējumu, tad atradīsies kāds kas darīs to pašu par zemāku cenu, līdz beigās visi tirgos ar minimālu uzcenojumu. Smieklīgi lasīt visus iluminati sludinātājus kas nesaprot ko viņi vispār ir izlasijuši.

1 1 atbildēt

Ko Tu domā par Lenovo telefoniem?

0 0 atbildēt

tāpēc jāpagaida 2 gadi, un tad paņem par adekvātu cenu. s3 tagad ir zem 200 eur, tapat kā s4 mini.

0 0 atbildēt

būs jau labi!

0 0 atbildēt
Iphone 5s pie 500€
0 0 atbildēt
Man vienalga , ka nopirku pa 365 eiro samsung galaxy s 5! Nemaz nenožēloju!
0 0 atbildēt
« 1  2  3  4 »