local-stats-pixel fb-conv-api

Cik patiesībā maksā telefons?!125

2469 37

Sveiki Spoki, šoreiz raksts par to, cik izmaksā viena telefona ražošana kādai no populārajām kompānijām. Un pēc tam varam šo cenu salīdzināt ar piedāvāto mūsu veikalos.

Tā kā daudzi nelasa komentārus, tad par tām darbinieku algām rakstu šeit. No katra saražotā iPhone 6$ tiek darbiniekiem visiem kopā ņemtiem, bet Samsung maksā 8$ no katra izgatavotā tālruņa kopā darbiniekiem.


2469 37 125 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 125

0/2000

 emotion  emotion 

2 0 atbildēt

kur es kko drsu pa mūsdienu tehnoloģijām? Varbūt tu beidzot izlien no alas emotion

2 0 atbildēt

Galvenais cik gala patērētājs ir gatavs samaksāt par produktu. Ja produkts ir veiksmīgi izstrādāts un kalpo godam, tad netiek nožēlota iztērētā summa. Ja gļukains, tad sāc aizdomāties kāda maita ir ražotājs un kādu piķi nokāsa.

2 0 atbildēt

Par Apple iphone 5s runājot, tad jā - piekrītu, ka tā cena veikalos – 849$. 

Aizvakar pats iegādājos šo telefonu, bet pirku to latviešu interneta veikalā un cena bija 515eiro. 

2 0 atbildēt

man ir tikai 31gads un man kabata stav veca nokija kurai ir ja nemaldos 5---7 vai 8 gadi 

protams prasisiet kas tur ipas ja tikai nelies BET parspej visus siytos sudus kuriem batareja tur tikai divas dienas varbut  neko pilnigi nedarot labakaja gadijma

2 0 atbildēt

varēja salīdzināt vairā telefonu un savādākus tipus...

piemēram pastāv telefons ar tastatūru ne tikai skārienjūtīgie.

2 0 atbildēt

un vai seit ir minets,ka jauna iphone korpuss ir daudz kvalitativaks - attiecigi dargaks.

2 0 atbildēt

seit nav minets, ka ja korpuss ir daudz kvalitativaks, tas uzreiz maksa vairak.

btw iphone nevienam neiesaku, nesen pirku, pec 3 menesiem nacas iegadaties android jo iphone parsvara viss ir par maksu, telefons ir fucking garlaicigs, tev vispar nav nekadu iespeju no izklaides viedokla. ta, itka tu lietotu publisko taksofonu, kur neka interesanta nav.

android ir liela prieksrociga, jebkuru programmu, failu tu vari iemest atminas karte un uzreiz jau ieinstalet, bez tam, vel gadus 5 tu varesi likt jaunus, citus softus un custumozot telefonu no a-z.

3 1 atbildēt

pff.. paša telefona, ka fiziskas ierīces ražošana mūsdienās, protams, ka būs lētāka par gala cenu. Diemžēl mūsdienās prakse ir tāda, ka vislielāko vērtību ierīcei nosaka intelektuālais īpašums. Gribēšu redzēt kā kāds piedabūs to detaļu kluci darboties bez programmām, kuras ir veidojuši tūkstošiem vai pat vairāk cilvēku, un patērējuši daudz laika un resursu, lai no tā mikroshēmju un mikrokontrolleru kluča būtu vispār kāda jēga. Protams vēl intelektuālais īpašums skaitās visu komponenšu shēmu un citu lietu projektēšana, kas ir saistītas ar ražošanu.

2 0 atbildēt

Cena jau maza sanāk, bet tomēr... Pieskaiti klāt vēl pārējos izdevumus un beigu beigās varbūt redzēsi kādu 100-200 Eur uzcenojumu un tas nav nekas slikts. Tagad arī atbilde uz jautājumu - Kāpēc? Nu principā tāpēc, ka ražotājiem ir jāiegūst kāda peļņa arī, tikpat labi, es varētu noalgot mājsaimnieci, kurai maksāšu mēneša  beigās 300 Eur, bet ar nosacījumu, ka viņa ies uz veikalu ar savu naudu un iztērēs aptuveni to pašu līdz mēneša beigām.

Peļņa, Peļņa - viens no ekonomikas terminiem. 

2 0 atbildēt

viens ir produkta fiziskā cena - detaļas, to kvalitāte utt., otrs ir operatīvā sistēma, kas nodrošina aparāta pilnvērtīgu darbību un saskarsmi ar lietotāju, kā arī dažādu servisu uzturēšana, kā, piemēram, iCloud storage utt. Protams, uzcenojums pamatīgs, bet tomēr

3 1 atbildēt

Jā katra detaļa ir lēta. bet pieskaiti klāt austiņas, lādētāju. Darbiniekiem algu arī vajag, ne? Par aizvešanu. Par tiem aparātiem rūpnicā? Par patērēto laiku? par brendu?

3 1 atbildēt

Kaut kā taču kompānijām nauda jāsaņem. Tas būtu stulbi, ja pārdotu ierīces par to pašu cenu cik vajadzēja,  lai uztaisītu. 

2 0 atbildēt

tad sanāk ka mans s3 (neo) ir ražots no dārgākām un iespējams labākām daļām nekā  āboltelefons5s .

tagad šo faktu bāzīšu sejā visiem aifonistiem  kas runās par sava āboltelefona pārākumu  emotion 

2 0 atbildēt
Manai Mammai bija Samsung Galaxy S3 , darbaa nozaga. Un tas arii ir ljoti vecs telefons, jo es Mammas telefonu speleju 6 gados pirms braucu dziivot Bauskaa.
2 0 atbildēt
4. Golfa bumbiņām slinkums pakaļ bija iet? emotion
2 0 atbildēt

Mazliet novecojis raksts emotion

2 0 atbildēt

cik maksā prestigio telefoni, ja Latvijā vidēji 100 eiro, tad tehniski viņi varētu būt uz svara. 

aizbraucu uz ķīnu un man lūdzu iesveriet 300gramu telefonu, tas būs 10 eiro. 

2 0 atbildēt

Visi kaut ko blauj par izmaksam citiem uznemejiem vel kaut ko. Ja ja. Tas uzcenojums ir normals un tikai delj starpniekiem. Tik nezkapec telefonu kompanijas ir milijardieri emotion var but tapec, ka tiesam tas uzcenojums ir stipri milzigs?

2 0 atbildēt

emotion 

2 0 atbildēt
« 1  2  3  4 »