local-stats-pixel fb-conv-api

Biedējošā mūzikālā kompozīcija jeb kā skan Visums1

13 0

Visums ir brīnumaina vieta, pilna ar milzīgām planētām un neatrisinātiem noslēpumiem, kas jāizpēta. Bet viens gan ir skaidri zināms – visums nav skaļš. Bez Zemes gaisa molekulām, kas palīdz mums sadzirdēt, kosmosā var “sadzirdēt” tikai un vienīgi klusumu.

Par laimi, tas neliedza NASA izgudrot veidu, kā radīt skaņu pilnīgi klusā, ar Habla kosmisko teleskopu uzņemtā attēlā. Attēls, ko NASA izmantoja šim projektam, tika uzņemts 2018. gada augustā, izmantojot Habla progresīvo fotoaparātu, kas paredzēts pētījumiem un Wide-Field Camera 3.

Komanda, kas strādā ar Habla teleskopu, sauc šo attēlu par “galaktikas dārgumu lādi”, jo tajā ir izdevies uzņemt daudz galaktiku. “Katrs redzamais galaktikas plankums ir mājvieta neskaitāmām zvaigznēm,” attēlu skaidroja NASA.

Dažas zvaigznes, kas atrodas tuvāk mājām, spoži iemirdzas priekšplānā, kamēr masīvs galaktiku kopums iezogas pašā attēla centrā; milzīga, varbūt pat tūkstoš galaktiku kolekcija, ko kopā notur neiedomājams gravitācijas spēks.”

Taču, lai arī cik skaists šis attēls būtu, tas sasniedza jaunu līmeni, jo tika pārvērts satriecoši baismīgā muzikālā kompozīcijā.

13 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

👍

0 0 atbildēt