local-stats-pixel fb-conv-api

Bezvadu skaļruņa meklējumos25

162 2

Šovasar nolēmu apgādāties ar bezvadu skaļruni, lai brīvajos brīžos varētu baudīt mūziku visur kur vien es to vēlos un ir pieejams internets.

Sākumā definēju, ka skaļrunis tiks izmantots ne tikai iekštelpās, bet arī pludmalē, zaļumos utml., līdz ar to skaļrunim ir nepieciešams jēdzīgs IP vai IPX sertifikāts, lai var nest ārā un nebaidīties no lietus vai kādas netīšas ūdens peldes.

Sāku pētīt variantus un opcijas izrādījās gana daudz, īpaši ja papildus lokālajiem veikaliem paķer klāt aliexpress un amazon.com, tāpēc pēc īsas izpētes nolēmu pasūtīt pēc atsauksmēm labāko kompakto skaļruni cenu kategorijā līdz 30 EUR no amazon.de – Tribit Xsound Go.

Paņēmu šo demokrātisko Tribit Xsound Go tīri eksperimentam:

1. Lai saprastu vai šajā cenu kategorijā ir iespējams kaut kas daudz maz kvalitatīvs un mazums ar to arī tēriņi beigtos J

2. Lai iepazītu reālas situācijas, kurās es šo skaļruni izmantošu un vai tāds vispār ir vajadzīgs.

Lai tiktu pie šī skaļruņa iepazinu amazon.de mājaslapu un veicu pasūtījumu no amazon ieteiktā pārdevēja. Par piegādi gan samaksāju 7 eur, bet ja ņem vērā ka man reāli viņu atgādāja ārRīgā uz mājām, tad piegādes cena ir ok.

Izpakojot Xsound Go sapratu ka skaļrunis ir glīts, kompakts, pēc sajūtām izturīgs un pārbaudot skaņu secināju ka tā ir ok, lai gan 12W tā neatbilst noteikti. Kādu nedēļu testēju to mājas un āra apstākļos un sapratu, ka āra apstākļos skaļrunim reāli trūkst jaudas savukārt iekštelpās virs 80% skaļuma skaņa paliek nekvalitatīva, bet klusāk klausoties tas spēj piepildīt tikai nelielas telpas. Protams pārbaudīju ūdens izturību, kritiena izturību utml. Ūdens izturība bija so so, mitrums bija ticis pie uzlādes atverēm un pāris dienas nestrādāja skaļuma poga, pēc tam viss izžuva un bija ok.

Pirms pakļaut Xsound GO šīm pārbaudēm nolēmu pārbaudīt iespēju nosūtīt atpakaļ šo skaļruni uz amazon.de. Izrādījās, ka tas nav tik vienkārši. Viena lieta, ka pasts paprasīja par sūtīšanas iespēju 20 EUR, otra lieta, atteicās pieņemt sūtījumu ar bateriju. Izrādās tā ir LV pasta sūtītāju kopēja politika un skaļruni nosūtīt atpakaļ man neizdevās. Līdz ar to nosūtīt atpakaļ uz amazon de nav ne viegls ne lēts pasākums, tāpēc tas ir jāņem vērā iepērkoties šajā portālā.

Secinājums nr.1 – cenu kategorijā līdz 30 eur labu skaļruni nenopirksi. Tribit Xsound Go ir labāks par Xiaomi mi vai JBl Go, vismaz skaļuma un baterijas ziņā un iespējams arī skaņas ziņā, tāpēc iespējams tas ir neslikts skaļrunis ja budžets ir ap 30 EUR. Tomēr es atstāju ne pārāk glaimojošu atsauksmi amazon.de lapā par šo skaļruni, kam ilgtermiņā bija pozitīvas sekasJ Ja neņem vērā viduvēju skaņu, tad Xsound Go ir kompakts, viegls un pilnas dienas bateriju.

Secinājums nr.2. Sapratu ka vajag skaļāku skaļruni, kas var piepildīt ar daudz maz kvalitatīvu skaņu pagalmu, kamēr es cepu šašliku, vai pludmali pie upes, kamēr pūš mērens vējš (vējš tīri labi slāpē skaņu), skaļrunim ir jābūt pārnēsājamam, vēlams ieliekamam plecu somā (sieviešu somās piemēram gadās fēni un gludekļi, izdomāju ka manā varētu būt tumba), un iekštelpās nodrošināt tīkamu skanējumu gan klusākā, gan skaļākā režīmā, protams nebaidoties no mitruma un netīrumiem un baterijai ir jāspēj nodrošināt mūzika dienas garumā.

Ņēmu vērā secinājumus un devos uz elektronikas lielveikalu Euronics, kur radās iespēja notestēt dažnedažādos bezvadu skaļruņus, kas ir pieejami uz vietas. Euronics tāpēc, ka līdzīgi kā RD Electronics, vismaz klientu serviss ir ok, bet Elkor pēc vairākkārtīgas negatīvas pieredzes cenšos neapmeklēt.

Notestēju UE Boom 2 un Boom 3, Sony XB21,XB31, XB41, JBL Flip4, Charge 3 un 4, Extreme 2, Bose Soundlink II. Visvairāk man tajā konkrētajā reizē iepatikās Sony XB41, kas likās superīgi skanošs un pat salīdzinoši pārnēsājams neskatoties uz gabarītiem, akcijas cena arī likās ok. Vislabākais skanējums bija JBL Extreme 2, bet to nevar nosaukt par viegli pārnēsājamu un cena pavisam cita. Jāatzīst nevienam no veikalā skatītajiem skaļruņiem cena nebija ne tuvu 30 eurJ

Īsumā Ultimate Ears produkciju var mazgāt ar Karcher un spert ar kājām, bet skaņa lai arī nav slikta tomēr par dzidru to nenosauksi, Sony jau sen ir problēmas, bet XB41 likās super skaļrunis, jbl visi skanēja tīri labi, Bose skaņa bija tiešām dzidra, bet vairāk uz spalgo pusi, skaņas sulīguma un pilnuma nebija vispār. Vēlreiz paklausījos Sony Xb41 tumbu jau citā veikalā un netīšām uzliekot citu testa dziesmu sapratu ka XB41 skan briesmīgi, kamēr iepriekš testētā Jax Jones dziesma skanēja vienkārši izcili. Nepalīdzīja pat Sony ekvalaizera regulējumi utml., cita dziesma un pavisam cits rezultāts. Notestēju JBL extreme 2 ar tām pašām dziesmām un sapratu ko nozīmē video testos minētais –balanced sound, visas dziesmas uz JBL skanēja vienlīdz labi, kamēr Sony dažbrīd skanēja labāk nekā JBL, bet tikpat bieži skanēja nereāli draņķīgi. Sapratu ka man kopumā simpatizē JBL skanējums un nolemu lūkoties ko kompaktāku par Extreme 2.

Vēlreiz notestēju JBL Charge 3 skaņu un izlēmu ņemt šo skaļruni. Kāpēc ne Charge 4? Reāli dzīvē Charge 4 baterija nevelk tik ilgi kā Charge 3, skan šaurāk, skaļums līdzvērtīgs, lai gan Charge 4 vajadzēja būt skaļākam un Charge 4 ir dārgāks un mazliet lielāks. Charge 3 mierīgi ietilpst manā plecu somā, ir pietiekami skaļš (bet prasās pāris decibeli klāt), ļoti labi skan gan mājās, gan āra apstākļos, ir AuX ieeja ko gan neizmantoju regulāri, bet noder ja gribas sinhronu skaņu ar bildi .Visas bluetooth tumbas skaņu atskaņo ar nelielu nobīdi tāpēc skatoties filmu labāk ir pieslēgt ar vadu, lai nobīde nerastos. Izņēmums esot aptx savienojuma formātu atbalstošas tumbas, kur šī skaņas nobīde ir niecīga. JBL Charge 3 skanējums ir sulīgs, pilnīgs, basīgs, bet dažkārt tas bass var būt apnicīgs un dažām dziesmām apakšējie skaņu viļņi var pārsist augšējos, līdz ar to šķiet ka augšējās skaņas izpaliek. Patestējot ar ekvalaizeri tās dziesmas sapratu ka tumbai ar augšām viss ir ok, nav Bose ok, bet ok. Bose skanējums augšējā skaņu diapazonā ir labāks, bet āra apstākļos pagalms ar skaņu tā nepildās un Bose skaņai trūkst tilpuma un sulīguma un basu, taču kādam Soundlink noteikti būs īstā. Populārais JBL Flip 4 piemēram ir kompaktāks un šķiet skan tīrāk par Charge 3, tomēr skan liesāk un klusāk. Pēc tumbas izvēles iegriezos tajā pašā amazon.de un trāpot uz izpārdošanas dienu nopirku savu JBL Charge 3 un vēl visādus sīkumus par ļoti, ļoti, ļoti labu cenu, tik labu, ka nevarēja neņemtJ

Papildus kas man patīk JBL bezvadu skandās, ir tas cik viegli tās savstarpēji savienojas. Mierīgi var taisīt baļļuku no viena tālruņa uz vairākām JBL skandām un skaņa būs sinhrona un nu jau skaļa un telpu pārpildoša. Starp citu Charge 3 apdeitoju un tagad ir visas tās pašas funkcijas, kas Charge 4.

Pavisam nesen nāca kāds pārsteigums. Kompānijas Tribit klientu apkalpošana speciālisti sāka sūkstīties par manu slikto atsauksmi amazon mājas lapā un lūdza atļauju uzrunāt utml. Es piekritu, kā rezultātā izvērtās sarakste par skaļruņa kvalitatīvajām īpašībam un viņu vēlmi visu vērst par labu. Un notika tas ko es negaidīju vispār, Tribit man Xsound Go vietā,vienkārši ņēma un atsūtīja pilnīgi jaunu labāku skaļruni Tribit Maxsound Plus, savukārt es uzlaboju atsauksmi par viņu produkciju. J

Maxsound Plus savukārt ir reāli labs skaļrunis. Domāju labāks par JBL Flip 4, skaņa ir tīra visā skaļuma diapazonā un basiņš ir ok. Salīdzinājumā ar Charge 3 Maxsound protams ir klusāks un skaņas apjoms ,sulīgums ir par labu Charge 3, tomēr bluetooth distance Tribit tumbai ir labāka un par savu cenu tas būtu ļoti ļoti labs pirkums.

Protams ir visādi brendi kas piedāva augstāku skaņas kvalitāti, vairākistabu sinhrono savienojumu, wi fi savienojumu utml, taču šie risinājumi jau maksā krietni citus ciparus un lielākoties paredzēti stacionārai izmantošanai mājās. Stacionāru skaņas sistēmu es labāk ņemtu klasisku vadu sistēmu, kur par nopietnu summu jau var saņemt izcilu skaņas kvalitāti.

Visādi citādi priecājos par Charge 3, ņemu to līdzi visur kur vien man gribas klausīties mūziku. Baterija līdz šim nav pievīlusi, tas ir būtisks tieši Charge 3 pluss, ka vari klausīties mūziku visu dienu vai visu nakti, vai ja skaļums nav liels tad visu dienu un visu nakti un vēl nākamo dienu.

Ceru ka kādam šis raksts palīdzēs izvēlēties savu skandu, vai pat iedrošinās iegādāties kaut ko ārpus Latvijas robežām.

Zemāk video aptuvenam salīdzinājumam starp skandām.

162 2 25 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 25

0/2000

Dziesma  emotion 

6 0 atbildēt
Ja noprotu pareizi tad tev tika piedāvāts kukulis, lai izmainītu savu atsauksmi emotion. Garš raksts, bet vismaz sapratu ka charge 3 i laba tumba.
3 2 atbildēt

Visu penteri neizlasīju, bet bail kaut ko dārgāku par 50 eiro, sūtīt no ārpus EU zonas, pieliks tādu pvn un muitas nodokli, ka pakaļ mantai labāk neiet... emotion 

0 0 atbildēt

Skatos, ka verbālā caureja ir skārusi arī tevi.

Nē, nu malace, Dī, lūk, ko tu panāci.

0 0 atbildēt
Rich, ko tev kaimiņi saka pr tumbām? emotion
0 0 atbildēt