local-stats-pixel fb-conv-api

Augumentētie humonoīdroboti4

18 0

Pagājuši ir vien nedaudz vairāk kā desmit gadu, kopš Holivuda pasauli iepazīstināja skatītājus ar savu filmu "Surogāti", kur cilvēki izmantoja robotizētas lelles, kuras vadīja attālināti. Patreiz robotizācijas līmenis un tehnoloģija varētu ļaut tikt pie līdzīga veida tehnikas. Protams, ka uzņemtajā filmā viss ir mēreni pārspīlēts un dramatizēts, lai skatītāji gūtu asākas izjūtas un iespaidus. Sekojoši šādi risinājumi varētu būt visai dārgi ar izteiktu specializācijas līmeni, kur attiecīgā risinājuma nodrošināšanai būtu nepieciešams vairāku speciālistu atbalsts un apkope. Tomēr pie zināmiem apstākļiem šādi augumentēti robotoīdi varētu attaisnot savu pielietošanu.

Augumentēto robotoīdu pielietojumi:
o apdraudētu indivīdu dubultnieku izveidei, lai novērtētu riskus
o dubultnieku izveidei, lai nodrošinātu sesijas klātienē vienlaicīgi vairākās vietās
o lai darbotos vidē, kura cilvēkam ir pārāk bīstama vai riskanta

Neskatoties uz izmaksām un samērā komplicēto tehnoloģiju, lai attiecīgi nodrošinātu nevainojamu risinājuma sniegumu, šāda tehnoloģija varētu pasargāt indivīdus, kuri ir apdraudēti vai kaut kādu apstākļu dēļ ienīsti kādā sabiedrības slānī, līdz ar ko novērtējot draudus, šāds risinājums varētu pasargāt no miesiskas izrēķināšanās, kādu kurš tiek kāda ienīsts vai apdraudēts. Tā pat arī ar vairāku augumentētu robotoīdu palīdzību varētu tikt veiktas lekcijas, prezentācijas vai produkta promocijas vienlaicīgi vairākās vietās. Tomēr pats būtiskākais šādu robotoīdu izmantošanas sektors būtu nodrošināt darbu vidē, kas cilvēkam ir kaitīga vai riskanta.

Pārvaramie šķēršļi augumentēto robotoīdu ieviešānas ceļā:
- standartizācijas trūkums
- drošības cikli un normatīvi
- dažādu komponentu savietojamība

Šķiet, ka standartizācija ir viens no būtiskākajiem kritērijiem, kas ļauj orinetēties un veinkāršot sarežģītu un komplicētu risinājumu ieviešanā. Līdz ar ko attiecīgā tehnika un risinājums var tikt novērtēts un tā izmantošana paredzama, lai pie kaut kāda veida negadijumiem varētu tikt analizēti un izvērtēti ar risinājumu saistītie apstākļi. Piemēram, ja robotoīds, kurš tika izmantots kaitīgu vielu pārnēsāšanai netika attiecīgi notīrīts, tad par to atbildīgs būs robotoīda izmantotājs, bet ja piegādātāja norādītajā specifikas neatbilstības pēc radās negadījums, tad par to atbild piegādātājs. Tomēr atskatoties uz datortehnikas straujās attīstības iemesliem, kā galveno faktoru varētu izvirzīt modulāro vai komponent orientēto arhitektūru, kas varētu ļaut vairākām kompānijām vienlaicīgi konkurēt un attīstīt sarežģītu un specializētu risinājumu ieviešanu. Piemēram kāda kompānija varētu koncentrēties uz balsta aparāta izveidošanu, kāda cita uz locekļu attīstīšanu un virzīšanu, vēl kāda uz sejas mimiku, žestiem, utt. Kā arī vienotas vadības un platformas izstrāde, kura ļautu attiecīgo specialitāti sazarot tā, ka speciālisti varētu fokusēties uz atsevišķu uzdevumu veikšanu, paļaujoties uz risinājuma vienotību, izvirzītā uzdevuma panākšanai, kā piemēru minot 'Windows' vidi datortehnikai vai 'Android' vidi viedkomunikāciju izmantošanu. Bez tam arī specifisku vadīšanas mehānismu izveide varētu būt visai aktuāla problēma, jo viens no datorizācijas pamatvirzuļiem bija klaviatūras attīstīšana un izveidošana, kam sekoja datorpeles manipulatora attīstība. Līdz ar ko viens no svarīgiem augumentētas tehnikas izmantošanas šķēršļiem ir savietojamas un unversāli pielāgojamas vadības iekārtas izstrāde un attīstīšana.

Līdz šim vadošo lomu humanoīdrobotu izstrādē un virzīšanā viennozīmīgi vadošo lomu ieņēma Japānas kompānijas. Tomēr dažu pēdējo gadu laikā situācija strauji mainās un vērienīgus risinājumus var sastapt gan Eiropā, gan ASV, kā arī Ķīna neatpaliek no dažādiem kompleksiem risninājumiem. Bet pēs visa spriežot patreizējā pieeja sektora attīstībai nav pareiza, jo katra atsevišķa kompāņija orientējas uz visa risinājuma izstrādi, kas neļauj pietiekami strauji pārstrukturizēt jaunāko tehnoloģiju un tendenču ieviešanu vajadzīgajā risinājumā, tomēr pēc visa spriežot cilvēce varētu būt sasniegusi jaunu slieksni, līdzīgi kā tas bija ar datortehnikas izmantošanu un viedierīču kļūšanu par cilvēka dzīves, var teikt, neatņemamu sastāvdaļu.

lasi, vērtē, komentē emotion

18 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

Forši.

Sēžu mājās un manu fūri brauc mans es👍

0 0 atbildēt

👍👌

0 0 atbildēt