local-stats-pixel

Atrasta pirmā Zemei līdzīgā planēta, uz kuras ir dzīvība25

166 10

NASA Keplera observatorijas misija šodien preses konferencē apstiprinājusi, ka ir atrasta pirmā planēta, kas ir ļoti līdzīga zemei, uz kuras ir ūdens, dzīvība un sava saule.
Zemei līdzīgā planēta nosaukta par "Kepler-452b" slavenā astronoma vārdā.


Kepler-452b planēta ir 60% lielāka diametrā, salīdzinot ar zemi, bet tomēr ietilpst zemei līdzīgo planētu sarakstā. Uz jaunatklāto planētu klāj ūdens un klinšu ielejas.
.

Uz Kepler planētas gads ilgst 385 dienas un orbīta ceļš ir tikai par 5% garāks nekā zemei. Kepler-452 ir 6 miljardus gadus veca , kas ir 1,5 gadus vecāka par mūsu sauli., Uz Zemei līdzīgās planētas ir tieši tāda pati temperatūra kā uz Zemes.

Reklāma
166 10 25 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 25

0/2000

Kā tu zini, ka tur ir dzīvība? Tikai pateikts, ka tur var;etu būt dzīvība,  bet tu jau uzpūt, ka tur noteikti ir dzīvība!

52 1 atbildēt
Tagad tik jāaizlido tur. Bet 430 parseki (1400 gaismas gadi) aizņemtu ap pārdesmit miljoniem gadu, lai ar tagadējām tehnoloģijām aizlidotu. Kamēr nav izgudrota (vai no alieņiem nosperta) tehnoloģija, kas to ceļu saīsinātu, tikmēr no tās keplera planētas nav jēgas. Man lūdzu, vienu warp drive...
15 1 atbildēt

Ko nu ļarksti, par to ka dzīvība atklāta netiek minēts ne vārds. Dzīvibai nepieciešamie nosacījumi it kā pastāv, bet par dzīvību nav teikt nav nekas.

 

avots http://www.nasa.gov/press-release/nasa-kepler-mission-discovers-bigger-older-cousin-to-earth

14 1 atbildēt

Tas, ka planētā ir līdzīga neapstirpina dzīvības eksistenci uz tās. Es zinu, ka arī tava raksta pirmavotā nav teikts, ka tur ir dzīvība. Ķer mīnusu par cilvēku maldināšanu.

6 1 atbildēt

kāds tev telplaiks? emotion Laiktelpa... emotionemotionemotion

6 1 atbildēt
Aiziet, cilvēce taisam teleportus.. emotion
6 1 atbildēt
Uz kuras varetu atrasties dziviba nevis ka tur 100 % atrodas.
4 0 atbildēt
Kurš ar mani ekskursījā ?
5 1 atbildēt

Planētu tik banāli nosauca emotion

5 1 atbildēt

It kā dzīvība tur netika atklāta, cik zinu tur apstākļi ir tādi ka iespējams tur ir ūdens šķidrā agregātstāvoklī, par dzīvību nebija ne vārda, un kur vēl klintis, planēta pat nav izpētīta! nepiepušķo visu ar muļķībām!

2 0 atbildēt

Es domāju ka tur varētu būt sievietes ar 4,... nē ne ar 6 krūtim.emotion

3 1 atbildēt

SUPER!

Beidzot ir cerība pārvākties emotion

emotion 

3 1 atbildēt

Un izrādās, ka tur jau kādu laiku atpakaļ ir ietriecies astereoīds, pasaule neapdzīvojama, bet mēs jau to ieraudzīsim tikai pēc vairākiem gaismas gadiem. 

1 0 atbildēt

NASA atklājums ir unikāls ar to, ka tā ir identiska zemei no daudziem aspektiem - temperatūras, saules, 385 dienām gadā un ūdens esamības tajā.

1 0 atbildēt

Varēji jau avotu ielikt... http://www.nasa.gov/keplerbriefing0723

1 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

Jānosūta ielūgums emotion

Tomēr to, vai tur ir tik ļoti attīstīta dzīvība, kā pie mums mēs nezinam. Un neviens nav teicis, ka tad, ja uz kādas citas planētas ir attīstīta civilizācija, tad viņi būs mums priekšā tehnoloģiskā ziņā!!

Tomēr priecājos, ka neesam vieni bezgalīgajā visumā. Varbūt, ka ar mums eksperimentēs minimāli, izmantojot tikai vecos un slimos mums pārējiem atļaujot ganīties savā vaļā. emotion

0 0 atbildēt

Vajadzēja nosaukt ,par "LV 426"(ar Latviju tur nav nekādu sakaru),kā no  filmas "ALIENS". emotion

0 0 atbildēt
Iedomājieties kādas slepkaunieciskas radības tur varētu dzīvot !
0 0 atbildēt

Planēta atrodas tādā attālumā nos savas zvaigznes ka tur ,iespējams, ir šķidrs ūdens, kas ir ļoti vajadzīga dzīvībai, bet tas nenozīmē ka tā tur ir. Tur ir atrasta dzīvība un tuvākos gadus arī neatradīs, jo pat, lai atrastu dzīvību uz Marsa ko teleskopos ir daudz vieglāk ieraudzīt, bija jādodas uz Marsu. Tur nav dzīvības.

0 2 atbildēt