local-stats-pixel fb-conv-api

Apskats: Just5 Freedom25

62 13

Šī gada februārī Just5 visiem ir sagādājuši jaunu pārsteigumu un laiduši klajā jaunu viedtālruņa modeli – Just5 Freedom. Pēc skaita šis jau ir septītais viedtālruņu modelis, ko piedāvā Latvijā radītais zīmols Just5. Gan Spacer, gan Blaster modeļi ir iekarojuši ļoti lielu popularitāti Latvijā.

Just5 zīmola viedtālruņi, pēc dažādu interneta veikalu pārdošanas apjomiem, ir vieni no populārākajiem Latvijā! Tas skaidrojams ar to, ka kompānija piedāvā jaudīgus un modernus viedtālruņus par pieejamām cenām. Ļoti populāri bija pirmie Spacer viedtālruņi, kurus cilvēki izķēra gluži, kā karstus pīrādziņus. 2013. gadā 4-kodolu procesors un 5 collu ekrāns bija dārgo ražotāju flagmaņu parametri. Just5, kā Latvijā radītam zīmolam, izdevās iekarot pircēju simpātijas un konkurēt ar lielajiem ražotājiem. Just5 Spacer pēc Tele2 datiem kļuva par vienu no pirktākajiem viedtālruņiem Latvijā!

Just5 Blaster viedtālruņi, parādīšanās brīdī, bez problēmām varēja konkurēt ar daudz dārgākiem lielo ražotāju viedtālruņiem. 4G tīkls, ātra 64 bitu sistēma, 2GB operatīvas un 16GB iebūvētas atmiņas bija īsts jaudas “sprādziens”. Blaster modeļi arī izrādījās ļoti populāri un iecienīti. Bet nu ķeramies klāt pašam jaunākajam Just5 viedtālrunim – FREEDOM.

Tehniskā specifikācija:

Displejs: LG IPS, 5 collas, 1280 x 720 pikseļu izšķirtspēja, 2.5D Crystal
Atmiņa: 1 GB RAM, 8 GB ROM iebūvētā atmiņa + microSD (līdz 64 GB)
Procesors: 1.3 GHz četrkodolu Cortex-A53, MT6735V 64bit čipsets, MALIT720-MP2 450MHz video apakšsistēma
Kamera: Samsung 3H5 13 MP aizmugurējā, 5 MP priekšējā
Tīkls un datu pārraide: 2G tīkls: GSM 850/900/1800/1900, 3G tīkls: HSDPA 900/2100, 4G tīkls: LTE 1800/2600/800; Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, microUSB, Wi-Fi Direct, hotspot
Operētājsistēma: Android 5.1 (Lollipop)
Baterija: Li-poly 2800mAh, iebuvētā, Quick charge
Izmērs un svars: 142*70.3*8.5 mm, 137 g.
Īpašības: Hi-Fi skaņa un OTG iespējas

Tālruņa komplektācija un izpakošanas video:

Just5 Freedom iepakots pēc stila jau pazīstamā kastītē. Pašā komplektācijā ietilpst viedtālrunis, 2A lādētājs, USB kabelis, tālruņa rokasgrāmata vairākās valodās.

Just5 Freedom dizains:

Jaunais Freedom ir kļuvis vieglāks un kompaktāks. Viedtālruņa izmēri ir 142*70.3*8.5 mm. Tālruņa svars – 137 grami. Freedom ir 5 collu ekrāns, pateicoties izmēram un noapaļotajiem stūriem tas rokā iegulst ļoti ērti.

Tālrunis ir vien 8 mm plāns, parasti dēļ šī aspekta cieš akumulatora ietilpība, šoreiz ir pretēji. Viedtālrunī iebūvēta 2800 mAh baterija ar Quick Charge funkciju.

Telefons pieejams tikai melnā krāsā, izgatavots no kvalitatīvas soft-touch plastmasas. Zem aizmugurējā panelīša ir vieta divām 4G Micro-SIM kartēm un MicroSD kartei līdz 64 GB. Pirmais Just5 viedtālrunis ar iebūvēto akumulatoru, bet to aprakstīšu mazliet zemāk. Uzbūves kvalitāte ir augstā līmenī nekas nekrakšķ un netracina.

Freedom pogu novietojums ir tāds pats, kā lielajiem Blaster modeļiem. Skaļuma regulācijas un ieslēgšanas/bloķēšanas pogas atrodas tālruņa labajā sānā. Tālruņa augšpusē atrodas 3.5 mm audio spraudnis, apakšā novietots microUSB ports.

Aizmugurē atrodas 13 MP kamera, zem tās LED zibspuldze, tālruņa skaļrunis atrodas apakšā. Tālruņa priekšā atrodas tuvuma un gaismas sensori, pašiņu 5MP kamera un navigācijas pogas.

2.5D ekrāns ir bauda acīm, nevien tas izskatās stilīgi, bet arī konkrētais IPS ekrāns ir ļoti kvalitatīvs. Nezinot ekrāna izšķirtspēju domāju, ka tā ir FullHD (1920×1080), izrādās HD.

Tehniskie parametri un veiktspēja:

Just5 Freedom darbina 1.3 GHz četrkodolu Cortex-A53, MTK6735 64bit čipsets, MALIT720-MP2 450MHz video apakšsistēma. Tīrs Android 5.1, 1GB operatīvās atmiņas un 8GB iebūvētā atmiņa, kuru iespējams palielināt ar microSD karti līdz 64GB.

1 GB RAM izklausās maz, bet tālrunis ir ļoti labi optimizēts. Nekas nelago, visas spēles iet kā pieklājas un jāatceras, ka procesors darbojas 64bitu sistēmā, kas nodrošina ātru Android 5.1 darbību.

Freedom atbalsta 4G, principā pašreiz jau visiem jauniem, kaut budžeta, viedtālruņiem vajadzētu būt ar 4G atbalstu. Bet Freedom, kā arī priekšteču pluss ir 2 4G Micro-SIM karšu atbalsts Dual Standby režīmā.

Just5 Freedom ir lielisks akumulators, ar vidēju lietošanu bez problēmām iztur 2 dienas. Vienu dienu spēlējot nepārtraukti spēles un sērfojot internetā. Freedom ir iebūvēts Li-poly 2800mAh akumulators ar Quick Charge funkciju, kuru pilnībā var uzlādēt mazāk nekā 2 stundās. Pusstundā tālruni uzlādēt iespējams aptuveni par 30%.

Ražotājs vēsta, ka viedtālrunī ir skaņas atskaņošanas sistēma Hi-Fi, kura nodrošinās jūsu iecienītās mūzikas kvalitatīvu skanējumu. Apjomīga, tīra skaņa un minimālie fona traucējumi papildina HD video skatīšanos. Skaņa ir ok, varbūt man prasītos nedaudz skaļāk, par kvalitāti īsti nemācēšu teikt, lai vērtē melomāni.

Freedom ir OTG (On-The-Go) funkcija, kas ļauj jums pieslēgt USB zibatmiņas un pat klaviatūras, jo ir tāda vajadzība. Freedom ir pieejami arī bezvadu atjauninājumi.

Kamera:

Just5 Freedom ir aprīkots ar 13 MP (Samsung 3H5) galveno kameru, kura var filmēt FullHD video. Priekšējā kamera ir 5 MP. Kamera uzņem labas bildes, labā apgaismojumā sanāk super kadri. Bet protams, kad trūkst gaismas, kā jau visām budžeta matricām parādās trokšņi. Freedom noteikti ir labākā selfiju kamera kāda vien ir bijusi Just5 viedtālruņiem, tāpēc pašiņu fani to novērtēs. Pieejami vairāki režīmi ar kuru palīdzību var uzņemt interesantas bildes – panorāmas foto, vairākleņku skats, reāllaika fotoattēli un citi.

Kopsavilkums:

Just5 Freedom valdzina ar savu dizainu un piedāvātajām iespējām. Lielisks 2.5D ekrāns, gluži kā labākajās iPhone tradīcijās (man šķiet, ka tieši iPhone 6 bija viens no pirmajiem viedtālruņu modeļiem, kuros tika izmantots 2.5D stikls). Lieliski skatu leņķi, ekrāns ir labi saskatāms un nekropļo krāsas. 1280 x 720 pikseļu izšķirtspēja, kuru viegli sajaukt ar augstāko FullHD, bet tajā paša laikā taupa jūsu tālruņa akumulatoru. Ar Quick Charge iespēju 2800 mAh ietilpīgo akumulatoru pilnu var uzlādēt vien nieka divās stundās, vai 30% pusstundā. Pieklājīga kamera, kas labā apgaismojumā var sacensties ar dārgā gala ierīcēm un labākā selfiju kamera kāda vien Just5 bijusi.

Protams ir arī savas ēnas puses… komplektācija… Komplektā ar tālruni nāk vien USB vads un lādētājs. Šoreiz ne, austiņu, ne krāsaino, maināmo panelīšu. Par austiņām vēl saprotams, ka grūti komplektā budžeta tālrunim piedāvāt augstas kvalitātes austiņas, ja vēl ņem vērā, ka Freedom ir skaņas atskaņošanas sistēma Hi-Fi.

Vienā teikumā rezumējot. Izskatīgs budžeta klases viedtālrunis ar labu ekrānu un nebijušām priekš Just5 iespējām.

Apčamdīt jauno Just5 Freedom vislabāk ir tieši Just5 Showroom, Brīvības ielā 40, tur konsultanti spēs atbildēt uz visiem jautājumiem un parādīt Freedom sniegto brīvību. Just5 Freedom cena uz apskata tapšanas brīdi – 149 EUR.

62 13 25 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 25

0/2000

Nekad ever vairs nepirkšu Just5 ražojumus... Nu sūds, nekas vairāk. Sapratu, spacer telefoni ir domāti mazāk kā gada lietošanai un ir tīra naudas izmešana, jo telefons sāk dzīvot pats savu dzīvi - slēdzās iekšā/ārā, pats kādam pazvana, vienkārši pats no sevis sākt rakstīt ( neraksta tekstus, bet vienkārši kaut kādi burti sāk spiesties), dažreiz lai varētu normāli viņu pārvaldīt, vajag entās reizes restartēt... Vienkārši wtf. Un baterija ar laiku nobeidzās ātrāk un ātrāk un arī ekrāns kļūst trauslāks ( kā šitas ir iespējams ). Goda vārds, ja mēnesi vai divus pēc iegādes viņš nokrita uz stūra, uz ekrāna, uz cietas virsmas ( metāla sola ) stūri pret stūri un nekas nenotika, tad tagad, ieliku tikai kabatā, apsēdos un visa apakša veido skaistu mozaīku, pietam, bikses brīvas, kabatas labas, nav vispār kur bojāties un locīties... Mīļie cilvēki, lai arī latviešu uzņēmums, NEPĒRCIET, dieva dēļ, šitos hlamus, pasaudzējiet gan nervus, gan naudu...

15 0 atbildēt
Tas reāli ir stulbi .. Daudzie Megapikseļi kameru nepadara labāku . Daudzie procesori telefonu nepadara ātrāku . Cilvēki tikai izdzirdot - "Wow , 13 Mp kamera un četrkodolu procesors , tas ir kas nebijis !' Nopērk un ieberžas .. Pārsvarā Android ražotāji to ir panākuši , uzstādot baigos ciparus , cilvēki skrien pakaļ tam . Bet kāda jēga no procesoru skaita , ja tas ir mēsls ? Kāda jēga no kameras pikseļiem , ja kamera sūkā ?
12 0 atbildēt

3 vārdos - jaudīga plastmasas miskaste

11 0 atbildēt

Lai nelasītu garo rakstu, pateikšu vienā vārdā. - Sūds

10 0 atbildēt

vecs samsung , bet vēl jauns pārdošanā, galaxy s3 būs labāks par to pašu naudu!

8 0 atbildēt

Just5 Blaster viedtālruņi, parādīšanās brīdī, bez problēmām varēja konkurēt ar daudz dārgākiem lielo ražotāju viedtālruņiem.

Aha, kā tad - tāpat ka jebkurš cits ķīniešu ražojums, kas pēc neilga laika jau sāks gļukot.

7 0 atbildēt

bezkvalitātes telefoni!

6 0 atbildēt

Deamn, just5, back at it again with shitty phone

6 0 atbildēt

Nesen dabūju blaster 2 ,tagad viņiem atkal jauns modelis  emotion  emotion 

3 0 atbildēt

Mans just5 blaster 2 novilka laikam 6 mēnešus un tad pēkšņi nokrita no labi , ja pus metra uz koka grīdas un bām displejs melns... stūrītis tikai rāda kkādu sagļukojumu... touchscreen vel iet , bet neko īpaši neredzu... zbis... kritis ir uz flīzēm utt. un nekas un tgd... duhh.. tieši kad telef. ļoti vajadzēja tas vienkārši bām saplīsa... kur , lai rauj 68 eiro... un kāda garantija , ka pēc pirmās dienas nesaplīsīs atkal... nepērciet... NEPĒRCIET just5... lai bankrotē ātrāk un miers emotion

4 1 atbildēt

Atceros, kad iznāca parastais Just5 man paziņa gribēja iestāstīt, ka viņam ir labāka kamera nekā Iphone 5 emotion

2 0 atbildēt

apple home poga.. nopietni? emotion

2 0 atbildēt

Mēsls.

1 0 atbildēt

Kvalītāte visiem Just5 iesūkā ... 

1 0 atbildēt

Blaster 2 un Freedom gadījumā nav turpat vai identiski, tikai Freedom par pāris desmitiem eiro dārgāks? nu jau gan cena nokritusies.

1 0 atbildēt
kārtējais mēsls
0 0 atbildēt

vne. Esmu tavā pusē emotion 

0 0 atbildēt

Iespaidīgs bull-shits. 

Derētu beidzot iemācīties pārbrendot kvalitatīvāku preci...   

Moto G ir ''way to go'', ar tik mazu budžetu, nevis, kaut kāds Just5. 

0 0 atbildēt

Tekstu lasīt māki?

0 0 atbildēt