local-stats-pixel fb-conv-api

Amerikas karavīri nav apmierināti ar Google suņu veidīgu robotu2

73 0

Google nopirktā Boston Dynamics kompānija ir izveidojusi kārtējo robotu kara nolūkiem, kas līdzinās dzīvniekam - šoreiz sunim. Tomēr ASV karavīri tajā saskata neskaitāmus tehniskus trūkumus, kas liek šim projektam atmest ar roku, neskatoties uz to, ka viss projekts izmaksāja 42 miljonus ASV dolāru.

LS3 suņu robots tika testēts, un karavīri piekrīt, ka vizuālais izskats varētu aizbiedēt pretiniekus, turklāt uz tās ir iespējams pārvadāt dažāda veida ekipējumu, kā arī robots var izpildīt dažādus uzdevumus. Bet lielākais trūkums ir tas, ka suņu robots ir pārāk skaļš un nespēj lavīties klusi - tādējādi neatbilst operatīvu darbību situācijām. Proti, robota rūkoņa (kas līdzinās motora rūkoņai) nodotu atrašanās vietu, kas militārās operācijās ir nepieļaujami.

Taču Boston Dynamics kompānijas prezidents Marks Reiberts (Marc Raibert) paskaidroja: "LS3 ir pētniecības programma, kas tikai parāda iespējas, ko robots spētu darīt, nevis norāda gala rezultātu"

Šis nav pirmais gadījums, kad ASV karavīriem dod iespēju izmēģināt moderno tehnoloģiju, kas atvieglotu dažnedažādas operācijas. Jau 2014.gadā jūras kājnieki testēja četrkājainu ierīci, kura arī neguva lieliskus rezultātus. Par spīti tam, Boston Dynamics neatmet cerības un izstrādāja jaunu dzīvniekam līdzīgu robotu, kas bija izmērā mazāks un klusāks - ar iesauku "Spot". Bet tad radās citas problēmas - robots nespēja pārvadāt pietiekami daudz kravas, tikai 18 kilogramus, kamēr suņu robots LS3 teju vai desmit reizes vairāk. Kā apgalvoja ASV karavīri, tad Spot varētu labi noderēt operācijā kā izlūks, taču atšķirībā no suņu robota, tā nespēj nodrošināt automātisku pašvadību un bija nepieciešama cilvēka kontrole.

Marks Reiberts izklāstīja arī uzlabojumus jaunākajam robotam Spot: "LS3 ir 50 reizes klusāks nekā BigDog robots, kamēr Spot ir 10 - 20 reizes klusāks par LS3, bet, protams, tas ir atkarīgs no attiecīgā darbības veida. Jā, roboti nav tik klusi kā cilvēki vai kā dzīvnieki, bet mēs gūstam labus panākumus".



73 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://Datuve.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

nu nav LS3 slēptai darbībai domāts- bet tas var nogādāt vietā kur citos apstākļos jāierodas ar helikopteru iespaidīgu apjomu smaga ekipējuma neapdraudot kareivjus. piedevām tas to var izdarīt arī patstāvīgi. līdz ar to nav jāapdraud kareivju drošiba ekipējuma pārvietošanā. tas nav kaujas robots, drīzāk loģistikas risinājums  un nav jāstrādā ar ēzeļiem un vai zirgiem. tādās vietās kā Afganistāna šis robots varētu doties līdzi piemēram grupai kareivju apgaitā. visi tāpat zin kur šie kareivji ir , tā nav slēpta tipa operācija.

1 0 atbildēt

ja es butu soldiers kas sez slepni un neko nezinatu par sadu aparatu es kad kko tadu ieraudzitu es butu degradets. emotion

0 0 atbildēt