local-stats-pixel

Aizmigu un iedomājos...38

31 6
...iedomājos, kāda varētu būt nākotne uz Zemes.
...iedomājos, kas būtu, ka navaldītu nauda un vara pār pasauli, bet cilvēki un viņu prāts, idejas, radošā doma, inteliģence u.c.
Modernās tehnoloģijas dod daudzas iespējas iznīcināt primitīvos principus un uzskatus.
Idomājos, ka to, ko mēs vēlamies (mašīnas, mājas un citas materiālas lietas) rada un audzē roboti, mākslīgie intelekti, kuru uzdevums ir radīt uzdoto.
Cilvēks atkal, lai dzīve nebūtu tukša un garlaicīga, aktīvi piedalīsies aktivitātēs kopējā portālā, kur cilvēki izpauž savas idejas, notiek apspriešanas, tiek radīti jauni izgudrojumi. Nekas netiek slēpts. Šis portāls ir sistēma, kas kontrolēs un arī radīs cilvēces aktivitātes.
Neviens neko nesaņem, neviens neko nepērk, viss notiek brīvprātīgi.
Protams to kontrolētu spēcīga sistēma, kuru arī radijuši cilvēki, lai nerastos kaut kāda anarhija.
Tā ir brīvība par ko ir sapņots.
Tāds ir mans viedoklis... :)
31 6 38 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 38

0/2000
"Viduslaikos arī domāja, ka dievs eksistē!" :D Mēs domājam to kas šobri ir aktuāli bet neaizdomājamies, kas būs... . Es ticu, ka tas ir iespējams, kapitālismam var pienākt gals, jo uz to tiecas tieši jaunā paaudze.
1 1 atbildēt
Īstenībā, tam ir daudz plusi un arī mīnusi. Šitas kādam varētu būt labs, kādam slikts, ta pat kā mūsdienās, kādam patīk kapitālisms, kādam nē. Šis raksts ir tikai virspusējs, bet ja to sīki aprakstītu, tad pat jums iepatiktos, jo neesmu pieminejis, ka tas ir saistīts ar plašu rīcības brīvību un individualitāti.
1 1 atbildēt
Varbūt nākotnē cilvēkiem galvā iespedīs mikroshēmas , ar kura palīdzību varētu viņus kontrolēt ? :D
0 0 atbildēt
Ēēēē , tu esi kāds Hitlera sekotājs ? >_>
0 0 atbildēt
Viņa ideologija bija laba, bet viņš bik aizrāvas. Viņš bija stingrs savos lēmumos un spēcīgs cilvēks, bet zaudēja kontroli, vai tieši otrādi, viss notika apzināti. Ņemu par piemēru viņa apņēmību, bet ideologija vairs nav mūsdienu aktualitāte. Es esmu pacifists un neesmu rasists, bet tomēr uzskatu, ka katrai rasei ir savs temperments, kas var būt bīstams vai nepieņemams citai rasei.
1 1 atbildēt
Nē, bet šodien par to lasīju! Grāmatas lasu un sekoju psihologiskajam aktivitatem cilveku vidū. :)
1 1 atbildēt
Virzītājs var būt arī patriotisms pret civilizāciju. Religijas princips ir parādīt cilvekam cik nenozīmīgs viņš ir. Vismaz lasot bībeles un vēl tamlīdzīgas lietās to pamanīju. Tur ta lieta, motivacijai jābūt vērstai uz nākotnes pusi nevis upurēšanos un kaut kādu pagātnes notikumu pieminēšanu. Motivācijai jābūt tādai, kas dod vēlmi cilvekam dot civilizācijai. Bet atkal strādā princips "ziedot sevi". Ziedot sevi cilvilizācijai. Mes zinam, ka neesma vieni visumā, un tas jau ir trumpis motivacijas veidošanai.
1 1 atbildēt
Bet nebūs tā kā ir. :) Es īstenība tieši ta pat domāju, tas ir tas lielais mīnuss! :) Es zinu ko es darītu, ja ta būtu, bet ko citi darītu?!
1 1 atbildēt
Īstenībā nē ... Es atceros Oldosa Leonarda Hakslija romānu "Sala", tur bija forši pateikts, ka ir iespējams cilvēku vēlmes (vajadzības) koncentret uz citu darbību, piemēram agresiju uz kādu lietu, kas nekaitē citam. Es arī piekrītu, ka cilveki savas vēlmes ar kaut ko kompensē, tapēc tajos laikos noteikti bus jau kaut kas izdomāts, lai kompensētu cilveki savas vēlmes ar kaut kādam darbībam, piemēram, sportiskām aktivitatem... vai inteligentam. Mēs esam pieraduši pie saviem apstākļiem un pierodam pie jaunajiem, tad kāpec tas nevarētu būt nakotnē, kaut vai nākamajai paaudzei.
1 1 atbildēt
Ja būs inteligenta sabiedrība, tad "terminātoriem" pat nebūs dota iespēja eksistet. :)
0 0 atbildēt
Lenny, tieši to es arī domāju. :) Lai gan tās visas īpašības ir cilvēku instinkts. To var tikai iemācīties kontrolēt, tad iespējams evolūcijas gaitā izzudīs kāda no šīm īpašībām, nepraktiskuma dēļ. Tāda ir evolūcija. :)
0 0 atbildēt
Bet arī neiet par tādu inteligenci kādu mēs šobrīd zinam. Tai jābut savādākai, kurā nevalda, lenny pieminētas īpašibas.
0 0 atbildēt
Tu saproti, ka ar to savu - visi būsim labi, un ļaunos pārtaisīsim labus - filozofiju, pilnībā tiek grauta evolūcija? Tagad ir tā kā ir jābūt - pilnīgi idioti tiek vai nu paši sev pataisa galu DOMĀJOT TO KO VIŅIEM IR LEMTS DOMĀT un tādējādi savus gēnus nenodod tālāk, vai arī vienkārši tiek ietupināti cietumā kur sapūst, trako mājā, nu brāķētie gēni netiek tālāk. Ja visiem liek būt labiem, tad viņu "jaukais" DNS varēs izplatīties tālāk un tad jau kas zin, kamēr mēs sēžam forumos un bez noslēpumiem pļāpājam viens ar otru, nemanot pēc pāris miljoniem gadu, žirafes evolūcijas gaitā mūs apsteigs attīstībā un vienkārši noslaucīs no planētas. Tāpēc jau ir svarīgi, lai katrs izpauž savu induvidualitāti un slimie pŗati tiek izolēti. EVOLŪCIJA mans dārgais draugs!
0 0 atbildēt
Jācer ,ka nākotnē izzudīs naids , nauda , varas kāre , ļaunums , tikai , tad visi spēs dzīvot saticībā , mierā, bet tam nepieciešams daudz augstāks attistības līmenis , iespējams ,ka ar laiku viss mainīsies...
0 1 atbildēt
Reliģija ir priekš primitīviem, pirmatnējiem ļaudīm, kam nav uz ko paļauties, nav vadoņa. Inteliģentiem un attīstītiem cilvēkiem reliģija nebūs vajadzīga. Pilnībā piekrītu autoram, un katru dienu sapņoju par tādu nākotnes pasauli.
1 2 atbildēt
Tam nebūs vajadzīgas mikroshēmas, bus drīzāk nakotehnologisks risinājums, lai kontroletu cilveka apziņu. Pieļauju iespējamību, ka rīcības, domāšanas brīvība tiks iespaidota, jau no agras dzimšanas, vai jau tiks ievadīta, vel tikai pašā olšunā. Bet tas ir kapitālisma interesēs. Bet no otras puses, civilizacija varētu pieprasīt maksimālu dabiskumu un saskaņu ar dabu. Tas arī tiktu ņemts vērā.
1 2 atbildēt
No vienas puses ja būtu kaut kāds karš, man vismaz būtu ko darīt un būtu arī lielaka vienotības sajūta. Jalegalizē narkotikas! :D
0 2 atbildēt
Man liekas, ka lielākais ierobežojums, enkurs civilizācijā ir religija. Ja paskatas viss jaunais atsitās pret ētiku un religiju un notiek lieli konflikti par jauno tehnologiju nepieciešamibu. Sistēmai jābūt, cilveki ir pārak individuāli domāšanā, ir jābūt sistēmai, kas kontrolē rīcības brīvību. "Brīvība beidzas tur, kur sākas citu vēlmes!"
0 3 atbildēt