local-stats-pixel

Aizmigu un iedomājos...38

31 6
...iedomājos, kāda varētu būt nākotne uz Zemes.
...iedomājos, kas būtu, ka navaldītu nauda un vara pār pasauli, bet cilvēki un viņu prāts, idejas, radošā doma, inteliģence u.c.
Modernās tehnoloģijas dod daudzas iespējas iznīcināt primitīvos principus un uzskatus.
Idomājos, ka to, ko mēs vēlamies (mašīnas, mājas un citas materiālas lietas) rada un audzē roboti, mākslīgie intelekti, kuru uzdevums ir radīt uzdoto.
Cilvēks atkal, lai dzīve nebūtu tukša un garlaicīga, aktīvi piedalīsies aktivitātēs kopējā portālā, kur cilvēki izpauž savas idejas, notiek apspriešanas, tiek radīti jauni izgudrojumi. Nekas netiek slēpts. Šis portāls ir sistēma, kas kontrolēs un arī radīs cilvēces aktivitātes.
Neviens neko nesaņem, neviens neko nepērk, viss notiek brīvprātīgi.
Protams to kontrolētu spēcīga sistēma, kuru arī radijuši cilvēki, lai nerastos kaut kāda anarhija.
Tā ir brīvība par ko ir sapņots.
Tāds ir mans viedoklis... :)
31 6 38 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 38

0/2000
Kad te būs forums?
4 0 atbildēt
Tas viss izklausās pēc kārtējās "visi vienlīdzīgi" utopijas, kur beigās kāds tomēr būs vienlīdzīgāk par citiem. Kāds prikols no tādas pasaules, ka nav dzīvē uz ko tiekties, nav karu, slimību un nekādu citu problēmu, nevienam nav jābūt sētniekam un neviens nevar pateicoties savām prāta spējām būt pārāks par citiem? Visi tikai sēz un dalās ar idejām un pēc tam pārojas, lai radītu jaunus embrijus, kam ar sistēmu likt dalīties ar idejām un pāroties! Sviests. ir labi kā ir
2 0 atbildēt
a tas nav iespējams, ja jau mākslīgais IQ tik tālu attīstīsies, tad Terminatori uzvarēs un Ārnijs neatgriezīsies pagātnē lai glābtu pēdējo cilvēku cerību - smirdīgu žūpu
2 0 atbildēt
kādas sēnes sapīpējies?
2 0 atbildēt
Diezvai, es negribētu ticet, ka civilizācija butu pilnigi pakļauta tehnologijam viņu ķermenī. Cilvēks laika gaitā ir attīstījies līdz lielākai individualitātei un vēlmei būt neierobežotam, tapēc nākotnes cilveks tiešām varētu piepresīt maksimālu dabiskumu savā ķermenī un apkārtnē. Bet tomēr ir arī tieksme pēc ideālā, tapēc neizslēdzu iespēju, ka cilvēks vēlēsies sevi mākslīgi padarīt ideālu. Lai gan (!!!) mode mainās un ideāli arī. Varbūt tiešām izskatam vairs nebūs nozīmes.
3 1 atbildēt
tas vienkarsi nebus iespejasms, ja taa buus nedoshu vienu cepumu, bet gan kasti ar tadiem, ssiziigi dommat, ka kadreiz visi buus vienaadi, or shit, domaaim kaa cilveki viduslaikos:))
2 0 atbildēt
Lai manu apziņu kāds kotrolētu? Nēē paldies tadjau labāk dzīvoju šodeinas Latvijā.
2 0 atbildēt
es arī es mu domājis par kaut ko līdzīgu bet man l;iekas tas nava iespējams
2 0 atbildēt
:)) un tomēr reliģija iet līdzi savam laikam. tas ir visideālākais ierocis, ar kura palīdzību vadīt lielas masas. tā tas bija ar katolicismu viduslaikos (krusta kari) un tā tas ir arī musulmaņu pasaulē.
1 0 atbildēt
lai kā mēs domātu, vienalga tomēr viss izveidosies vēlāk savādāk nekā sākotnēji iecerēts/ieskicēts.. :) tas tāpat kā cik tur gadus atpakaļ domāja, nu kāda tad pasaule būs 2000. gadā.. un beigu beigās, kad tas 2000. gads pienāca, tad nebija īstenojušās pat puse to `vīziju`. "Neviens neko nesaņem, neviens neko nepērk, viss notiek brīvprātīgi. Protams to kontrolētu spēcīga sistēma, kuru arī radijuši cilvēki, lai nerastos kaut kāda anarhija." ar šitām domām gan vajag būt uzmanīgiem, tās ir bīstamas un teorijā vienmēr izskatās saulainākas nekā praksē :) un karš ir destrukcija, vienotības sajūtas jāmeklē citur :))
1 0 atbildēt
un pateicoties visām tehnoloģijām un zinātnei cilvēks attīstīsies tik tālu kad viņam nevajadzēs ne kāju, ne roku un viņam vajadzēs tikkai vienu pirkstu lai nospiestu kādu podziņu ...
1 0 atbildēt
un tomēr bez reliģijas nevar. ne par velti, piemēram, franču revolūcijas laikā robespjēram nācās izdomāt reliģiju cilvēkiem (kura gan cieta neveiksmi par laimi), jo reliģija ir sava veida virzītājspēks cilvēkiem, tā tas vienmēr ir bijis no sākta gala. sistēmai jābūt, jautājums ir par sistēmas veidu, metodēm, utt. vistrakākais, kas var notikt, ir mērķa/motivācijas zaudēšana visai cilvēcei. jau tagad ir svarīgs jautājums: "uz kurieni mēs ejam?". ja mēs izsmelsim paši sevi, lūk tad ir kaputt, un uz to jau ejam.
1 0 atbildēt
Īstenībā, tam ir daudz plusi un arī mīnusi. Šitas kādam varētu būt labs, kādam slikts, ta pat kā mūsdienās, kādam patīk kapitālisms, kādam nē. Šis raksts ir tikai virspusējs, bet ja to sīki aprakstītu, tad pat jums iepatiktos, jo neesmu pieminejis, ka tas ir saistīts ar plašu rīcības brīvību un individualitāti.
1 1 atbildēt
"Viduslaikos arī domāja, ka dievs eksistē!" :D Mēs domājam to kas šobri ir aktuāli bet neaizdomājamies, kas būs... . Es ticu, ka tas ir iespējams, kapitālismam var pienākt gals, jo uz to tiecas tieši jaunā paaudze.
1 1 atbildēt
Nē, bet šodien par to lasīju! Grāmatas lasu un sekoju psihologiskajam aktivitatem cilveku vidū. :)
1 1 atbildēt
Virzītājs var būt arī patriotisms pret civilizāciju. Religijas princips ir parādīt cilvekam cik nenozīmīgs viņš ir. Vismaz lasot bībeles un vēl tamlīdzīgas lietās to pamanīju. Tur ta lieta, motivacijai jābūt vērstai uz nākotnes pusi nevis upurēšanos un kaut kādu pagātnes notikumu pieminēšanu. Motivācijai jābūt tādai, kas dod vēlmi cilvekam dot civilizācijai. Bet atkal strādā princips "ziedot sevi". Ziedot sevi cilvilizācijai. Mes zinam, ka neesma vieni visumā, un tas jau ir trumpis motivacijas veidošanai.
1 1 atbildēt
Bet nebūs tā kā ir. :) Es īstenība tieši ta pat domāju, tas ir tas lielais mīnuss! :) Es zinu ko es darītu, ja ta būtu, bet ko citi darītu?!
1 1 atbildēt
Īstenībā nē ... Es atceros Oldosa Leonarda Hakslija romānu "Sala", tur bija forši pateikts, ka ir iespējams cilvēku vēlmes (vajadzības) koncentret uz citu darbību, piemēram agresiju uz kādu lietu, kas nekaitē citam. Es arī piekrītu, ka cilveki savas vēlmes ar kaut ko kompensē, tapēc tajos laikos noteikti bus jau kaut kas izdomāts, lai kompensētu cilveki savas vēlmes ar kaut kādam darbībam, piemēram, sportiskām aktivitatem... vai inteligentam. Mēs esam pieraduši pie saviem apstākļiem un pierodam pie jaunajiem, tad kāpec tas nevarētu būt nakotnē, kaut vai nākamajai paaudzei.
1 1 atbildēt
Ja būs inteligenta sabiedrība, tad "terminātoriem" pat nebūs dota iespēja eksistet. :)
0 0 atbildēt
nu tas ir tavs datorikja sapnis :) tu guli un domaaaa tikai pa taaaadaaam leitaaaaam :D big up
0 0 atbildēt